#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nyckelmatch för formstarkt Syrianska

 

 

Fem matcher i maj resulterade i fyra vinster och ett kryss - och nu hoppas ett formstarkt Syrianska på lika bra poängutdelning i juni. Från sin fjärdeplats har man på allvar hakat på i tabelltoppen, och ställs inför en riktig nyckelmatch då man på hemmaplan möter svårspelade mittenlaget Boo FK under söndagskvällen

Många osäkra kort på grund av skador

Syrianska har tagit rejäla kliv i tabellen efter en sex matcher lång förlustfri svit - en svit som också innebär att de rödgula är seriens formstarkaste lag. Även om man spelmässigt inte nått någon toppnivå så har poängen ändå trillat in, främst tack vare starka arbetsinsatser så som senast när man bortabesegrade tabelltrean Sollentuna med matchens enda mål. I försvarsspelet var Syrianska prickfria där man höll Sollentuna borta från mer eller mindre allt som kan räknas som en målchans - och framåt nätade Jonathan Bahar med ett vackert avslut samtidigt som de rödgula hade ett flertal lägen för att punktera matchen. 

 

Då serieledande FC Gute förlorade på nytt och tabelltvåan Norrtälje oväntat tappade poäng har Syrianska en bra möjlighet att få ytterligare kontakt i toppstriden. Man ställs inför en riktig nyckelmatch då man på hemmaplan gästas av Boo FK under söndagskvällen - men olyckligtvis dras den rödgula truppen med både skador och sjukdomar. Flera spelare ses som osäkra kort inför drabbningen där spelare som Pavol Orolìn, Michal Habànek, Dennis Olsson, Sasa Plavsic och Igor Paldan haft skadekänningar under veckan samtidigt som mittfältaren Rodi Mahmoud sjuknat in nu under veckoslutet. Sedan tidigare står det klart att både Behnam Olfat och Marcel Kaya inte är tillgängliga för spel på grund av sina skador, och nu kan även Attila Pinte läggas till på listan med de som definitivt inte är aktuella för att ta en plats i matchtruppen under söndagen. Slovaken åkte på en otäck knäskada bara ett par minuter in i sitt inhopp senast och beräknas inte kunna spela mer under våren. Huvudtränare Kalle Granath har med andra ord ett rejält pussel att lägga inför söndagskvällen.

 

Slog Syrianska i både hemma och borta ifjol

Hammarby TFF blev för ett par år sedan Nacka FF - som till den här säsongen förvandlades till Boo FK för att få närmare anknytning till sin stora ungdomsförening. Boo FK är alltså inte en helt ny bekantskap även om klubbarna aldrig tidigare matchats under dessa namnförhållanden. Fjolårsfemman har dock fått en betydligt knackigare start på denna säsong än vad man hade hoppats, där man med sina 13 inspelade poäng placerar sig i tabellens mittskikt. En besvikelse kan tyckas, men en rad av tunga spelartapp har självklart bidragit till att huvudstadsklubben inte känns lika slagkraftiga detta år även om truppen inte på något sätt ska underskattas. Man har fortfarande flera riktigt starka namn till sitt förfogande och har helt klart kapacitet för att ställa till det för de flesta lagen i den här serien.

 

Boo FK inledde säsongen hyfsat, tog därefter tre raka segrar innan man nu på slutet åkt på två förluster i följd - och huvudtränare Patrik "Totte" Gerrbrands lag letar efter formen inför matchen mot Syrianska på söndagskvällen. Precis som de rödgula ser Boo ut att ha varit skadedrabbade och i förlustmatchen mot Sundbyberg förra helgen - där en stabil 2-0-ledning slarvades bort till en 2-3-torsk efter paus - fick man bara ihop 14 man till sin matchtrupp. Förra Djurgårdensspelaren Eldin Kozica - som för ett tiotal år sedan var utlånad till Västerås SK FK - är lagkapten i detta gäng som faktiskt vann båda mötena med Syrianska under fjolåret. De rödgula får nog en svår nöt att knäcka hemma på Parken.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Boo FK

Matchdag: Söndag 5:e juni
Avspark: 18:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Henrik Matsson, Mora
Senaste möte: Nacka FF - Syrianska IF 3-0 (22/7-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});