#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tufft bortamöte i seriepremiären

 

 

Under lördagseftermiddagen börjar allvaret när årets seriespel ska kickas igång - och Syrianska kastas in i hetluften direkt. I en efterlängtad seriepremiär ställs de rödgula på prov i ett tufft bortamöte där svårspelade Gamla Upsala står för motståndet..

Näst intill hela truppen tillgänglig inför premiären

Syrianska har inte skördat några större resultatmässiga framgångar under försäsongen, där man haft svårt att spela ihop sitt lag med 15 nyförvärv som klivit in truppen under transferfönstret. Visserligen har huvudtränare Kalle Granath matchat de spelare som dragits med sjukdomar och småskavanker väldigt sparsamt, och de som istället fått chansen kanske inte riktigt tagit den på det sätt man hade önskat. Hursomhelst så är försäsongsresultaten helt och hållet oväsentliga nu när seriespelet äntligen ska dra igång. Nu ska det spelas om poäng och det är vad som sker nu och framåt som faktiskt har betydelse för serietabellen.

 

När Syrianska reser över länsgränsen under lördagseftermiddagen gör man det med en mer eller mindre ordinarie trupp. Flera spelare som ställts över i de senaste träningsmatcherna är åter tillbaka, och jämfört med genrepet mot Eskilstuna City (2-7) förra helgen kliver Igor Paldan, Sasa Plavsic, Pavol Orolìn, Daniel Johansson och Attila Pinte in i matchtruppen. Samtliga vilades med lättare skador eller på grund av sjukdom senast men är alltså redo för spel nu.

 

Hur huvudtränare Kalle Granath väljer att formera sitt lag under lördagen är ännu oklart. Med många tillgängliga spelare finns det konkurrenssituationer på flera positioner - och förhoppningsvis får vi se ett piggt Syrianska som visar sig från sin bästa sida redan från seriespelets första dag.

 

GUSK med ny huvudtränare och intressant trupp

Precis som förra året väntar en resa till Uppsala i den första omgången, men denna gång är det GUSK som står för motståndet. Gamla Upsala SK var ett av de blott två lag som Syrianska tog full pott mot under fjolårssäsongen - 1-0 borta och 4-1 i returmötet på Parken - men upplänningarna fixade ändå en bättre tabellplacering än de rödgula. GUSK repade sig efter en näst intill katastrofal start av fjolåret, och klättrade i tabellen under en framgångsrik höst där man till slut fixade en hyfsad åttondeplats. I år siktar GUSK på att göra en betydligt bättre säsong, och då lär man vara på tårna från början.

 

Gamla Upsala har skiftat huvudtränare till denna säsong där 32-årige Alexander Edstein, som närmast kommer från division 6-klubben Knivsta IK, har ersatt avgående Stefan Nilsson. Precis som tidigare år har GUSK fått till en spännande trupp med en mix av lite äldre rutinerade spelare och yngre talangfulla förmågor från närområdet. Ett tungt tapp är målvakten Alexander Garcia - fjolårets kanske bästa målvakt i Division 2 Norra Svealand - som lagt handskarna på hyllan och sadlat om till en tränarroll i klubben. Nyckelspelare i dagens GUSK är duktiga kvartetten Mikael Mellberg, Henrik Englund, Patrik Källsten och Deniz Yaldir. En annan viktig kugge är offensive Ahmed Kango som dock verkar dras med skador även denna säsong.

 

Syrianska har blandat och gett i bortamötena med Gamla Upsala de senaste säsongerna - en vinst, en förlust och ett oavgjort möte har det blivit. Lördagens seriepremiär blir första gången som de rödgula gästar GUSK på konstgräs då drabbningen i årets första serieomgång kommer att spelas på Lötens IP. Naturgräset på GUSK's ordinarie hemmaplan Gamlis IP är inte i spelbart skick så här tidigt på året.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Gamla Upsala SK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 9:e april
Avspark: 16:00
Arena: Gamlis IP
Domare: Nino Baresso, Södertälje
Senaste möte: Syrianska IF - Gamla Upsala SK 4-1 (17/8-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});