#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng i potten i Visby

 

 

Syrianska ska bocka av tredje matchen på en dryg vecka när man flyger till Visby för att matcha FC Gute under måndagskvällen - en drabbning där viktiga poäng står på spel i tabelltoppen. Förhoppningsvis har de rödgula hunnit ladda batterierna på nytt efter fredagens mållösa 0-0-möte mot Värmdö.

Många frågetecken i Syrianskas trupp

Förutom tufft motstånd får Syrianska tampas med ett tätt spelschema i en period där seriespelet går in i ett viktigt skede. Så sent som i fredags matchade de rödgula i ett 0-0-möte med Värmdö . en drabbning som aldrig nådde några högre höjder, men där Syrianska ändå lyckades knipa en betydelsefull pinne trots att spelet inte riktigt stämde. Efter två svaga resultat i början av höstsäsongen tappade man på topplagen, men nu har de rödgula på nytt möjlighet att haka på däruppe. Måndagens bortamöte med tabellfyran FC Gute ska nog klassas som säsongens hittills viktigaste match - och det återstår att se hur Syrianska lyckats ladda om efter matchen i fredags.

 

Olyckligtvis dras truppen med både sjukdomar och skadeskavanker inför måndagens match i Visby - där trion Eldon Martins-Maquemba, Sasa Plavsic och Michal Habànek får ses som osäkra kort. Klart är dock att David Hasler blir borta från spel en tid, i värsta fall resten av säsongen, efter att ha dragit sönder baksidan av låret i sitt inhopp i fredags. Om man ska plocka fram något positivt så har Syrianska än så länge lyckats hålla sig borta från allt för många avstängningar. Med tanke på de frågetecken som finns i truppen kan man nog ändå räkna med ett par förändringar i huvudtränare Kalle Granaths startelva.

 

Gute har vunnit sex av åtta hemmamatcher

Gotlandslaget FC Gute har tagit klivet över till Division 2 Norra Svealand efter ett par år i den södra av svealandsserierna - och till denna säsong kan man matcha ett starkare lag än på mycket länge. Fjolårets upplaga av detta Gute var en riktig "berg-och-dal-bana" där höga toppar blandades med ett par rejäla bottennapp. Ett exempel på detta är att man på hemmagräs slog Konyaspor med 5-0 för att bara ett par månader senare förlora med brutala 0-10 borta mot samma lag. Årets Gute känns alltså betydligt jämnare och vassare än fjolårets, vilket också speglar sig i att man är med och nosar i tabelltoppen. Inför mötet med Syrianska placerar man sig på fjärdeplats - en poäng före de rödgula. Det råder inga som helst tvivel om att mycket står på spel i Visby under måndagskvällen.

 

Hemma på Gutavallen har gotlänningarna plockat 19 av 24 möjliga poäng - och det är alltså ett oerhört hemmastarkt lag som Syrianska ställs mot. Truppen är, som tidigare nämnts, väldigt stark där välmeriterade målvakten Jon Rytterbro (tidigare Hammarby, Sirius och Assyriska) gjort comeback och duktige mittfältaren Robert Mambo-Mumba, som är minst lika meriterad med ett hundratal allsvenska matcher, styr och ställer i en central roll. I offensiven är man bortskämda med en hypervass duo i Villiam Dahlström (12  mål) och Marcus Kettler (10) som tillsammans alltså gjort fler mål än vad många lag i serien lyckats göra totalt. Tiomålsskytten Kettler är dock avstängd mot Syrianska efter ha dragit på sig ett rött kort i ett slagsmål i fredagkvällens 0-3-förlust borta mot Boo FK.

 

Under sommartransfern har Gute värvat starkt där Mikael Rynell (Fredericia, i danska andraligan) med 40-talet allsvenska matcher och dryga 80 superettamatcher på meritlistan, anfallaren Martin Silva (IK Sleipner) och Sebastian Starkenberg (Stavanger, norska andraligan) klivit in i truppen. Samtliga nyförvärv kommer alltså från spel i lag med högre serietillhörighet den svenska fjärdeligan. Huvudtränare Janne Sandberg's lag har helt klart kapacitet att vinna den här serien, och blir en minst sagt hård nöt att knäcka för de rödgula.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: FC Gute - Syrianska IF

Matchdag: Måndag 15:e augustii
Avspark: 19:45
Arena: Gutavallen
Domare: Johan Kjellin, Sundbyberg
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});