#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska poänglöst trots sen ledning

 

 

Efter dubbla mål av Dennis Persson hade Syrianska vänt underläge till 2-1-ledning i bortamötet mot serieledande Enskede - men de rödgula blev ändå poänglösa efter ett sanslöst matchavslut. Hemmalaget kvitterade i den 89:e minuten och på stopptid skickade Nikola Vasic in segermålet för Enskede.

Det var ett Syrianska på uppgång som tog sig in till Stockholms södra delar för att drabbas samman med tabellettan Enskede under lördagseftermiddagen. Huvudstaden bjöd på ett utmärkt sensommarväder med strålande solsken och en brännande hetta - även om just detta väder kanske inte är det ultimata för en fotbollsmatch. Hursomhelst så stod viktiga poäng på spel, främst för avancemangsjagande Enskede, på den nylagda konstgräsmattan.

 

Syrianska inledde passivt, eller snarare var det nog så att Enskede tog kommandot och trummade på med förvånansvärt pigga ben med tanke på att man hade avverkat en cupmatch mot allsvenska GIF Sundsvall för bara ett par dagar sedan. Det går inte att sticka under stolen med att hemmalaget dominerade bollinnehavet, och stundtals fick Syrianska knappt låna bollen. Gästerna fick ägna stora delar av matchinledningen åt att täcka ytor för att inte släppa ett spelskickligt Enskede allt för nära det egna målet - och man lyckades hyfsat. Det blev sällan något riktigt farligt av hemmalagets anfallsförsök, men EIK fixade en hel del offensiva hörnor som inte resulterade i något särskilt.

 

Ju längre halvleken led desto mer kunde Syrianska jobba sig in i matchen, även om det fortsatt var Enskede som kontrollerade händelserna ute på konstgräset med ett passningsspel som var ett par klasser vassare än gästernas. Syrianska tvingades tidigt till en del ommöbleringar i sitt lag då lagkapten Robin Blommé linkade av och ersattes av 16-årige Marcel Kaya, och man fick inget riktigt grepp om Enskede. Syrianska skapade visserligen någon ströchans i sina spelvändningar, men de hetaste lägena hade hemmalaget även om de var lätträknade. Olyckligtvis kunde inte Syrianska hålla tätt till pausvilan. I den 43:e minuten skickade duktige Douglas Kisch-Samuelsson, en av matchens klart bästa spelare, en djupledsboll som till synes rann ut i sanden - men då bortaförsvaret agerade riktigt tafatt hann Kristoffer Solini emellan och rundade Housnein Agodomou och skickade bollen in i öppet mål.

- Deras 1-0-mål är ett mål som antagligen aldrig har hänt på en idrottsarena förut. Det är en jättetavla där tre av våra spelare missar bollen, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

I den andra halvleken försökte Syrianska störa hemmalaget lite högre upp i banan och man lyckades stundtals väldigt bra. Enskede hade fortsatt en hel del boll, men de rödgula fick allt mer att säga till om. Tabellettan hade säkert hoppats på ett relativt snabbt 2-0-mål som skulle punktera matchen, men när det uteblev såg man både ängsliga och lite småtrötta ut. Syrianska hade då en av sina bättre perioder och hotade med mer folk i anfallen än tidigare. I en spelvändning blev en djupledslöpande Jonathan Bahar nedgjord av hemmakeepern Mattias Moro, som målchansutvisades och Syrianska tilldömdes en frispark bara metern utanför offensivt straffområde. Det skulle bli startskottet för en smått osannolik slutkvart.

 

Det dröjde något innan Enskede kunde byta in en ny målvakt från bänken, men när det väl blåstes till spel igen tog vänsterbacken Dennis Persson tillvara på frisparken på bästa sätt. Kvitteringen till 1-1 satt perfekt nere vid inbytte målvakten Oskar Williams ena stolpe. Med dryga kvarten kvar att spela - och det med en man mer på banan - var det helt plötsligt Syrianska som var i förarsätet och låg på framåt. Inte allt för långt senare hade 1-1-målskytten Dennis Persson på egen hand vänt på steken för Syrianskas del. Återigen tryckte 22-åringen till med vänsterfoten - denna gång från långt håll - och de rödgula hade helt plötsligt en 2-1-ledning i den 82:a minuten.

- Vi ryckte upp oss rejält där i andra halvlek och spelade stundtals bra.

 

Enskede, som behövde en seger för att inte tappa serieledningen till Sollentuna, tvingades till en slutforcering för att få till en kvittering. Syrianska såg till en början ut att ha koll på ett framstormande hemmalag, och man hade ofta många spelare på rätt sida bollen. Ett par ödesdigra misstag skulle ändå göra gästerna poänglösa denna eftermiddag. Efter ett slarvligt bolltapp på offensiv planhalva kunde Enskede skicka in bollen i boxen där Arsalan Ashtari dök upp och skickade in 2-2 i den 89:e minuten. Det skulle inte ta slut där. I den fjärde - och absolut sista - stopptidsminuten fixade Nikola Vasic 3-2 för sitt Enskede. Ännu en gång låg slarviga beslut på offensiv planhalva bakom baklängesmålet för Syrianskas del. Bollen hann knappt upp till mittpunkten innan slutsignalen och de rödgula fick mycket snöpligt se sig besegrade.

- Jag vet inte vad det beror på. Det är många felbeslut helt enkelt. Vi leder med 2-1, har bollen på offensiv planhalva med bara minuter kvar och de har en man utvisad. Vi ska bara inte kunna släppa in två mål då.

 

För att sammanfatta det hela; Syrianska var stundtals utspelade i den första halvleken och hamnade i underläge. Efter paus kom man tillbaka med besked och vände till en 2-1-ledning efter två mål från Dennis Perssons vänsterfot - en ledning som stod sig till den 89:e minuten men till sist blev man alltså helt och hållet utan poäng.

- Vi ger ju bort tre mål idag och gör alldeles för många misstag. Tyvärr så är det så.

 

Att Enskede vinner den här drabbningen är, sett till matchen i sin helhet, inte på något sätt orättvist. Hemmalaget hade längre perioder där man var det betydligt bättre laget även om målchanser inte skapades i massor. Syrianska stod ändå för en stark uppryckning och käkade sig in i matchen på ett imponerande sätt, och man hade ju faktiskt ledningen in i slutminuten. Med detta i åtanke är förlusten självklart väldigt bitter, men man har bara sig själva att skylla efter många riktigt märkliga ageranden i matchavgörandet. För Enskedes del väntar ytterligare en vecka i serieledning - en tämligen välförtjänt sådan. Huvudstadslaget är riktigt vassa denna säsong och har goda chanser att ta seriesegern.

- Med tanke på att det var serieledaren vi mötte så märker man ändå att det finns kvalitet i laget, men vi är hela tiden på gränsen och är liksom inte riktigt där, avslutar Granath efter den minst sagt tunga 2-3-förlusten på ett stekhett Enskede IP.

 

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

ENSKEDE IK - SYRIANSKA IF                                             3-2 (1-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (43) Kristoffer Solini

1-1 (75) Dennis Persson

1-2 (82) Dennis Persson

2-2 (89) Arsalan Ashtari

3-2 (90+4) Nikola Vasic

Avslut: 14-11 (7-2)
Avslut på mål: 8-4 (4-0)
Hörnor: 8-1 (5-0)
Offside: 4-2 (2-1)

Gula kort:

 

 

 

 

Mattias Florén, Syrianska (70)

Nikola Vasic, Enskede (84)

Dennis Olsson, Syrianska (89)

Allan Kosik, Syrianska (90)

David Hasler, Syrianska (90+1)

Röda kort: Mattias Moro, Enskede (73)
Publik; 120 (Enskede IP)
Domare: Suhel Youssef, Sollentuna

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});