#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ny seriekollega gästar Parken

 

 

Syrianska gästas, likt förra helgen, av en seriekonkurrent nu på lördag. Gamla Upsala står för motståndet i säsongens femte försäsongsmatch, där man hoppas kunna styra skutan i rätt riktning efter bakslaget senast. De rödgula kommer att matcha en trupp som för tillfället dras med både skador och sjukdomar.

Dras med en sjukdomsdrabbad trupp

Trots spelmässig dominans föll alltså Syrianska mot seriekollegan Strömsberg förra helgen. Då det kraftiga spelövertaget omvandlades till alldeles för få klara målchanser, samtidigt som ett par riktigt feta individuella misstag resulterade i baklängesmål blev förlusten ett faktum. Syrianska får fortsätta att jaga årets första seger - eller snarare den första sedan den 15:e augusti förra året då man bortaslog FC Gute i seriespelet - när ännu en av de kommande seriemotståndarna i form av Gamla Upsala gästar Parken under lördagseftermiddagen.

 

Under veckan som gått har flera av truppens spelare insjuknat - vilket kanske inte är så ovanligt så här års. Därav blir det ett något decimerat Syrianska som kommer till spel mot GUSK. De rödgula ska ändå kunna matcha en slagkraftig elva som förhoppningsvis är revanschsugen efter bakslaget senast. Trots att resultaten inte har någon tabellmässig betydelse av något slag, vill man ändå få med sig en positiv resultatrad in i seriespelet som drar igång om drygt en och en halv månad.

 

Nygammal tränare och nyrenoverad trupp

Gamla Upsala SK har till det här året gjort ovanligt stora förändringar i sin trupp - detta i ett lag som mer eller mindre brukar se likadant ut säsong efter säsong. Visserligen har den gamle räven Zaine Söderlund återvänt i rollen som huvudtränare, där han alltså ersätter fjolårets Alexander Edstein, men i laget finns desto fler nya ansikten. Från seriekonkurrenten Håbo har man plockat in den duktiga duon Jens Hägg och Umit Aras, samtidigt som Andreas Josefssom kommit tillbaka efter en sejour lägre ned i seriesystemet. Tunga tapp är däremot att anfallaren Mikael Mellberg lämnat för BKV Norrtälje och att försvararen Mathias Benker gått till VSK.

 

GUSK har blandat och gett i sitt försäsongsmatchande, där man ändå snittat över tre gjorda mål per match hittills. Efter fyra insläppta i den inledande 3-4-förlusten mot Skiljebo har man stängt igen bakåt och hållit nollan både mot IFK Uppsala (6-0) och division 1-laget Akropolis (1-0) senast. Just skalpen mot Akropolis får nog ses som att detta GUSK är på väg i rätt riktning då man, förutom själva segern, hade ett rejält spelövertag och styrde och ställde mot ett starkt topplag från Division 1 Norra.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Gamla Upsala SK

Matchdag: Lördag 25:e februari
Avspark: 15:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Danha Bachiri, Västerås
Senaste möte: Syrianska IF - Gamla Upsala SK 3-0 (1/8-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});