#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Brutal slutkvart bröt segersviten

 

 

Syrianska låg närmast ett segermål i 70 minuter i hemmamötet med Enskede, men tappade allt och lite till. De rödgula brände sina chanser och åkte istället på ett psykologiskt tungt baklängesmål till 1-2 - och sedan rann det iväg till 1-5 efter en slutkvart där hemmalaget vek ned sig fullständigt. 

Med tre raka fullpoängare i bagaget inledde Syrianska förtroendeingivande i hemmamötet med Enskede IK under onsdagskvällen - ett möte som fick en uppskjuten avsparkstid då bortalaget fastnade i huvudstadstrafiken och ankom till Swedbank Park en dryg timme senare än vad man beräknat. Toppkandidaten Enskede hade svårt att få stopp på de rödgulas framfart under matchinledningen. Hemmalaget såg piggt ut och fick fast bollen på offensiv planhalva under långa perioder, utan att på så sätt skapa några klara målchanser. Ett hemmamål skulle ändå komma och det i den 17:e minuten. Alexander Persson-Njie hittade fram till Allan Kosik med en fin lyftning. Kosik hann före den utrusande bortakeepern Oskar Williams och volleylobbade in 1-0 för de rödgula.

 

Målet skulle bli något av en väckarklocka för Enskede som ryckte upp sig när Syrianska tappade initiativet. De rödgula blev alldeles för försiktiga och tillät bortalaget att flytta fram sina positioner rejält. Syrianska såg ändå ut att ha full koll på gästernas anfallsförsök - men ändå kom en kvittering för de svartvita. Skicklige Ivan Issa vände upp och drog till med sin vänster från långt håll. Hemmamålvakten Housnein Agodomou reagerade sent och överraskat när bollen hittade in vid den bortre stolpen till 1-1. Det oavgjorda resultatet stod sig till paus efter en halvlek där lagen hade varsin del som spelförande.

 

Syrianska startade den andra halvleken likt den första med pigga ben och med ett spelövertag som ledde till giftiga anfall. Gabriel Medina rann igenom och skickade bollen i nät, men vinkades av för en tveksam - möjligen hårfin - offside. Kort därefter låg bollen i bortamålet ännu en gång men huvuddomare Andreas Glanberg hittade en hands i röran inne i boxen och dömde även denna gång bort ett rödgult mål. Däremellan hann Rigest Hysko med att nicka både tätt över och tätt utanför vid dubbla hörnor. Syrianska tryckte på rejält för ett ledningsmål och det borde, i ärlighetens namn, ha kommit när Dennis Persson skickade in ett tidigt inlägg efter marken mot en helt ren Kevin Sharro - som framför det mer eller mindre öppna målet missade bollen som istället rann ut till inspark. De rödgula skulle få ytterligare en chans att skicka bollen i ett öppet mål när bortakeepern Williams misslyckades totalt med ett utkast, men Samuel Barlay misslyckades även han med avslutet som hamnade någon decimeter över ribban.

 

När klockan tickade förbi 70 spelade minuter var det nog inte många på Parken som trodde att gästande Enskede skulle få åka hem med en trepoängare, men så skulle det alltså ändå bli. Bortalaget trollade fram en hörna som efter en fin variant gav Ivan Issa fritt skottläge med sin vänster någon meter utanför straffområdet. Issa tryckte bollen i nät via en hemmaförsvarare och luften gick ur Syrianska som bara ett par minuter senare fick se även 1-3 trilla in i det egna målet. Enskede stod för ett vackert anfall när man vrickade sig igenom ett passivt hemmaförsvar innan Ivan Issa noterades för ett hat-trick.

 

Syrianskas nattsvarta slutkvart var inte över där. Ett uppgivet rödgult lag vek ned sig fullständigt när Enskede fick energi som aldrig förr. Bortalaget var skoningslösa och strödde stora mängder salt i Syrianskas öppna sår då man gjorde både 1-4 och 1-5 som satte punkt för en pinsam rödgul avslutning.

 

Trots att Syrianska åkte på en 1-5-förlust så var de första 70 minuterna faktiskt bra - hur osannolikt det än kan låta. Matchen i sig var riktigt underlig med många olika ansikten där lagen turades om att vara kraftigt spelförande under längre perioder. Att de rödgula inte lyckas göra ett enda mål på de heta chanser man skapade i den första delen av andra halvlek - eller för den delen få något av de två bortadömda målen godkänt - är smått overkligt. Enskede har något vassare matchvinnare i sitt lag och det skulle fälla avgörande denna kväll. Matchens klart bäste spelare Ivan Issa sänkte Syrianska på egen hand med sitt hat-trick - och det som händer sedan får bara inte ske sett med rödgula ögon. Att låta det rinna iväg till 1-5 är inget annat än pinsamt och kastar en mörk skugga över den fina insats man faktiskt stod för i dryga 70 minuter. Det är svårt att påstå att en förlust med fyra måls marginal skulle vara orättvis, men faktum är att Syrianska under långa stunder var det bättre laget. Enskede hade även de sina starkare perioder och man lyckades utnyttja dessa på ett betydligt skickligare sätt när man drar det längsta strået i en match som, sett till sin helhet och resultatet till trots, var jämn.

 

De rödgula fick slicka såren ett par dagar innan man på måndag kväll reser till Norrtälje för ett möte med BKV. Förhoppningsvis är det ett revanschsuget lag som kommer till spel då.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - ENSKEDE IK                                                       1-5 (1-1)

Mål:

 

 

 

 

 

1-0 (17) Allan Kosik

1-1 (31) Ivan Issa

1-2 (72) Ivan Issa

1-3 (74) Ivan Issa

1-4 (88) Nicklas Gustavsson

1-5 (89) Aymann Ahmed

Avslut: 10-12 (5-4)
Avslut på mål: 2-8 (2-2)
Hörnor: 3-3 (0-2)
Offside: 3-2 (2-0)

Gula kort:

 

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (29)

Dennis Persson, Syrianska (78)

Housnein Agodomou, Syrianska (88)

Robin Blommé, Syrianska (90)

Röda kort: -
Publik: 262
Domare: Andreas Glanberg, Stockholm

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});