#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Uppladdning inför höststarten

 

 

Sommaruppehållet är över och Syrianska smygstartar säsongens andra del med ett träningsmöte mot huvudstadsklubben IFK Aspudden-Tellus under lördagen. De rödgula kommer att testa ett par potentiella nyförvärv, samtidigt som truppen förväntas luftas rejält i drabbningen hemma på Parken.

Syrianska vilar spelare - och testar nytt

Syrianska stod för en poängstark vårsäsong - och efter ett par veckors sommaruppehåll är det nu dags att dra igång säsongens andra halva. De rödgula återupptar visserligen seriespelet igen på onsdag, men redan under lördagseftermiddagen smygstartar man matchandet med ett träningsdrabbning hemma på Parken. Det är huvudstadsklubben IFK Aspudden-Tellus som står för motståndet, och Syrianska hoppas kunna plocka fram den fina vårformen inför den kommande höststarten.

 

De rödgula matchar en trupp där ett flertal spelare - däribland Igor Paldan, Rigest Hysko, Sasa Plavsic, Viktor Göranzon, Pavol Orolìn, Daniel Johansson och Michal Habànek - ställs över och istället testas ett par potentiella nyförvärv och spelare som tidigare kanske inte fått allt för mycket speltid. Ytterbacksduon Marcel Kaya och Behnam Olfat - som båda haft en skadefylld vår - är tillbaka i spel och förväntas få testa sina vingar under lördagseftermiddagen.

 

Huvudstadslag som stått för en hyfsad vårsäsong

Lördagens träningsmotståndare IFK Aspudden-Tellus - till vardags hemmahörande i Division 2 Södra Svealand - har gjort en hyfsad första halva av sitt seriespel där man i halvtid placerar sig som sexa i en jämn tabelltopp. Våren avslutades med tre segrar och ett kryss, och det lär alltså vara ett formstarkt lag som Syrianska ställs mot hemma på Parken. Aspudden-Tellus var för övrigt en av seriekonkurrenterna under säsongen 2014 - då de rödgula föll med matchens enda mål på bortaplan, samtidigt som en 5-1-seger inkasserades i hemmamötet.

 

Huvudstadsklubben - med sin bas i Hägersten i Söderort - har en inte allt för namnkunnig trupp till sitt förfogande, men många spelare har varit i klubben länge och man verkar alltså vara ett lag som har lagt fokus på kontinuitet i sitt truppbygge. Duktige Christopher Brunzell leder den interna skytteligan med sina sju mål, samtidigt som inlånade målvakten William Eskelinen från Hammarby lär ha en viktig roll. Aspudden-Tellus återupptar inte sitt seriespel förrän den 26:e juli då man gästas av serieledande Arameisk-Syrianska på hemmaplan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus

Matchdag: Lördag 16:e juli
Avspark: 13:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Danha Bachiri, Västerås
Senaste möte: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus 3-5 (1/3-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});