#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Påskhelgen inleds med försäsongsmöte

 

 

På skärtorsdagskvällen matchar Syrianska för fjärde gången på tolv dagar - och denna gång står division 3-laget Enköpings SK FK för motståndet. De rödgula väljer att vila en del spelare som dras med småskavanker, men siktar ändå på att få till ett bra resultat nu när seriepremiären närmar sig.

Bröt förlustsviten med ett 1-1-kryss senast

Ett något småslitet Syrianska matchar vidare efter 1-1-krysset mot Karlslund i söndags. Det oavgjorda resultatet bröt en tre matcher lång förlustsvit - och även insatsen som sådan får ses som ett steg i rätt riktning även om det fortfarande finns en hel del att jobba med inför seriepremiären som närmar sig med stormsteg. Än har man inte riktigt fått ihop sitt lag, vilket kanske inte är så konstigt med 15 nyförvärv i truppen, men de rödgula har ändå visat att man i sina bästa stunder verkligen är att räkna med.

 

Till skärtorsdagskvällens hemmamöte med Enköpings SK FK väljer huvudtränare Kalle Granath att ställa över ett par spelare med småskavanker och några som matchats hårt den senaste tiden. Efter torsdagsmatchen återstår bara två försäsongsdrabbningar - mot Värmbol och Eskilstuna City - innan seriestarten och Syrianska behöver hitta formen då det inte är långt kvar innan man börjar spela om poäng.

 

Division 3-nykomlingar som inte ska underskattas

Enköpings SK FK - från andra sidan länsgränsen - står för påskhelgens första försäsongsmotstånd. ESK har efter ett par, eller lättare sagt ganska många, tunga säsonger sakta med säkert vänt skutan åt rätt håll och samtidigt arbetat hårt för att sanera ekonomin. Fjolåret spenderades i den lokala division 4-serien men efter ett högdramatiskt kval - där ESK vann gruppen på målskillnad efter en smått osannolik 7-1-vinst på bortaplan i den sista omgången - är man nu tillbaka i trean.

 

Årets ESK ska inte på något sätt underskattas och kan, trots att man är nykomlingar, mycket väl överraska i sin division 3-serie. Man har en riktigt intressant trupp med många egna produkter tillsammans med ett par hemvändare så som Alexander Persson-Njie från Syrianska (bilden) och Micael Tuhkanen som varit på utflykt i bland annat Dalkurd. Syrianskabekantingen Gustaf Persson vaktar i målet i detta ESK som tränas av Martin Andersson som förutom superettaspel med ESK matchat allsvenskt med Djurgården. I sin senaste match tog ESK en meriterande seger efter 3-2 (2-0) mot division 2-laget Anundsjö - ett lag som hade besegrat Syrianska med samma siffror ett par dagar innan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Enköpings SK FK

Matchdag: Torsdag 24:e mars
Avspark: 20:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Armin Vukovic, Västerås
Senaste möte: Enköpings SK FK - Syrianska IF 1-2 (31/8-13)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});