#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Sharro fixade rödgul hemmaseger

 

 

Syrianska drog det längsta strået i ett händelsefattigt hemmamöte med tabelljumbon Kvarnsveden under onsdagskvällen. Gästerna fick chansen att näta från straffpunkten - men bommade. Istället kunde inhoppande Kevin Sharro göra matchens enda mål i den 89:e minuten och fixa en rödgul trepoängare.

För Syrianska - som tillsammans med Nacka FF spelar en omgång färre än övriga lag under våren - skulle säsongens första halva avrundas redan under onsdagskvällen. Tabelljumbon Kvarnsveden stod för motståndet hemma på Swedbank Park i en match som inte kom upp i några högre höjder.

- Det var inte bländande och bra, men ändå en betydlig skillnad gentemot tidigare insatser, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

Matchinledningen var avvaktande och inte speciellt tempofylld. Visserligen skulle Kvarnsveden haft en straff redan efter ett par minuter när bollen väldigt tydligt studsade upp på en hemmaarm inne i boxen - men huvuddomare Jacob Hallkvist valde att lämna situationen utan åtgärd. I övrigt hade Syrianska full kontroll på sin defensiv, men verkade inte allt för angelägna att släppa på bromsen i sitt anfallsspel. Kvarnsveden spelade med förvånansvärt stort självförtroende, med dalalagets dystra tabelläge i åtanke, och tilläts ha en hel del boll. Syrianska hittade inte riktigt rätt i sitt eget spel i en halvlek som inte kan sammanfattas som något annat än avslagen. Inget av lagen hade förmågan att skapa några vettiga lägen och det mållösa pausresultatet speglade verkligen matchbilden. 

 

I den andra halvleken höjdes spelkvaliteten något, men både klara målchanser och hyfsade halvchanser lyste med sin frånvaro. Det krävdes en blixt från klar himmel för att matchen skulle vakna till liv. Kvarnsveden tilldömdes en straffspark när Kalle Kayal föll i boxen - ett domslut som var lika overkligt som förvånande. Nog ska det krävas betydligt mer för att få en straffspark, men med tanke på att huvuddomare Hallkvist bommade handsen i Syrianskas box i matchinledningen får domslutet ses som någon form av kompsesation. Gästernas Andreas Hedlund skickade dock den efterföljande straffen i stolpens utsida via Housnein Agodomous fingertoppar - och inte långt därefter hade Kvarnsveden en boll i nät som vinkades av för offside.

 

Dessa två situationer fungerade som väckarklocka för Syrianska som dittills knappt skapat ett enda läge. Allan Kosik sprang sig igenom två gånger om utan att få ordning på avsluten - och ett öppet läge vinkades felaktigt av för offside när bollen kom från en bortaspelare. När matchen såg ut att sluta mållös - vilket kanske ändå hade varit det mest logiska - stack de rödgula upp och gjorde matchens enda mål. Ytterbacken Dennis Persson, som stod för en pigg andra halvlek, kom runt på sin kant och skickade bollen in i boxen. Efter lite flipperspel fick inhoppade Kevin Sharro fritt läge och tryckte till med sin vänster och 1-0 för Syrianska var ett faktum i den 89:e minuten.

- Hans andra matchavgörande mål som inhoppare. Det är starkt att ha den egenskapen.

 

Kvarnsveden försökte få till en kvitteringschans men kom inte närmare än ett avslut från distans. Matchen slutade med en efterlängtad trepoängare på hemmaplan för Syrianska - blott andra segern på Swedbank Park denna säsong.

- Det är mest en lättnad att kunna vända något riktigt bedrövligt till något klart anständigt. Vi behövde den här segern.

 

Syrianska gjorde långt ifrån en fulländad insats, men kunde alltså ändå kvittera ut en vinst. Om det var rättvist eller ej går det alltid att ha olika åsikter om, men det mest logiska i denna match hade nog varit ett mållöst resultat. Målchanserna var oerhört lätträknade, men Kevin Sharro var effektiv när ett av dessa få lägen dök upp. Defensivt kändes de rödgula stabila - där Robin Blommé, Dennis Persson och Housnein Agodomou var de främsta - samtidigt som anfallsspelet måste vässas till under sommaruppehållet.

- Robin är matchens gigant och jag måste också hylla Dennis. Det går inte att bortse från en vänsterback med så avgörande insatser.

 

Med halva serien avverkad kan poängskörden tyckas vara en besvikelse, men med tanke på lagets minst sagt bedrövliga försäsong kanske man ändå ska vara nöjd med de 20 inspelade poängen. I sina bästa stunder har Syrianska förmågan att utmanövrera varenda lag i den här serien, samtidigt som lägstanivån för tillfället är alldeles för låg för att utmana i toppstriden. Nu tar de rödgula dryga två veckors sommarledighet innan man drar igång träningen på nytt. Den 22:a juli återupptar man seriespelet med ett bortamöte mot Nacka FF.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - KVARNSVEDENS IK                                             1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (89) Kevin Sharro
Avslut: 11-12 (2-6)
Avslut på mål: 7-4 (1-2)
Hörnor: 6-3 (1-3)
Offside: 2-2 (1-1)

Gula kort:

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (43)

Andreas Hedlund, Kvarnsveden (53)

Housnein Agodomou, (90+2)

Röda kort: -
Publik: 249
Domare: Jacob Hallkvist, Sollentuna

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});