#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Förändringar i målvaktsuppsättningen

 

 

Det rödgula truppbygget fortsätter och nu står det klart med en förändring i målvaktsuppsättningen. Housnein Agodomou lämnar klubben och ersätts av förra seriekollegan Upsala IF's keeper Patrik Öhman. 20-åringen, som fostrats i superettaklubben Sirius akademi, har tecknat ett treårsavtal med de rödgula.

Den togolesiske målvakten Housnein Agodomou anslöt till Syrianska så sent som i mars från norska Hammerfest FK, och var huvudtränare Kalle Granath's förstaval mellan stolparna under säsongen. Visiten hos de rödgula för 22-åringen - som varit proffs i både Spanien och på Cypern - blir dock bara ettårig. Klubben och "Husse" har enats om att inte förlänga det utgående avtalet och man går därmed skilda vägar vid månadsskiftet.

- Med tanke på förutsättningarna, där Husse kom sent in i truppen, så är vi i det stora hela nöjda med vad vi fått ut av honom. Tyvärr har han inte riktigt fått ihop sin sociala situation vid sidan av fotbollen här i Västerås och därför känns det naturligt att gå skilda vägar nu när avtalet löper ut, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

Redan nu står det klart med ett nytillskott i målvaktsuppsättningen där 20-årige Patrik Öhman kontrakteras över de tre kommande säsongerna. Öhman - som närmast kommer från degraderade seriekollegan Upsala IF - har sina rötter i närområdet men fått sin fostran i superettaklubben Sirius akademiverksamhet.

- Patrik är en välskolad målvakt med stor utvecklingspotential som vi hoppas kommer blomma ut här hos oss. Han är i en intressant ålder och passar bra i den kategori av spelare vi söker i vårt lagbygge. Vi vill forma laget kring spelare som är ambitiösa och vill jobba hårt för att utvecklas och ta nästa steg i karriären.

 

Samtidigt som truppbygget fortsätter drar Syrianska igång försäsongsträningen nu på måndag efter ett par veckors ledighet.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});