#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nya landskamper för Suma

 

 

Sheriff Suma och hans Sierra Leone har haft det tufft i det avgörande kvalspelet till de afrikanska mästerskapen - ett kvalspel som avslutas under under veckan. Suma finns återigen med i hemlandets trupp som den här gången matchar i returmöten mot Elfenbenskusten och DR Kongo.

Syrianskas 28-åring har startat samtliga kvalmatcher för sitt Sierra Leone där de två sista omgångarna nu ska avverkas. Först ut väntar stjärnspäckade Elfenbenskusten nu på fredag innan ett möte med DR Kongo avslutar kvalspelet på onsdag.

 

Inte helt oväntat är det favorittippade Kamerun som tagit täten i gruppen med både Elftenbenskusten och DR Kongo jagandes tätt bakom. Trots flera starka insatser är Sierra Leone avhängda men har chans att ställa till det rejält för de övriga lagen.

 

Förbudet för arrangeranden av idrottstävlingar i hårt drabbade Sierra Leone står fast efter den senaste tiden svåra ebola-epedemi. Det afrikanska fotbollförbundet, CAF, har beslutat i samråd med landsförbunden att förlägga Sierra Leones hemmamatch mot Elfenbenskusten - i Elfenbenskustens huvudstad Abidjan. Hela Sierra Leones trupp spelar till vardags i europeiska klubbar och därför har man valt att förbereda sig i belgiska Bryssel inför kvallandskamperna. Truppen kommer alltså inte att vistas i hemlandet Sierra Leone för att på så sätt undvika ebola-smittan.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 


 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});