#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska startar om i derbyt

 

 

En händelserik vecka ska avrundas med ett lördagsderby mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK. Derbyt blir början på något nytt för ett Syrianska som hittills haft en resultatmässigt tung försäsong. Nu startar man om från ruta ett - och det mot en grönvit granne som inte vunnit en fotbollsmatch sedan oktober ifjol.

Hela den tillgängliga truppen kommer att luftas

Syrianska gör en nystart i och med lördagens derby. Kalle Granath har ersatt Fredrik Giesecke i rollen som huvudtränare och 39-åringen har nu en dryg månad på sig att forma sitt lag inför den kommande säsongen. Efter bara två träningar väntar alltså matchspel under lördagseftermiddagen - och det för ett Syrianska som är fortsatt hårt skadedrabbat. De rödgula saknar en lång rad av spelare, men kommer ändå till spel med en trupp där många kommer ges möjlighet att visa framfötterna. 

 

Försäsongen har inte bjudit på några resultat värda att hänga i julgranen och laget har nu tre träningskamper på sig att hitta matchformen inför seriestarten. Först ut väntar den grönvita lokalkonkurrenten i ett derby där Syrianska har allt att vinna och kan spela helt utan press. Hur Granath väljer att matcha sitt lag i sin debut återstår att se, men troligtvis kommer hela den tillgängliga truppen att luftas.

 

Klart är dock att veckans båda nyförvärv - målvakten Housnein "Husse" Agodomou och mittfältaren Nathan Hands - vilar och inte heller spelare som Allan Kosik, David Hasler och Markus Hanna finns med i matchtruppen. Kalle Granath väljer att inte ta några risker med spelare som har smärre skadekänningar i denna match.

 

Bottenrekord förra säsongen - varma vindar i år

Stadens 111-åriga sportklubb Västerås SK FK är fortfarande nere och harvar i tredjedivisionen efter att ha varit uppe och nosat på elitfotbollen med just Kalle Granath som tränare säsongen 2011. De grönvita har en hopplös ekonomisk situation och kämpar med näbbar och klor på ett beundransvärt sätt för att behålla sin position som högst rankade herrlag i länet. Till i år gör man, i vanlig ordning så här års, en nysatsning med ett nytt tränarteam där Peter Markstedt och Leif Berg delar på huvudtränarposten. Enligt egen utsago har man något bra på gång och stundtals har man varit energifyllt under försäsongen, så som i cupmötet med allsvenska Halmstad där man fick med sig ett kryss.

 

Försäsongen har för övrigt blandats med fina insatser - som just 2-2 mot Halmstad - med något svagare som det mållösa mötet med division 2-laget Gamla Upsala förra helgen. VSK har inte vunnit en fotbollsmatch sedan oktober i fjol men då ska också nämnas att man haft en del tuffa motståndare på vägen. Säkerligen är det ett segersuget grönvitt lag som Syrianska drabbar samman med under lördagen.

 

En del förändringar har gjorts i spelartruppen sedan fjolårssäsongen. Nyckelspelare som Patrik Grönvall, Mohamed Buya, Diego Montiel och Oliwer Malmkvist har lämnat och in har bland andra MFF-junioren Sixten Mohlin, mittfältaren Philip Fredriksson och "fysmonstret" Oliver Ekroth kommit. Det återstår att se hur den nya grönvita truppen står sig i Division 1 Norra - en serie man med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar i förra säsongen. Faktum är att 2014 blev ett rekordår där VSK lyckades säkra kontraktet med ynka 24 inspelade poäng. Aldrig tidigare har något lag klamrat sig kvar i tredjedivisionen med ett så lågt poängantal. Även om det nu "blåser varma vindar" och man säkert är sugna på en topplacering, kanske man ändå ska sikta på att förbättra fjolårets resultat först och främst.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Västerås SK FK

Matchdag: Lördag, 21:a mars
Avspark: 13:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Irfan Vukovic, Västerås
Senaste möte: Syrianska IF - Västerås SK FK 2-3 (15/3-14)

 

 

 

 

An eventful week will end with a pre-season derby against the local rivals - Division 1-side Västerås SK FK - this Saturday afternoon. Kalle Granath has taken over as the new head coach for Syrianska and in his first match with his new team, he'll face his former club. There are both injuries and illnesses that the squad still must consider, and head coach Granath will give all available players the chance to test their wings in this match.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});