#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

17-årig matchvinnare på Arosvallen

 

 

Syrianska hade, trots ett massivt spelövertag, bara 1-1 med sig från den första halvleken i hemmamötet med Upsala IF under onsdagskvällen. Efter paus stod matchen och vägde. Då hoppade 17-årige Rodi Mahmoud in och fixade en viktig trepoängare med sitt 2-1-mål med dryga kvarten kvar. 

Viktiga poäng stod på spel när Syrianska matchade mot Upsala IF på den tillfälliga hemmaarenan Arosvallen under onsdagen. Regnet vräkte ner och den, till en början, väldigt fina naturgräsmattan blev allt mer tungsprungen ju längre matchen led. En spelmässigt väldigt bra första halvlek följdes upp av en kampfylld andra där segern ändå kunde säkras, om än med hjärtat högt uppe i halsgropen.

 

I lagkapten Robin Blommé och offensive David Haslers frånvaro fick Markus Hanna kliva in som mittback efter sin avstängning, och Jonathan Bahar gavs chansen från start på mittfältets ena kant precis som förra veckan. Onsdagens motstånd, nykomlingen Upsala IF, sågs som ett lurigt sådant. Ett par oberäkneliga spelare i offensiven i kombination med ett försvar som blandar och ger kan mycket väl ställa till det för många lag i den här serien. Efter ett par pigga UIF-minuter i matchinledningen var det ändå Syrianska som tog kommandot - och det med besked. Ett varierat och fartfyllt anfallsspel ställde till med oreda i bortaförsvaret och det skulle inte dröja länge innan bollen satt i nät. Alexander Persson-Njie avslutade ett vackert anfall med att göra 1-0 med ett välplacerat högeravslut.

 

Syrianska öste på framåt och hade ett par riktigt heta chanser att utöka sin ledning. Allan Kosik var närmast då han gav sig själv ett friläge efter att ha gjort bort sin försvarare - men avslutet med vänstern hamnade tätt utanför målramen. Istället kontrade UIF blixtsnabbt bara minuten senare då svårfångade Sunday Bale hittade Samer Younes i djupled, och 1-1 noterades ytterst ologiskt sett till matchbilden.

 

Hemmalaget trummade, trots det snöpliga baklängesmålet, på i offensiven. Chanser för ett nytt ledningsmål radades upp. Allan Kosik tvingade bortamålvakten Bodingh till en kanonräddning efter framspelning från Dennis Persson, Jonathan Bahar testade avslut som Bodingh räddade och Dennis Persson drog till på volley från nära håll men även denna gång stod UIF-keepern i vägen. När en bortaförsvarare gick upp med armen över det egna huvudet vid en Syrianskahörna och fick till en bolltouch luktade det rödgul straffspark, men huvuddomare Henrik Matsson från Mora valde att fria. Trots att de rödgula fullkomligen ägde den första halvleken fick man inte gå till pausvila i ledning - 1-1 stod sig halvleken ut.

 

Det ihärdiga regnet skulle ställa till det för lagen efter paus. Himlen öppnade sig och det blöta naturgräset blev tungsprunget och svårhanterat. Istället för skönspel präglades den andra halvleken av trötta ben och ett tufft duellspel med mycket kamp. Stundtals smällde det rejält i närkamperna och massor av avblåsningar bidrog till en ojämn rytm på spelet. Matchen gick i vågor och stod och vägde. De riktigt vassa chanserna uteblev men Syrianska skulle ändå se till att hamna i förarsätet ännu en gång. Inbytte Rodi Mahmoud tryckte till med högern efter lite flipperspel inne i offensiv box - och 2-1 satt i nät bakom en överspelad Björn Bodingh. Målet var 17-årigens första i seniorsammanhang, och det skulle visa sig bli ett viktigt sådant.

 

Syrianska blev satta under press under slutminuterna men lyckades reda ut stormen och säkra en viktig trepoängare. En riktigt stark första halvlek gav ingen utdelning och det var med hjärtat i halsgropen som man till slut ändå lyckades fixa en uddamålsseger. De rödgula stod upp i kampen och tog grovjobbet när man tappade det mesta av spelet efter paus - och inte helt oförtjänt kunde man med dryga kvarten kvar få in ett mål som blev matchavgörande.

 

Flera spelare stod för fina insatser där backlinjen, med en lysande Rigest Hysko i spetsen, var mer eller mindre prickfri denna kväll. Offensivt behöver man jobba med sin effektivitet och verkligen få ut något av det spelövertag som man många gånger skaffar sig. Nyförvärvet Dennis Olsson gjorde en ny bra match i den rödgula dressen och debuterande André Garabet stod för ett riktigt piggt inhopp, precis som målskytten Rodi Mahmoud och 16-årige Marcel Kaya.

 

Redan på måndag väntar en ny hemmamatch på Arosvallen då Strömsbergs IF kommer på besök. Viktiga poäng står på spel även då och kanske kan de rödgula klättra ytterligare något steg i tabellen när nästa omgång ska summeras.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - UPSALA IF                                                          2-1 (1-1)

Mål:

 

 

1-0 (12) Alexander Persson-Njie

1-1 (22) Samer Younes

2-1 (72) Rodi Mahmoud

Avslut: 14-8 (9-4)
Avslut på mål: 6-4 (4-2)
Hörnor: 8-4 (6-2)
Offside: 4-1 (3-0)

Gula kort:

 

 

 

Samuel Barlay, Syrianska

Sunday Bale, UIF

Samer Younes, UIF

Dennis Olsson, Syrianska

Röda kort: -
Publik: 363
Domare: Henrik Matsson, Mora

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});