#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Säsongens första hemmaförlust

 

 

Syrianska fortsätter att stå för svaga insatser mot tabellens bottenlag. Under måndagskvällen åkte man på säsongens första hemmaförlust efter 0-2 (0-0) i derbyt mot nästjumbon Franke - en match där de rödgula inte alls kom upp i nivå och fick se sig besegrade efter dubbla baklängesmål i slutskedet.

Efter att ha plockat tio av tolv möjliga poäng de senaste fyra omgångarna, var det ett formstarkt Syrianska som hade ett gyllene läge att närma sig kvalplatsen under måndagskvällen. För motståndet hemma på Parken stod nästjumbon IK Franke - och redan inför matchen flaggades det för ett bortalag som skulle vara bättre än vad tabellen visade. Derbyt blev en drabbning som de rödgula helst vill glömma så fort som möjligt - men de bommade poängen och den brända chansen att avancera i tabellen gör nog den bleka insatsen påmind ett bra tag framöver.

 

Känslan inför derbyt var minst sagt olustig. Syrianska hade bjudits in i toppstriden och ställdes mot en på pappret överkomlig motståndare på hemmaplan där man var obesegrade under året. De rödgula hade haft liknande lägen förr, men då gjort bort sig rejält. Det fanns två tänkbara scenarion; antingen skulle man ta en planenlig trepoängare eller så skulle man ännu en gång slarva bort en ypperlig chans att på allvar blanda sig i jakten på topplaceringarna. Tyvärr blev det sistanämna utfallet av denna måndagskväll... 

 

Under en avvaktande inledning var det tydligt att mycket stod på spel för båda lagen. Franke försökte skapa sig ett spelmässigt övertag men var något ovårdade i sitt passningsspel, vilket öppnade upp för Syrianska som ofta vann bollen hyfsat högt upp i banan. Sharam Said testade ett lyft över fladdrige bortakeepern Andreas Olsson som med fingertopparna tippade bollen ut till hörna, och en stund senare försökte Eldon Martins-Maquemba på något vis brösta in bollen från nära håll när Sasa Plavsic nickade fram men även denna gång räddade Olsson. 

 

Ju längre halvleken led desto mer käkade sig Franke in i matchen - delvis för att man i större utsträckning fick ordning på sitt passningsspel, men ett undermåligt presspel från Syrianska föranlåg också att bortalaget skaffade sig ett övertag sett till bollinnehav. Även om Franke trillade en hel del boll blev det väldigt sällan farligt. Syrianskaförsvaret var ofta väl samlat samtidigt som gästerna kändes uddlösa framåt.

 

Lagen gick till pausvila med ett mållöst resultat i protokollet - en halvlek som avverkades i ett lågt tempo och där de offensiva initiativen var lätträknade. Syrianska hade tvingats till en del ommöbleringar i sitt lag efter att ytterbacken Mike Kamau tidigt gått sönder, och man fick väl egentligen aldrig ordning på grejerna efter det.

 

Franke kom ut piggast i den inledande delen av matchens andra halva - där man vid ett par tillfällen testade avslut från distans utan lycka. Syrianska såg inte alls bekväma ut i sitt eget spel, utan gång på gång stressades avgörande passningar iväg på chans i alldeles för tidiga skeden. Det centrala mittfältet kändes otrygga med boll, yttrarna blev alldeles för stillastående och bjöd på ytterst få öppnande löpningar samtidigt som Eldon Martins-Maquemba isolerades ensam längst fram. Mängden felbeslut var starkt övervägande i jämförelse med de gånger man valde enklare alternativ för att vinna mark, och något skönspel var det inte att tala om. Nej, det går inte annat än att konstatera att hemmaoffensiven var riktigt svag denna kväll.

 

Syrianska tvingades i den andra halvleken till ytterligare två byten där en småsjuk Dennis Olsson ersattes av Rodi Mahmoud, och ytterbacken Behnam Olfat åkte på en smäll och klev av till förmån för Simon Grassi. När alla byten var avverkade fick man både inbytte Mahmoud och Sharam Said skadade, och de rödgula avslutade matchen med två man som mest haltade runt.

 

Derbyt såg vid det här laget ut att sluta mållöst - vilket egentligen hade varit ganska logiskt. De offensiva framstötarna var väldigt få, där inget av lagen fick till något som helst ordnat anfallsspel. Ett par ödesdigra minuter skulle ändå göra Syrianska helt poänglösa denna kväll. I den 79:e minuten rann Oscar Danielsson igenom på Karwan Zarifnejad's djupledsboll och rullade in 0-1, samtidigt som hela fem (!) rödgula spelare stod parkerade på andra sidan mittlinjen och tittade på. Kort därefter punkterade gästerna matchen med ett väldigt omdiskuterat 0-2-mål, där bollen utan tvekan hade passerat kortlinjen med god marginal innan Adam Emanuelsson ändå tilläts spela fram nyss inbytte Mikael Simonsen som la tvåan i öppet mål när Syrianskaförsvaret förvånat hade stannat upp. Självklart är det så att man kan klandra den assisterande domaren som helt och hållet missade att bollen var över linjen, men det egna bolltappet i känsligt läge har även det sin del i baklängesmålet.

 

De rödgula försökte, men fick inte till något tryck värt namnet mot bortamålet under slutminuterna, och Franke kunde tämligen enkelt freda sig bakåt. Derbyt slutade med en tung 0-2-förlust för Syrianska - som alltså för första gången denna säsong gick poänglösa från en hemmamatch. Även om Franke inte imponerade nämnvärt så fick man med sig en seger från Parken, och det går inte direkt att påstå att den var helt orättvis heller för den delen. Franke hade mer spring i benen och ville lite mer, och fick också belöning för det. Det är bara att gratulera lokalkonkurrenten till en bra dag på jobbet, och önska de all lycka i kampen om nytt kontrakt.

 

Syrianska levererade ännu en gång en riktigt blek insats när ett av bottenlagen stod för motståndet - och att samma Syrianska vunnit mot samtliga lag som är placerade över i tabellen är ofattbart kvällar som denna. Mycket finns att önska efter en svag derbyprestation, där alldeles för många spelare föll ur ramen och inte ens är nära att nå en godkänd nivå. Det är väl bara att bryta ihop och komma igen - och redan på lördag väntar ett nytt derby då man gästar Skiljebo på bortagräs.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - IK FRANKE                                                  0-2 (0-0)

Mål:

 

0-1 (79) Oscar Danielsson

0-2 (82) Mikael Simonsen

Avslut: 10-10 (4-5)
Avslut på mål: 4-5 (2-2)
Hörnor: 3-3 (3-2)
Offside: 2-1 (2-0)

Gula kort:

 

 

Dennis Olsson, Syrianska (13)

Behnam Olfat, Syrianska (65)

Rigest Hysko, Syrianska (82)

Röda kort: -
Publik: 709
Domare: Fredrik Jansson, Hammarö

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau (31 Josef Akpinar), Igor Paldan, Rigest Hysko, Behnam Olfat (68 Simon Grassi) - Daniel Johansson - Sasa Plavsic, Dennis Olsson (57 Rodi Mahmoud) - Jonathan Bahar, Eldon Martins-Maquemba, Sharam Said

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Viktor Tsouplakis, Lucas Özgün & Bosko Durovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});