#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Revanschjakt i nytt hemmaderby

 

 

Ett revanschsuget Syrianska har laddat om batterierna efter det snöpliga poängtappet i onsdags. Under måndagskvällen väntar ett nytt hemmaderby mot en lokalkonkurrent då formstarka Västerås IK - som har siktet inställt mot serieseger - gästar Swedbank Park.

Vill revanschera sig efter poängtappet senast

Syrianska spelade ut Skiljebo efter noter i den första halvleken av onsdagsderbyt – och skapade jättelägen i massor. När inhoppade Gabriel Medina satte 1-0 med dryga kvarten kvar av matchen lutade de mesta åt en rödgul trepoängare, men Skiljebo sprattlade till och kvitterade i den sjätte (!) stopptidsminuten när Karwan Safari tofflade in en frispark via stolpen. De tappade poängen till trots klättrade Syrianska i den jämna tabelltoppen och är på sin fjärdeplats bara fyra poäng efter nya serieledaren Sandvikens IF.

 

Under måndagskvällen väntar ett nytt hemmaderby för de rödgula som får besök av ”grannen lite längre ner på gatan”, Västerås IK. Syrianska har lyckats reda ut de flesta av sina skadebekymmer och har – bortsett från den studentfirande trion David Hasler, Sebastian Karacan och Michael Quintero – haft en mer eller mindre fulltalig trupp i träning under veckoslutet. Det finns inte heller några avstängningar som stör truppen i måndagens match. Huvudtränare Kalle Granath förväntas ge en liknande startelva som senast chansen på nytt. Räkna med att det är ett revanschsuget rödgult lag som kommer till spel på Parken.

 

Grannen siktar på serieseger efter monstersvit

Lokalkollegan Västerås IK har lyckats överträffa sig själva med en monsterform utan dess like de senaste omgångarna. Fem raka segrar har tagit laget upp på säkrare mark efter en bedrövlig inledning där baklängesmålen trillade in i jämn takt. Nu när man har fått luft under vingarna sticker man ut hakan och menar att en serieseger ligger inom räckhåll och att det ska vara lagets målsättning – ett mål som anses vara realistiskt trots de brister som blottades rejält under de inledande omgångerna. I måndagsmötet med Syrianska lär VIK alltså ses som storfavoriter på sin väg mot en Division 1-plats. Med det faktum att VIK bara – bortsett från vinsten mot Nacka – plockat poäng mot lag som är sämre placerade än vad man själva är, så har man onekligen satt rejäl press på detta gulsvarta lag. Det återstår att se om man pallar för trycket när det väl gäller.

 

Huvudtränare för VIK är Syrianskabekantingen Erik Acar som fick ta över efter Leif Berg, som numera tränar stadens grönvita giganter. Acar försökte till en början få VIK att vara ett spelande lag, men verkar nu ha hittat en mer anpassad bana med ett väldigt lågt och kompakt försvarsspel – och därefter långa djupledsbollar mot vindsnabbe Simon Berg på topp. Nyckelspelare är, förutom anfallaren Berg, lagets målvakt Felix Carlsson som gjort många bra matcher under säsongsinledningen. Även mittbacksparet, Charles Valeri ”Vava” Kotto Ekoka och omskolade Johannes Owusu, har skött sig bra hittills.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Västerås IK

Matchdag: Måndag 8:e juni
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Mikael Devletyan Gudmunsson, Stockholm
Senaste möte: Västerås IK - Syrianska IF 2-2 (13/9-14)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});