#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Osäkra kort efter brakförlusten senast

 

 

Självförtroendet fick sig en rejäl törn i och med brakförlusten i Dalarna i onsdags - och Syrianska har fått ägna veckoslutet åt att repa mod inför helgens bortamöte med Håbo. Hur de rödgula står sig efter magplasket senast är självklart ett stort frågetecken, men man hoppas kunna få till en kraftsamling i revanschjakten.

Första steget mot återvunnen heder

Det råder inga som helst tvivel om att Syrianska fick sig en rejäl knäpp på näsan - med ett uppenbart stukat självförtroende som följd - i och med hemska 0-8 mot Kvarnsveden i veckan. Man måste rannsaka sig själva och ärligt och uppriktigt erkänna att man inte på något sätt var nära en godkänd insats, och samtidigt inte ta i från Kvarnsveden något efter en riktigt väl genomförd match för deras del. Hur Syrianska lyckas hantera förlusten - som är klubbens största genom tiderna - är det stora frågetecknet inför söndagens bortamöte med Håbo. För de rödgula finns ingen annan utväg än att lära sig av sina misstag, släppa det som nu är förflutet och sikta på att så snart som möjligt få till någon form av revansch.

 

Söndagsmatchen i Bålsta blir första steget som en återvunnen heder. Även om huvudtränare Kalle Granath förväntas möblera om rejält i sin startelva, är det ändå en någorlunda lik matchtrupp som reser över länsgränsen för mötet med Håbo. BP-lånet Viktor Göranzon är avstängd och ersätts av antingen Patrik Öhman eller Sebastian Karacan mellan stolparna - samtidigt som viktige yttern Pavol Orolìn är tillbaka efter avstängning och tar David Haslers, som inte är tillgänglig på grund av skadekänningar, plats i laget. Glädjande är också att försvararen Marcel Kaya har repat sig efter sin skadefrånvaro och finns för första gången med i den rödgula matchtruppen.

 

Stabil första halva av kometlaget

Nykomlingen Håbo FF har, som tidigare berättats, gjort en kometresa de senaste åren där man så sent som säsongen 2012 räddade kontraktet i den sista omgångens slutminuter - i Division 5 Västra Uppland! Därefter har det gått spikrakt uppåt och året efter vann man femman, och 2014 kom man trea i Division 4 men fick en friplats i kvalet till trean. Kvalet misslyckades man visserligen med, men Håbo tilldelades ändå en ny friplats och avancerade till Division 3 - en serie man vann i överlägsen stil under fjolåret. Med sina 13 inspelade poäng hittills kan man nog inte direkt påstå att Håbo imponerat, utan man har nog snarare hållt den nivå och motsvarat det som förväntats av laget.

 

Mötet med Syrianska blir Håbo's första efter sommaruppehållet, men huvudtränare Emil Widströms lag har hunnit med en träningsmatch (0-1 mot Strömsberg) nu innan omstarten. Nyckelspelare hos upplänningarna är de duktiga mittbackarna Heradi Simba och Umit Aras, tillsammans med skicklige vänsteryttern Danilo Al-Saed som blev dubbel målskytt mot Syrianska i vårmötet lagen emellan. Enligt uppgift får Håbo klara sig utan hårt arbetande mittfältaren Jonathan Sjögren under söndagen med anledning av en semesterresa.

 

Håbo och Syrianska har drabbats samman två gånger tidigare i år - både gångerna på Parken där de rödgula först vann en försäsongsmatch med klara 3-0 innan man tog en ny seger (3-2) i hemmapremiären i april. Håbo ser säkert sin chans till revansch - och ordna ett "tredje-gången-gillt-scenario" - i och med Syrianskas brakförlust senast, men förhoppningsvis kan just den förlusten bidra till att det är ett minst lika revanschsuget bortalag på Björkvallen under söndagseftermiddagen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Håbo FF - Syrianska IF

Matchdag: Söndag 24:e juli
Avspark: 14:00
Arena: Björkvallen
Domare: Patrik Magentorp, Nyköping
Senaste möte: Syrianska IF - Håbo FF 3-2 (18/4-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});