#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska chanslöst i långfredagsderbyt

 

 

Skiljebo var ett par nummer större än Syrianska - och vann med klara 5-0 (2-0) i snöfallet på Hamre. Seriefavoriten ägde bollinnehavet och var effektiva vid de fåtalet lägen som dök upp. Tre av hemmalagets mål gjordes på fasta situationer, och totalt nätade SSK på fem av sina sex avslut på mål.

Syrianska har fått en, minst sagt, tung start på seriespelet. Efter förlusten i premiäromgången åkte man på en ny rejäl smäll i långfredagsderbyt mot seriefavoriten Skiljebo. De rödgula har hamnat i en svacka där man släpper in alldeles för enkla baklängesmål, och har varken kraft eller kvalitet för att jobba i uppförsbacke. Lyckligtvis är serien än så länge väldigt ung, och det finns tid att ställa saker och ting tillrätta. Nu har man bitit i det sura äpplet och kan egentligen inte göra annat än att kraftsamla och blicka framåt.

 

Trots att Skiljebo tog tag i taktpinnen direkt från avspark hade Syrianska inledningsvis koll på det mesta ute i snöyran. Man låg rätt i sina positioner och väntade ut ett SSK som inte fick igång något anfallsspel värt namnet. Efter en relativt lugn första kvart tilldömdes hemmalaget en straffspark - ett odiskutabelt domslut - som Anton Engström-Appelfelt säkert prickade in till 1-0. Syrianska skulle även i denna match få slå i underläge, och det råder inga som helst tvivel om att det tidiga baklängesmålet påverkade de rödgula mentalt. 

 

Matchens första halva fortlöpte med ett spel som till stor del var förlagt på mittplan. SSK hade mest boll men skapade ingenting förutom ett avslut i burgaveln i ett hyfsat läge. En extremt händelsefattig halvlek såg ut att kunna summeras med en 1-0-ledning för Skiljebo - men hemmafördelen fördubblades i slutminuten efter en ny fast situation. En frispark slogs in mot målskytten Engström-Appelfelt, som klängde lite väl mycket på en bortaförsvarare och borde nog ha blivit avblåst. Istället träffade SSK-anfallaren sin lagkamrat Douglas Karlbergs på låret med en nick i tumultet, och bollen letade sig över mållinjen till 2-0 i den 44:e minuten. Tungt för Syrianska som fick se uppförsbacken ännu större till den andra halvleken.

 

Det var väl egentligen inga konstigheter efter paus. Skiljebo fortsatte med ett kraftigt övertag sett till bollinnehav, men hade oerhörda problem att skapa klara målchanser. Istället var det Syrianska som bjöd på ett par riktigt underliga ageranden i försvarsspelet - något som SSK tog tillvara på. Planens kortaste spelare, Hiwa Safari, fick skarvnicka in 3-0 efter en hörna och punktera matchen totalt. Under slutminuterna strödde SSK lite extra salt i de rödgulas öppna sår när inbytte Ali Sheikomar petade in bollen från nära håll när bortaförsvaret inte lyckades täcka ut bollen till en inspark, och på stopptid skickade Sebastian Avdic in 5-0 på en målvaktsretur som Syrianska inte hade förmågan att få undan.

 

Skiljebo vann alltså derbyt med klara 5-0 - både rättvist och välförjänt. Syrianska, som är hårt drabbat av både skador och sjukdomar, hade inte mycket att hämta mot seriefavoriten och man såg klart tyngda ut av den tuffa starten man fått av seriespelet. Man släpper in baklängesmål som inte finns på världskartan, och känns samtidigt riktigt uddlösa framåt. SSK har däremot inlett övertygande med dubbla segrar, och trots att man inte skapar några större mängder av målchanser är man ändå effektivt efter att den här gången ha nätat på fem av sina sex avslut på mål. Skiljebo har också fått en fullgod ersättare till Jonatan Partin där Oliwer Malmkvist numera axlar rollen som seriens överlägset gnälligaste spelare med bravur. Malmkvist kan också ha svensk fotbolls lägsta smärttröskel, och det måste ses som ett mirakel att mittbacken klarar av att spela en hel match med tanke på att han ligger nere för räkning var och varannan minut.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

SKILJEBO SK - SYRIANSKA IF                                               5-0 (2-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (17) Anton Engström-Appelfelt, straffspark

2-0 (44) Douglas Karlberg

3-0 (61) Hiwa Safari

4-0 (80) Ali Sheikomar

5-0 (90) Sebastian Avdic

Avslut: 10-5 (4-2)
Avslut på mål: 6-4 (2-1)
Hörnor: 1-4 (0-3)
Offside: 2-0 (2-0)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 118
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge

 

 

Syrianskas laguppställning (4-5-1):

Felix Karlsson - Behnam Olfat (46 Lucas Özgün), Rasmus Rönnholm, Samuel Barlay, Michael Kamau - Alex Bandick (78 Lorenzo Carratu), Ayoub Abassi (61 Bubakarry Fadika), Daniel Johansson, Rodi Taher, Blend Sheikho - Lukman Murad

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Almir Zeqiri, Simon Grassi & Bosko Durovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});