#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Säsongens första trepoängare

 

 

Syrianska hade inte vunnit en tävlingsmatch på åtta månader - en svit som bröts efter 3-2 (2-0) mot nykomlingen Håbo FF i hemmapremiären. De rödgula höll dock på att slarva bort en till synes komfortabel tremålsledning, men man kom till slut undan med hjärtat i halsgropen efter onödigt dramatiska slutminuter.

Det var ett revanschsuget Syrianska som klev ut på Parkens konstgräs för hemmapremiär denna både regniga och blåsiga måndagskväll. För motståndet stod nyuppflyttade Håbo FF - ett lag som avancerat i seriesystemet tre år i rad och som bara hade förlorat en enda match under året, försäsongsmötet med Syrianska i februari.

 

Syrianska tog kommandot direkt från avspark och redan efter ett par minuter hade man fixat en frispark på offensiv planhalva - en frispark som ledde till hörna där Dennis Olsson kunde nicka in 1-0 efter lite flipperspel i boxen. Matchklockan hade inte tickat upp till en spelad kvart innan hemmalaget hade utökat sin ledning. Pavol Orolìn vann bollen högt upp i banan, och Sasa Plavsic kunde därefter förvalta ett friläge på bästa sätt till 2-0 bakom en chanslös Oscar Jansson - på lån från allsvenska Djurgården.

 

Trots den rödgula drömstarten så la man sig inte på latsidan, utan under mer eller mindre hela den första halvleken var det Syrianska för hela slanten. Hemmalaget dominerade kraftigt och med ett vasst kantspel ställde man till rejäl oreda för ett något vimsigt Håbo-försvar vars ytterbackar hade det riktigt tufft. Behnam Olfat hade stundtals lekstuga på sin vänsterkant, och ju längre halvleken led desto större övertag fick Michal Habànek högerkanten.

 

Syrianskas 2-0-ledning i paus var minst sagt i underkant, även om Håbo hade ett riktigt hett läge för en reducering men BP-lånet Viktor Göranzon - 17-årig målvakt som debuterade för de rödgula - fantomräddade starkt på sin mållinje.

 

Den andra halvleken inledes avslaget och det dröjde innan Syrianska på nytt tog tag i taktpinnen. Håbo hade visserligen lite mer att säga till om, men upplänningarna kunde inte riktigt hota i sin offensiv samtidigt som man bjöd på lite väl mycket bakåt. Hemmalaget hade en rad chanser att utöka sin ledning, men det dröjde till den 59:e minuten innan Sasa Plavsic hittade rätt för andra gången denna kväll när han förvaltade Michal Habàneks inspel med att vinkla in 3-0.

 

Nästan omgående efter avspark fick Håbo till en reducering, lite som en blixt från klar himmel. Syrianskaförsvaret stod och sov när lille Danilo Al-Saed fick öppet mål och fixade en fribiljett in i matchen för sitt Håbo med 3-1 i den 61:a minuten.

 

De rödgula kunde flera gånger om sätta spiken i kistan med ett fjärde mål, men precis som i seriepremiären förra helgen var man ruskigt ineffektivt. Istället kunde Håbo käka sig in i tillställningen och avslutningen blev onödigt dramatisk. Med dryga tio minuter kvar - efter att Jonathan Bahar prickat stolpen i anfallet innan - fick gästerna en straff efter ett inkast och en fasthållning av en felvänd spelare. Hemmamålvakten Viktor Göranzon fick sträcka ut ordentligt när han räddade Jonathan Backlunds straffspark nere vid stolproten, men ytterligare en bortareducering skulle ändå komma. På stopptid rullade Danilo Al-Saed in 3-2 efter ett svagt försvarsagerande - och trots ett par darriga slutminuter var Håbo aldrig riktigt nära en kvittering.

 

Det blev en väldigt underlig tillställning där Syrianska under långa stunder dominerade spelmässigt och radade upp chanser i offensiven - men i slutändan får man ändå se sig komma undan med blotta förskräckelsen efter att ha visat en total oförmåga att stänga butiken. Visserligen ska man inte ta i från Håbo en stark slutforcering, men de rödgula har bara sig själva att skylla att det blev så resultatmässigt jämnt som det ändå blev. I det stora hela måste hemmapremiären ändå summeras som en godkänt insats, om än en väldigt ojämn sådan med höga toppar och djupa dalar.

 

Flera spelare ska berömmas för sina prestationer där 17-årige målvakten Viktor Göranzon stod för en vass debut, ytterbackarna Behnam Olfat och Michal Habànek var bra både defensivt och offensivt och 18-årige Daniel Johansson svarade för storstilad insats på det centrala mittfältet. I Håbo var det främst tekniske tvåmålsskytten Danilo Al-Saed och duktige Jonathan Backlund på mitten som utmärkte sig. Segern var Syrianskas första i tävlingssammanhang på mer än åtta månader (!), och var välbehövlig inför helgens tuffa bortamöte med fullpoängaren BKV Norrtälje.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - HÅBO FF                                                            3-2 (2-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (4) Dennis Olsson

2-0 (14) Sasa Plavsic

3-0 (59) Sasa Plavsic

3-1 (61) Danilo Al-Saed

3-2 (90+1) Danilo Al-Saed

Avslut: 18-7 (9-3)
Avslut på mål: 8-5 (4-2)
Hörnor: 4-2 (3-2)
Offside: 7-2 (2-2)

Gula kort:

 

Jimmy Kristiansson, Håbo (75)

Viktor Göranzon, Syrianska (85)

Röda kort: -
Publik: 404
Domare: Rambod Beigi, Sandviken

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Behnam Olfat, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek - Daniel Johansson - Sharam Said (45 Jàn Marcin), Dennis Olsson - Josef Akpinar (56 Jonathan Bahar), Sasa Plavsic, Pavol Orolìn (76 Attila Pinte)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Rodi Mahmoud, Michael Kamau, Jaser Al-Mosawy

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});