#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Svårspelad nykomling i seriepremiären

 

 

Nu är det äntligen dags! Seriespelet inleds under lördagen och det med ett bortamöte mot en svårspelad nykomling. Syrianska reser österut för att gästa Upsala IF i seriepremiären. De rödgula har ett riktigt starkt facit under de senaste årens premiäromgångar - en svit man hoppas kunna förlänga på Österängens IP.

Syrianska vill förlänga stark premiärsvit

Syrianskas försäsong har varit allt annat än stabil med många skador och sjukdomar som stukat truppen. Nya huvudtränaren Kalle Granath verkar dock ha fått laget på rätt bana. Skadeläget ser betydligt ljusare ut än tidigare samtidigt som träningspassen visar på att det är ett reäljt laddat rödgult lag som ställs på benen när seriespelet nu ska kickas igång. Även om de uteblivna resultaten i försäsongsmatcherna har gett en liten törn på självförtroendet vet man att det finns kvalitet i laget. Förhoppningsvis kan de rödgula ta ett stort kliv mot sin fulla potential under lördagen.

- Vi ska nog inte räkna med att allt stämmer redan i den första omgången, men vi känner ändå att vi är startklara. Vi har gjort en riktigt bra träningsvecka och är redo för seriepremiären, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

Skadeläget börjar, som tidigare nämnts, att ljusna även om en hel del spelare fortfarande dras med en del skavanker. Att långtidsskadade trion Temesgen Berhane, Mikael Zaytoun och Jonas Kouao inte är aktuella för spel står klart sedan länge. Spelare som David Hasler, Markus Hanna och Allan Kosik är fortfarande osäkra kort även om alla tre har tränat med laget under veckan som gått. De finns en hyfsat stor konkurrens om samtliga platser i startelvan, och det återstår att se vilka elva som Kalle Granath väljer att starta med i premiären.

- Många av de skadade spelarna är på väg tillbaka och även om de kanske inte är redo för 90 minuter så skapar deras medverkan en konkurrens. Vi har höjt nivån på träningarna och många är med och slåss om platserna.

 

De rödgula har varit starka i seriepremiärer de senaste åren. De sju senaste säsongerna har premiäromgångarna slutat med sex vinster och ett oavgjort resultat. Inte sedan säsongen 2007 - 0-1 på bortaplan mot IK Frej Täby i Division 2 Norra Svealand - har Syrianska gått poänglösa från en seriepremiär. Det är självklart en svit man hoppas kunna förlänga under lördagen.

- Vi vill spela bra fotbollsmatcher och få med oss bra resultat. Det är därför vi håller på med det här.

 

UIF debuterar i fjärdeligan under lördagen

Seriekollegan Upsala IF kliver in som en raketnykomling i årets Division 2 Norra Svealand - så sent som 2013 spelade man i Division 4 - och lördagens seriepremiär blir debutmatch för de svartvita i fjärdeligan. Med sina 51 poäng vann man fjolårets seriespel i trean med två poängs marginal ned till andraplacerade Sundbyberg. Att man endast släppte in 18 mål under seriens 22 matcher talar för att det är ett försvarsstarkt lag. Faktum är att man trots sin serieseger endast gjorde 45 mål - hela 12 färre än tabellfyran Vallentuna.

- Jag har sett UIF vid ett tillfälle och de verkar vara ett anfallsglatt lag. Man ska inte dra allt för stora slutsatser efter att ha sett en match, men om de väljer att spela på samma sätt som då så känner jag att vi har hyfsad koll på dem.


Huvudtränare för laget är 51-årige Västeråsbekantingen Pelle Johansson som tidigare tränat bland annat VIK. Johansson var även med om en anmärkningsvärd sejour i dåvarande superettaklubben IK Brage säsongen 2011 där han fick sparken redan efter fyra omgångar - detta trots att man då redan hade lyckats vinna borta mot Falkenberg och kryssa hemma mot Värnamo.

 

UIF har ett lokalt förankrat lag till sitt förfogande med de flesta av spelarna fostrade i antingen den egna verksamheten eller i grannklubbarna. Nyckelspelare i detta UIF lär vara 32-årige anfallaren Markus Kvarneå som under fjolåret gjorde 17 mål i seriespelet. De senaste två åren har Kvarneå nätat 50 gånger under totalt 70 matcher i alla tävlingar - ett starkt facit oavsett nivå. Försäsongsmatchandet har resulterat i sex vinster, en oavgjord och tre förluster - varav en av vinsterna kom mot just Syrianska (1-0) i februari. Läge för rödgul revansch i seriepremiären...

- Jag var ju själv inte med då, men jag tror att det här hänt en del i båda lagen sedan den matchen. Vi har haft gott om tid att arbeta med det som vi tidigare brustit på, och det har ju även Upsala haft. Hur som helst så är det jättekul att säsongen drar igång. Vi är laddade, avslutar Kalle Granath.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Upsala IF - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 11:e april
Avspark: 12:00
Arena: Österängens IP
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping
Senaste möte: Syrianska IF - Upsala IF 0-1 (7/2-15)

 

 

 

A weak pre-season is finally over. On Saturday the league starts with an away game against promoted Upsala IF. Syrianska have to approach their full potential  to bring a good result back home. Many players are still injured but the new head coach Kalle Granath hope that a strong team is available.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});