#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kosik fixade första trepoängaren

 

 

Syrianska tog säsongens första trepoängare när Strömsbergs IF 1-0-besegrades på bortaplan. Allan Kosik blev matchvinnare för de rödgula med matchens enda mål i den 81:a minuten. Skönspelet lyste visserligen med sin frånvaro, men Syrianska var ändå det klart starkaste laget på Länsförsäkringar Arena.

Efter den snöpliga 0-1-förlusten i hemmapremiären mot Nacka förra helgen var det ett revanschsuget Syrianska som gästade svårspelade Strömsberg på bortaplan under lördagseftermiddagen. Strömsberg kom till spel med två raka storförluster - 0-3 mot Arameisk-Syrianska och 0-4 mot Skiljebo - och hade bestämt sig för att inte bjuda på någonting gratis när Syrianska besökte Länsförsäkringar Arena i Tierp. Denna "arena" visade sig enbart bestå av en sliten konstgräsmatta placerad på en skolgård - utan vare sig matchklocka, läktare eller omklädningsrum (förutom det rum i anslutning till en gympasal en bra bit längre bort på skolområdet).

 

Efter 0-7 i baken på de två inledande omgångarna hade Strömsberg valt att lägga finliret på hyllan och istället försöka brunka sig till poäng. Hemmalaget hade väldigt låga utgångspositioner i sitt försvarsspel och stod för ett fysiskt och tufft närkampsspel. Syrianska stod upp bra i duellerna och kunde på så sätt äga bollinnehavet i den första halvleken. Gästerna hade ett stort spelövertag men sällan resulterade det i något konstruktivt i anfallsväg. Syrianska hade svårt att spela sig igenom hemmadefensiven som stod fast parkerad på egen planhalva, och istället valde man att slå längre bollar som väldigt få gånger ledde till något vettigt.

 

Lagen gick till pausvila med ett mållöst resultat - och utan att ha skapat några farligheter. Syrianska hade väldigt mycket boll men var inte speciellt giftiga framåt. Säkerligen var Strömsberg det lag som som var mest nöjda med matchbilden i den första halvleken.

 

Efter paus växlade Syrianska upp ett par snäpp, men det kändes ändå som om hemmalaget hade bra koll på anfallsförsöken. Fortfarande var spelet väldigt fysiskt och flera tuffa dueller avlöste varandra. Ju längre matchen led desto större övertag fick de för dagen vitklädda gästerna. Strömsberg såg allt mer slutkörda ut samtidigt som Syrianska trummade på - och fick in ytterligare energi med tre byten som den här eftermiddagen gav effekt.

 

Syrianska skrapade ihop ett par bra chanser, men det skulle dröja till den 81:a minuten innan ett ledningsmål kom. Inbytte Gabriel Medina hittade fram till Allan Kosik inne i boxen. Anfallaren vrickade med sig bollen och tryckte till med ett bra avslut som letade sig in till 0-1.

- Vi har missat mycket lägen och det har suttit sig lite hos spelarna, men hårt jobb och viljan gjorde att vi till slut kunde göra mål. Man kan inte borra ner huvudet och gömma sig utan det är bara att fortsätta och det ska laget ha en eloge för idag, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

Strömsberg försökte ställa om från en totaldefensiv till en offensiv kvitteringsjakt under matchens slutminuter. Man lyckades sådär. Visserligen fick hemmalaget till ett tryck mot bortamålet, men ett kompakt och disciplinerat Syrianskaförsvar hade full koll på händelserna och lät inte Strömsberg skapa några heta lägen. Tämligen komfortabelt redde man ut de hela och plockade årets första trepoängare med en uddamålsseger på bortaplan.

- Man blir glad av att vinna matcher och idag är det en riktig krigarinsats som gör att vi vinner. Jag är stolt över grabbarna.

 

En stark laginsats var det som lade grunden för bortasegern. Spelmässigt kan man höja sig ett par snäpp, men aggressiviteten och beslutsamheten i det fysiska spelet imponerade. Syrianska orkade stå upp betydligt längre än sina motståndare, och när matchen skulle avgöras under slutkvarten var det bortalaget som kunde växla upp när orken tröt hos Strömsberg. Defensivt gör man återigen en riktigt stabil prestation samtidigt som anfallsspelet måste vässas.

- Spelarna kämpar bra varje träning och det är min uppgift att lösa det taktiska, men jag är positiv efter dagens match.

 

Härnäst väntar nykomlingen Avesta AIK i ett hemmamöte på Swedbank Park nästa lördag. Med första vinsten inkasserad är siktet inställt mot en ny trepoängare då.

- Vi har fyra poäng nu på tre matcher och det kunde varit värre. Man ska även tänka på att vi bara släppt in två mål på tre matcher vilket är riktigt bra. Ibland måste man inte vinna matcher på ett fint sätt utan det är poängen som räknas och idag tog vi full pott, avslutar Granath.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

STRÖMSBERGS IF - SYRIANSKA IF                                               0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (81) Allan Kosik
Avslut: 5-13 (1-2)
Avslut på mål: 1-8 (0-2)
Hörnor: 2-3 (1-2)
Offside: 2-1 (1-1)

Gula kort:

 

 

 

Dennis Persson, Syrianska (11)

Rodi Mahmoud, Syrianska (88)

Sheriff Suma, Syrianska (90+3)

Sereya Mobaraki, Strömsberg (90+4)

Röda kort: -
Publik: 151
Domare: Ejub Mehic, Enköping

 

 

 

A strong performance by Syrianska resulted in a long-awaited win in the tough away game against Strömsbergs IF. Striker Allan Kosik scored the game winning goal in the 81st minute when Syrianska collected three much-needed points from Länsförsäkringar Arena in Tierp. In the next game Syrianska will face newly promoted Avesta AIK at Swedbank Park next weekend. 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});