#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Philip Özer möter moderklubben

 

 

Mittfältaren Philip Özer har de senaste åren varit en av Syrianskas mest lojala spelare. Under fjolårets sommaruppehåll lämnade han dock Västerås för universitetsstudier på annan ort - och lånades då ut till IK Sleipner. Under lördagen återvänder 19-åringen till Parken med sitt nya lag för ett möte mot moderklubben.

Revanschsuget Syrianska letar efter formen

Syrianskas försäsong har varit en resultatmässig besvikelse. Man har inte alls fått spelet att stämma och stundtals har laget agerat både oengagerat och nonchalant. En riktigt bra träningsvecka väcker dock hopp om en förbättring redan till helgens möte med IK Sleipner. Bra fart och intensitet under veckans träningar tyder på ett revanschsuget Syrianska som självklart har förhoppningar om att få till en stark insats och ett bra resultat.

 

En dryg månad återstår innan seriepremiären borta mot Upsala IF (11/4) och det finns en hel del pusselbitar som bör falla på sin plats innan dess. Ett par nyförvärv kommer att komplettera truppen som ska vara så slagkraftig som möjligt när tävlingssäsongen drar igång. Naturligtvis är det också av stor vikt att få spelet att stämma i så hög grad som möjligt - och även få med sig ett par fina resultat i försäsongsmatchandet. Alla lag vill ju gå in i ett seriespel med en positiv trend i ryggen.

 

Fortfarande dras truppen med en del skadebekymmer där defensiva trion Markus Hanna, Mattias Florén och Robin Blommé inte kommer till spel. Unge mittfältaren Rodi Mahmoud är avstängd efter sitt röda kort mot Upsala IF för ett par veckor sedan och är alltså inte heller aktuell för att ta en plats i truppen till lördagens match. De rödgula har dock en provspelande målvakt och två testande offensiva pjäser i sitt lag som drabbar samman med ett - med division 2-mått mätt - riktigt starkt Sleipner.

 

"Randigt" siktar på ett återtåg till Division 1

Norrköpingsgänget IK Sleipner åkte ur Division 1 samma år som Syrianska (2012) och har likt de rödgula haft svårt att ta sig tillbaka. Fjolåret summerades med en minst sagt snöplig andraplats i Division 2 Södra Svealand - två poäng efter seriesegrande Södertälje FK - trots smått osannolika elva segrar (!) på de tolv avslutande omgångarna. Det är med mer eller mindre samma trupp som under fjolårshösten som man nu bygger vidare och att målsättningen skulle vara något annat än ett avancemang till Division 1 känns inte direkt logiskt.

 

Även denna säsong är Josef Massi - med det något udda smeknamnet "Joffa" - huvudtränare för Sleipner och till sitt förfogande har han ett lag som för den här nivån får ses som väldigt erfaret och rutinerat. Både Semir Ajanic och Philip Özer, som har ett förflutet i Syrianska, representerar numera "Randigt" som alltså besöker Swedbank Park under lördagseftermiddagen för ett försäsongsmöte. För Philip Özer - som trots sin ålder hunnit med att under flera års tid ha en tongivande roll för de rödgula - blir det första återbesöket på Parken och första mötet med moderklubben sedan utlåningen i somras.

 

Sleipner har hunnit med fyra försäsongsmatcher hittills med blandade resultat som facit. Först föll man mot ett B-betonat IFK Norrköping (2-4) och veckan efter besegrade man Elfsborgs juniorlag med 3-0. Förra helgen kryssade man mot norrettalaget Motala (1-1) och i veckan hann man med en brutal 15-0-vinst mot det lokala Division 4-gänget BK Hird.

 

Värt att notera är att IK Sleipner är en klassisk klubb med lång historia - "Randigt" grundades redan 1903 - och under årens lopp har man hunnit med 16 allsvenska säsonger och till och med en svensk mästartitel 1937-38. Lördagens försäsongsmöte med Syrianska känns inte riktigt i närheten en match om ett SM-guld, men drabbningen kan säkerligen bli intressant på många andra sätt.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IK Sleipner

Matchdag: Lördag, 7:e mars
Avspark: 13:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Thomas Lundqvist, Köping
Senaste möte: IK Sleipner - Syrianska IF 0-1 (24/3-12)

 

 

 

Syrianska is still without a win during the current pre-season. When the team face the Norrköping-based club IK Sleipner Saturday afternoon, they're looking for a good performance and hopefully a strong result as well. It's just over a month left to the league premiere and the team really need to get some positive feelings before it all kicks off. Note that in the opposing team we'll find the midfielder Philip Özer who have played in Syrianska for several years. This will be his first meeting with his former club since his move.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});