#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Serieledarna gästar i fredagsmatch

 

 

Syrianskas form är minst sagt sviktande - och inte mycket talar för ett trendbrott när man i denna omgång ställs mot serieledande Sollentuna. Tabellettan spelar för seriesegern och räknar nog med att fixa en planenlig trepoängare på Parken, där de rödgula hoppas kunna bjuda upp till dans.

Stukad trupp i formsvagt Syrianska 

Fem raka förluster talar sitt tydliga språk. Syrianska är inne i en rejäl formsvacka som till stor del grundar sig i att man helt enkelt inte presterar på en godkänd nivå just nu. Det faktum att man hamnat i ett ingenmansland har säkerligen sin inverkan samtidigt som truppen är rejält skade- och sjukdomsdrabbat, men insatserna i de senaste matcherna har ändå lämnat en hel del att önska. De rödgula måste göra ett sista ryck för att avsluta den här säsongen på ett hedersvärt sätt. Målet bör vara att hålla fast i en plats på den övre tabellhalvan - då kan man summera fotbollsåret som ett framsteg jämfört med fjolårssäsongen.

 

Precis som i de senaste omgångarna kommer Syrianska till spel med en stukad trupp till fredagsmötet med serieledande Sollentuna. Tongivande spelare som Viktor Göranzon, Igor Paldan och Pavol Orolìn är inte tillgängliga, och återigen ser det ut som att man får ställa en reservbetonad elva på benen. Även om uppgiften kanske känns övermäktig så får man ändå ha förhoppningar om att de rödgula kan skaka tabellettan i sin jakt på seriesegern.

 

Tabellettan jagar efterlängtad serieseger

Serieledande Sollentuna har tretton raka matcher utan förlust i bagaget när man gästar Parken under fredagskvällen. Norrortslaget är seriens överlägset formstarkaste lag och har alltså inte förlorat en enda match på dryga fyra månader - senaste förlusten kom då Syrianska plockade en trepoängare med en 1-0-seger på Sollentunavallen i maj. Sollentuna spelar alltså inte bara om seriesegern, utan även om revansch mot de rödgula som hoppas kunna sätta käppar i hjulet på det storsatsande huvudstadslaget ännu en gång. Fyra omgångar återstår och Sollentuna har fyra poängs marginal ned till jagande Karlberg på andraplatsen - och att matchen är av stor betydelse för gästerna råder det ingen som helst tvekan om.

 

Sollentuna var inför säsongen stora favoriter till att ta hem seriesegern - och favoritskapet var inte på något sätt obefogat. Truppen man har till sitt förfogande är den, på pappret, klart vassaste i serien där flera spetsspelare finns på de flesta positionerna. De spelare som Sollentuna har på sin avbytarbänk skulle med all säkerhet kunna ta plats i vilken annan startelva som helst i den här serien, och huvudtränare Christen "Kitten" Mattiasson - som för övrigt utmärker sig som den enda kostymklädda tränaren i Division 2 Norra Svealand - kom till ett minst sagt dukat bord när han tog klivet över från konkursade Valsta Syrianska inför fjolårssäsongen. Ska man ändå plocka ut ett par nyckelspelare i detta Sollentuna får rutinerade Mikael Thorstensson tillsammans med de notoriska målskyttarna David Gustafsson och Kalle Ramsell se sig själva i tongivande roller.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sollentuna FF

Matchdag: Fredag 23:e september
Avspark: 19:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Richard Sundell, Karlstad
Senaste möte: Sollentuna FF - Syrianska IF 0-1 (29/5-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});