#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Big-Sam's mål gav första segern

 

 

Syrianska fixade årets första seger via 1-0 (1-0) hemma mot Sundbybergs IK under onsdagen. Samuel Barlay blev rödgul matchvinnare då han tryckte in försäsongsmötets enda mål efter en hörna i den 20:e minuten. Hemmavinsten var - trots den knappa marginalen - tämligen komfortabel i kvällskylan på Parkens konstgräs.

Med tio (!) spelare på frånvarolistan matchade Syrianska mot division 3-laget Sundbybergs IK under onsdagskvällen. Hemmamötet blev en händelsefattig tillställning som de rödgula kontrollerade från början till slut. 1-0-segern var knapp men ändå väldigt stabil - och insatsen i sig kan summeras som ett steg i rätt riktning inför seriepremiären om en månad.

- Även om vi inte radar upp målchanser framåt så tycker jag att vi gör det bra idag. Det var stabilare än tidigare bakåt och de skapar faktiskt ingenting mot oss, kommenterar huvudtränare Fredrik Giesecke efter årets första vinst.

 

Efter en något avvaktande inledning var det inte helt oväntat Syrianska som tog kommandot. Man skapade ett par halvchanser, men det blev aldrig riktigt farligt i bortalagets straffområde. Efter ett par resultatlösa hörnor var det just vid en hörna som de rödgula tog ledningen i den 20:e minuten. Sheriff Suma knorrade in bollen och vid den bortre stolpen dök både Rigest Hysko och Samuel Barlay upp och den sistnämnda noterades till slut för målet.

 

Utöver Barlay's ledningsmål hade Allan Kosik en stolpträff och gästande Sundbyberg något läge som den provspelande hemmamålvakten klarade fint - i övrigt hände det inte allt för mycket innan paus.

 

Den andra halvleken bjöd om möjligt på ännu färre målchanser. Ett för nivån spelskickligt Sundbyberg tilläts ha en hel del boll och Syrianska låg mest och bevakade sin ledning. Även om gästerna förde spelet under långa stunder så skapade man ingenting i anfallsväg. Hemmalaget hade full kontroll på händelserna och var dessutom giftiga när man väl stack upp i spelvändningar. Syrianska hade ytterigare en boll i nät men målet vinkades av för offside - en till synes korrekt bedömning - och Allan Kosik bökade sig fram till ett hyfsat läge där avslutet skickades i burgaveln. Mycket mer än så hann inte lagen med innan slutsignalen som fastställde den rödgula 1-0-segern.

- Vi valde att låta dem ha en hel del boll och vi hanterar det på ett bra sätt. Vi är riktigt stabila i defensiven och ganska giftiga när vi sticker upp i anfall. Det kändes ganska komfortabelt.

 

Även om det här var en match där motståndarna hade ett något övertag sett till bollinnehav och att målchanser inte radades upp på löpande band från de rödgula, får insatsen ses som ett klart steg i rätt riktning. Det var länge sedan de rödgula kontrollerade en match så som man gjorde denna kväll och försvarsspelet såg stabilare ut än i de tidigare försäsongsmatcherna. Motståndet var en positiv överraskning - ett riktigt bra lag med serietillhörigheten i åtanke. Huvudstadsgänget trillade boll och försökte verkligen att agera som ett spelande lag i alla lägen. Syrianska var dock numret större denna kväll - och ska så också vara - även om man spelmässigt inte hade det övertaget man kanske hoppats på.

- Vi gör en bra arbetsinsats och det räcker till seger mot ett bra lag. Sundbyberg spelar visserligen i trean, men de har en del spelare som lirat högre upp. Det här var en bra värdemätare för oss nu när vi hade en hel del folk borta.

 

Efter att ha varit kritiska till domarinsatsen i lördagsmatchen mot Sleipner bör det också nämnas att onsdagskvällens domartrio - med huvuddomare Danha Bachiri i spetsen - var prickfria och genomförde sitt uppdrag på ett utmärkt sätt. Syrianska är med all säkerhet inte det enda laget som uppskattar ödmjuka domare som ser sig själva som en del av matchen - och inte strävar efter att få en huvudroll.

 

Redan på lördag väntar ett nytt försäsongsmöte för Syrianskas del då man tar emot MD FF Köping i en ny hemmamatch på Swedbank Park. Förhoppningsvis kan man få tillbaka någon, eller kanske ett par, av de spelare som saknades under onsdagskvällen - och ta ytterligare ett kliv mot en vässad form inför seriepremiären.

- Det finns en mycket positiva bitar vi kan ta med oss från den här matchen och det är också dem vi ska försöka bygga vidare på, avslutar "Gisan".

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SUNDBYBERGS IK                                              1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (20) Samuel Barlay
Avslut: 12-8 (7-5)
Avslut på mål: 6-5 (4-3)
Hörnor: 6-8 (5-5)
Offside: 1-1 (0-1)
Gula kort: Samuel Barlay, Syrianska (83)
Röda kort: -
Publik: 75
Domare: Danha Bachiri, Västerås

 

 

 

 

The first win of the year is now a reality after 1-0 againt Sundbybergs IK at home. Wednesday night pre-season match became a battle without any large number of goal attempts. Syrianska controlled the actions on the pitch from the beginning to the end and won cleary fair. The match's only goal was scored by midfielder Samuel Barlay in the 20th minute.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});