#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng i potten i nytt derby

 

 

I en jämn serietabell är det viktiga poäng på spel i varje omgång - och så även denna gång när Syrianska ställs inför ett nytt derby då Skiljebo gästar Parken under tisdagskvällen. Lokalkonkurrenterna siktar båda på att ta kliv i serietabellen och lär säkerligen bjuda upp till en tät och prestigeladdad derbydrabbning. 

Derbyvann utan att imponera senast

Syrianska besegrade nykomlingen Franke med 2-1 i onsdags - utan att på något sätt imponera i ett derby som aldrig nådde några högre höjder. Efter att Pavol Orolìn och Jonathan Bahar nätat i den första halvleken kunde de rödgula bevaka sin ledning efter paus, och även om Franke tilläts ha en hel del boll så lyckades man inte skrapa ihop till en enda vettig kvitteringschans. När det spelmässiga lämnade en del att önska plockade Syrianska fram en stark arbetsinsats som räckte för att inkassera en viktig trepoängare - en seger som förde laget in i skuggan bakom topptrion Gute, Norrtälje och Sollentuna i tabellen.

 

Under tisdagskvällen vankas en ny derbydrabbning då Skiljebo reser från stadens östra delar för att matcha Syrianska på Parken. De rödgula har än så länge klarat sig undan utan några större skadebekymmer, och de mesta talar för att man ska kunna matcha en mer eller mindre fulltaglig trupp även mot SSK. Visserligen har Jàn Marcin givits tillåtelse att resa hem till Slovakien för vara vid flickvännens sida när parets första barn förväntas födas nu i dagarna, men i övrigt har huvudtränare Kalle Granath alla sina spelare tillgängliga.

 

Mållösa i tre av fem matcher hittills

Topptippade Skiljebo har fått en mardrömsöppning på sin säsong då man för tillfället kämpar vid de nedre strecken snarare än att vara inblandade i den toppstrid som man under snart ett decenium suktat efter. Blott en seger har de blivit hittills - 1-0-vinsten borta mot Håbo efter ett matchavgörande i slutminuterna - och självklart är det ett besviket SSK som är piskade att vinna mot Syrianska på Parken för att inte gapet upp till toppen ska växa och bli allt för stort. 0-1-förlusten hemma mot Värmdö senast var en rejäl missräkning, och ett revanschsuget bortalag är att vänta i tisdagskvällens derby.

 

Likt förra säsongen - där laget slutade på en sjundeplats - tränas laget av duon Michael Andersson och Jonatan Partin som står för en offensiv fotboll med ett stort bollinnehav. Tyvärr för de gulsvarta har man varit alldeles för uddlösa i sitt anfallsspel där både målproduktionen och skapandet av målchanser näst intill lyst med sin frånvaro. I tre av fem matcher har man gått mållösa från planen, och det är en av de största anledningarna till den skrala poängskörden.

 

I truppen har det inte hänt mycket sedan förra säsongen - faktiskt ingenting alls. Klubbens enda nyförvärv Jamaal Raage har inte kommit till spel i en enda match hittills, så i praktiken är det ett identiskt och oförändrat SSK jämfört med fjolåret. Nyckelroller har duktige målvakten Philip Sunell, försvararen Carl Klinton samt lagkaptenen Patrik Damm - och om assisterande tränare Partin väljer att matcha sig själv är även han tongivande i detta SSK.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Skiljebo SK

Matchdag: Tisdag 10:e maj
Avspark: 19:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge
Senaste möte: Skiljebo SK - Syrianska IF 1-1 (12/9-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});