#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Sasa Plavsic återvänder till Syrianska

 

 

Syrianska förstärker offensiven med en hemvändare. 26-årige anfallaren Sasa Plavsic återvänder till de rödgula efter två lyckosamma säsonger i superettaklubben IK Frej Täby. Plavsic - som var en av Syrianskas främsta målskyttar under hösten 2013 - har tecknat ett avtal över den kommande säsongen med klubben.

Under sommartransfern 2013 hämtade Syrianska in anfallaren Sasa Plavsic från Vancouver Whitecaps i hemlandet Kanada. Plavsic - som även har kroatiskt EU-pass - var med och gav laget ett uppsving under hösten och nätade sju gånger under sina elva matcher i klubben. Inför säsongen 2014 värvades han av dåvarande division 1-laget IK Frej Täby, där han noterades i toppen av den interna skytteligan bakom den numera allsvenska Djurgårdsspelaren Sam Johnson. Plavsic blev även målskytt i båda kvalmatcherna, när Frej tog klivet upp i Superettan.

 

Under superettaåret som gick gjorde anfallaren, i tuff konkurrens, 17 matcher i seriespelet - och blev målskytt tre gånger trots att han mestadels agerade inhoppare. Frej klarade sig kvar i Superettan via kval, men Plavsic valde ändå att gå skilda vägar med klubben. Nu står det istället klart att han kliver ner två divisioner för att återvända till Syrianska:

- Konkurrensen på den enda anfallspositionen var tuff i Frej, men jag fick ändå en hel del speltid och gjorde det bra när jag fick chansen. Jag hade lovat Syrianska att komma tillbaka en dag, men när de hörde av sig innan nyår var jag först inte så sugen på att gå ner två divisioner. Jag hade fått bra erbjudanden från både Norge och svenska Division 1-klubbar. Syrianska var ändå väldigt tydliga mot mig och erbjöd mig en bra helhetslösning som jag nappade på, samtidigt som jag är tacksam för att de tog väl hand om mig när jag kom som ny i Sverige. Jag vill verkligen ge någonting tillbaka till klubben. I Syrianska känner jag att jag kommer få en nyckelroll på ett annat sätt än i Frej, och jag vill verkligen vara en av de som bär det här laget framåt, kommenterar 26-åringen.

 

Sasa Plavsic och Syrianska har tecknat ett ettårsavtal, och anfallaren är därmed klar för spel hos de rödgula den kommande säsongen. Nyförvärvet förstärker en trupp som allt mer börjar ta form, och med dryga två och en halv månad kvar till seriepremiären har man god tid på sig att spela ihop laget.

- Vi ville förstärka med en spetsspelare på anfallspositionen och det här är en jättebra värvning för vår del. Klubben har gjort ett bra transferfönster och nu känner vi att vi har hittat pusselbitar till alla de platser vi velat fylla upp på. Vi har fått till en spännande blandning med rutin och erfarenhet tillsammans med en hel del ungdomlig talang. Jag är jättenöjd med den trupp jag har idag, och med alla de träningsförutsättningar som klubben gett oss. Nu är det upp till oss ledare och truppen att få till det här på ett bra sätt fram till seriepremiären, kommenterar huvudtränare Kalle Granath som är mitt inne i lagets tredje träningsvecka för året.

 

 

Syrianska IF välkomnar Sasa Plavsic varmt tillbaka till klubben och önskar honom, tillsammans med den övriga truppen, all lycka under den kommande säsongen!

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});