#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Stabil vinst i genrepet inför omstarten

 

 

Syrianska hade, trots en väldigt ojämn insats, inga större problem med att besegra division 3-laget Sala FF i torsdagens träningsmöte på Wenströmska. De rödgula var numret större än gästerna, som ändå höll resultatmässigt jämna steg fram till slutkvarten. Allan Kosik, Dennis Persson och Lucas Özgün blev målskyttar i 3-1-segern.

Efter ett par tuffa träningsveckor var det under torsdagskvällen dags att få lite matchspel i benen inför nästa veckas omstart av Division 2 Norra Svealand. Division 3-laget Sala FF stod för motståndet och huvudtränare Kalle Granath valde att vila ett par spelare samtidigt som den övriga truppen luftades rejält.

 

Det var inte helt oväntat Syrianska som tog tag i taktpinnen direkt från avspark. Med en hård press satte man Sala i problem och gästerna trycktes tillbaka djupt ned på egen planhalva. De klara målchanserna uteblev till en början, men mot ett Sala som inte alls klarade av att hålla tempot var det bara en tidsfråga innan lägena skulle komma. 17-årige Taher Mahallatian, som fick chansen från start på topp, hade några halvchanser innan Jonathan Bahar skickade en boll i ribban. Samma Bahar tryckte också in - vad alla trodde - 1-0 i nät, men en mycket tveksam offsideavvinkning höll drabbningen mållös.

 

I den första halvleken var det Syrianska för hela slanten, och lite där till, men Sala lyckades faktiskt skrapa fram en riktigt het målchans. I en spelvändning rann en bortaanfallare igenom i djupled där han rundade en utrusande Housnein Agodomou för att sedan skicka bollen utanför det öppna målet ur snäv vinkel.

 

Efter åtta byten i paus tappade Syrianska det mesta av det övertag man hade haft i den första halvleken. Sala fick en fribiljett in i matchan när tempot sjönk avsevärt, och med två vassa lägen inom loppet av bara någon minut var man närmast att spräcka nollan. Inbytte 19-årigen Sebastian Karacan i målet höll tätt och istället ryckte Syrianska upp sig när orken tröt hos gästerna.

 

När de rödgula väl lyckades få igång sitt anfallsspel igen dröjde det inte länge innan nollan sprack. Sheriff Suma hittade fram till Allan Kosik - nybliven pappa nu i veckan - som inte gjorde några som helst misstag när han placerade in 1-0 bakom bortakeepern Adrian Forsgren.

 

Sala skulle få in en kvittering - en markeringsmiss vid bortalagets enda hörna - men kort därefter skickade Dennis Persson upp Syrianska i ledning på nytt. Även denna gång var det Sheriff Suma som stod för framspelningen i djupled. De rödgula spelade därefter av matchen och hade även bud på fler mål framåt. 17-årige Lucas Özgun prickade stolpen men skulle ändå få göra sitt första mål i seniorsammahang denna kväll. På stopptid tog han vara på en provspelares inlägg från höger, och fastställde slutresultatet till 3-1 med ett välplacerat avslut.

 

I det stora hela kan insatsen summeras som ojämn, där det ändå finns flera väldigt bra saker att ta med sig in i seriespelet. Syrianska visade stundtals prov på både aggressivitet och beslutsamhet i presspelet, och många spelare hade väldigt mycket spring i benen. Nyförvärvet Dennis Olsson tog för sig i en defensiv mittfältsroll under den dryga halvlek han spelade, och 16-årige Marcel Kaya visade framfötterna i en högerbacksposition.

 

Nu väntar en tuffare fredagsträning och en ledig helg innan man trappar upp inför serieomstarten på onsdag. Syrianska har revansch att utkräva efter den snöpliga uddamålsförlusten mot Nacka i våras, och reser till huvudstadens utkanter för att fixa viktiga poäng.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - SALA FF                                                             3-1 (0-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (64) Allan Kosik

1-1 (71) Jimmy Jansson

2-1 (77) Dennis Persson

3-1 (90) Lucas Özgün

Avslut: 23-4 (11-1)
Avslut på mål: 13-3 (5-0)
Hörnor: 4-1 (2-0)
Offside: 3-2 (2-0)
Gula kort: 1-1 (0-0)
Röda kort: -
Publik: 113
Domare: Ejub Mehic, Enköping

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});