#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kollektiv kollaps mot Karlberg

 

 

Syrianska hade inte förmågan inte ladda om efter den blytunga derbyförlusten - och föll pladask i bortamötet med tabellfemman Karlberg under lördagseftermiddagen. Hemmalaget vann med klara 7-1 (4-0) efter en energilös rödgul insats som lämnade en hel del att önska. Buba Fadika blev enda målskytt för gästerna på Stadshagen.

Med ett nattsvart avslut i onsdagsderbyt mot Skiljebo färskt i minnet - där gästerna avgjorde i slutsekunderna - skulle Syrianska göra ett försök att repa mod i bortamötet med tabellfemman Karlberg under lördagseftermiddagen. Försöket blev dock totalt misslyckat där de rödgula inte alls kom upp i nivå, och blev på nytt poänglösa efter ett rejält magplask.

- Det ska egentligen inte vara så svårt att ladda om, meni klappade ihop totalt idag, kommenterade huvudtränaren Oziris Kadic efter matchen.

 

Syrianska kom riktigt snett in i matchen, där hemmalaget tog kommandot och dominerade fullständigt. De rödgula såg energilöst ut och hamnade på mellanhand i de allra flesta situationer när ett spelskickligt Karlberg satte fart i sin offensiv. Visserligen lyckades man inledningsvis hålla sig undan från klara målchanser, men efter att KB spräckt nollan efter en dryg kvart följde en period med öppna spjäll hos bortaförsvaret. Tabellfemman gick från 0-0 till 4-0 på dryga tjugo minuter - efter bland annat ett äkta hat-trick av duktige AIK-lånet Alan Naib - och hade bud på mer innan den första halvleken var över. Hemmalaget brände ett jätteläge för en utökad ledning, och fick nöja sig med ett fyramålsöverläge in till paus. De rödgula förmådde inte att skapa någonting vettigt framåt, där ett par avslut från distans var det närmaste man kom någon form av anfallsspel.

- Vi var för sena in i situationerna och spelade inte som ett lag. Vi var inte alls i harmoni, vi var inte där mentalt och rasade ihop ordentligt.

 

Matchen var utan tvekan avgjord inför den andra halvleken, och för Syrianskas del fanns det inget annat att göra än att försöka komma undan med hedern i behåll. Man ryckte upp sig något och jämnade till matchbilden ett snäpp, delvis då Karlberg slog av på takten något, men man skulle aldrig ha någonting att hämta i den här drabbningen.

- Det syntes ändå att spelarna försökte kämpa och komma in i det, men det var jobbigt mentalt.

 

När KB valde att trappa upp tempot igen hade de rödgula inget att sätta emot. Pigge yttern André Nader rullade in 5-0 på straffspark och Alan Naib blev fyramålsskytt när han gjorde 6-0 med dryga kvarten kvar. Bubakarry Fadika reducerade för gästerna, som mycket väl kunde ha fått till ytterligare något tröstmål när matchen fick en avslagen prägel. I slutminuten avrundade Andreas Flycht målkalaset med att fastställa slutresultatet till 7-1 - en förkrossande seger för ett starkt Karlberg samtidigt som Syrianska inte mäktade med att bjuda på något ordentligt motstånd.

- Vi var inte bra idag. Vi vet om det och vi får se till att det inte upprepas. Potentialen finns i den här truppen och jag tror inte att någonting sådant här kommer hända igen.

 

Utan att ta ifrån Karlberg allt för mycket - hemmalaget såg väldigt spelsuget ut och stod stundtals för ett bländande anfallsspel - måste man konstatera att Syrianska var helt och hållet under isen denna eftermiddag. De rödgula försökte, men misslyckades med allt och lite till. Det stabila försvarsspel man visade prov på mot Skiljebo i onsdags var som bortblåst, samtidigt som absolut ingenting klaffade i en feltajmad offensiv. Det blev ett platt fall, ett rejält magplask, en kollektiv kollaps - och storförlusten var inte på något sätt ologisk eller missvisande. En dryg vecka har man nu på sig nu att ladda batterierna och få ordning på sitt manskap innan nästa match. Gamla Upsala väntar i ett viktigt hemmamöte nästa söndag, där poäng mer eller mindre är ett måste.

- Alla vet att vi hamnade snett in i den här matchen och hur svårt det kan vara att ta sig ur det. Vi vet vad vi kan och det visade vi mot Skiljebo. Vi har 5-6 man som ska in och göra skillnad för oss och det kommer att gå bra. Spelarna jobbar stenhårt på träningarna och har inte gett upp det här.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

KARLBERGS BK - SYRIANSKA IF                                             7-1 (4-0)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

1-0 (13) Alan Naib

2-0 (21) Alan Naib

3-0 (24) Alan Naib

4-0 (33) Andreas Flycht

5-0 (60) André Nader, straffspark

6-0 (76) Alan Naib

6-1 (85) Bubakarry Fadika

7-1 (87) Andreas Flycht

Avslut: 21-12 (14-4)
Avslut på mål: 14-7 (9-2)
Hörnor: 7-2 (5-0)
Offside: 2-1 (1-0)

Gula kort:

 

 

Lucas Özgün, Syrianska (47)

Michael Kamau, Syrianska (63)

Bubakarry Fadika, Syrianska (90)

Röda kort: -
Publik: 60
Domare: Nino Baresso, Södertälje

 

 

Syrianskas laguppställning (5-3-2):

Felix Karlsson - Buba Fadika, Michael Kamau, Anel Bajramovic, Asmir Suljicic (68 Behnam Olfat), Muctaru Conte - Rasmus Rönnholm (46 Daniel Johansson), Samuel Barlay, Nikola Durovic - Bosko Durovic (46 Lucas Özgün), Kofi Appiah

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Marcel Kaya, Belmin Alic & Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});