#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Långfredagsderby mot seriefavoriten

 

 

Syrianska har repat mod efter den tunga hemmaförlusten i seriepremiären - men dras med en rejält sjukdomsdrabbad trupp inför påskhelgens matchande. Under långfredagen möter man en av de stora seriefavoriterna, lokalkonkurrenten Skiljebo SK, i ett tufft bortaderby ute på Hamre. 

Massvis av sjukdomar stör Syrianska

Seriepremiären resulterade i ett rejält bakslag för ett Syrianska som bjöd på ett flertal individuella misstag i defensiven, samtidigt som det egna anfallsspelet var uddlöst. Även om den första halvleken till stora delar var jämn så var det de rödgula som låg närmast ett ledningsmål, men det var istället IFK Lidingö som fick näta två gånger om efter dubbla drömmål precis innan halvtidsvilan. Syrianskas förhoppningar om en upphämtning efter paus släcktes snabbt då gästerna ökade på¨sin ledning tämligen omgående.

- Vi gjorde bort oss senast. Det måste vi vara ärliga och säga. Det blev dock ganska uppenbart i vilka delar vi brast och vad vi måste förbättra inför nästa match. Vi har ett ungt och nytt lag och kommer att bli bättre och bättre under säsongen. Det har faktiskt bara gått en omgång och det är många matcher kvar att spela, kommenterar lagkapten Samuel Barlay.

 

Nej, seriepremiären gick inte alls som man hade hoppats. Under veckan har man fått repa mod inför långfredagens tuffa uppgift där man ställs mot topptippade Skiljebo i ett bortaderby. Det är ett revanschsuget Syrianska som kommer till spel - men man kommer att sakna en rad av spelare som varit sjukdomsdrabbade under veckan. Efter att ha läckt i defensiven senast är det föga oväntat att de rödgula kommer lägga fokus på att hitta rätt i sitt försvarsspel,  och satsa på omställningar mot ett stundtals övermodigt Skiljebo.

- Vi lärde oss en läxa senast och kommer stärkta från det. Vi vet vad vi behöver göra bättre och kommer helt klart att agera annorlunda i många lägen i de kommande matcherna.

 

En av de stora seriefavoriterna i år

Fjolårssexan Skiljebo SK kommer från sin tabellmässigt bästa säsong på många år, där man trots en uttalad ambition om att utmana om seriesegern fick nöja sig med en mer realistisk mittenplacering. Till i år ser det dock betydligt ljusare ut för de gulsvarta som, bättre sent än aldrig, börjat flytta upp egna produkter upp i A-truppen - och resultaten i försäsongsmatchandet har imponerat. I seriepremiären piskade man dit Håbo med 2-0 på bortaplan efter mål av Douglas Karlberg och Carl Klinton. Segern i Bålsta satt visserligen långt inne, men var enligt uppgift inte orättvis på något sätt. När många spelbolag - utan att nämna vilka med hänsyn till fotbollens huvudsponsor - nu börjar släppa sina odds inför seriestarten har Skiljebo inte helt oväntat seglat upp som en av de stora favoriterna i Division 2 Norra Svealand.

- Skiljebo är ett lag som vi självklart har respekt för. Vi respekterar alla våra motståndare, men känner att vi är i ett läge där vi behöver lägga fokus på oss själva och vårt eget spel snarare än någonting annat.

 

Huvudtränare är även denna säsong Michael Andersson, som dock blivit av med sin parhäst Jonatan Partin som istället satsar på en civil karriär. Truppen har alltså genomgått en rejäl föryngring där gamla rävar ersatts av nytt blod - vilket varit en positiv injektion hittills. SSK har hämtat tillbaka målskytten Anton Engström-Appelfeldt som under fjolåret var utlånad till dåvarande seriekollegan IK Franke, samt att duktige mittbacken Carl Klinton (målskytt i seriepremiären) valt att stanna i klubben. Årets SSK har helt klart kapacitet att knipa någon av de översta platserna i tabellen, och kommer att bli en tuff nöt att knäcka för ett sjukdomsdrabbat Syrianska. Värt att notera är att lagen drabbades samman i ett försäsongsmöte för en dryg månad sedan - en match som slutade 1-1 efter att Rodi Taher kvitterat SSK's ledning i den andra halvleken.

- En träningsmatch är vad det är, och det kommer att vara annorlunda nu när vi spelar om poäng. Jag tycker ändå att vi visade då att vi helt klart kan mäta oss med dem, menar "Big-Sam" inför långfredagens derby på Hamre.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Skiljebo SK - Syrianska IF

Matchdag: Fredag 14:e april
Avspark: 14:00
Arena: Hamre IP
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge
Senaste möte: Syrianska IF - Skiljebo SK 1-1 (8/3-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});