#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

"Husse" klar för Syrianska

 

 

Syrianska har jagat målvakter på transfermarknaden under en tid. Nu har man hittat rätt. Klubben har tecknat avtal med Housnein Agodomou över den kommande säsongen. 21-åringen är fostrad i huvudstadsklubbarna AFC United och Vasalund men kommer närmast från norska Hammerfest FK efter ett par år som utlandsproffs.

Housnein Agodomou - som kallas för "Husse" - har Vasalunds IF som moderklubb och sågs som ett av de större målvaktslöftena inom svensk fotboll för ett par år sedan. Efter flera säsonger i AFC United tog han klivet ut i Europa med spel i spanska Sant Jordi och cypriotiska Frenaros FC och Alki Larnaca FC. Fjolårssäsongen spenderades i norska Hammerfest - en klubb han nu brutit avtalet med för att vända hem till Sverige.

 

Målvakten är nu, efter en tids provspel, klar för spel i Syrianska den kommande säsongen. 21-åringen har tecknat ett avtal som sträcker sig över de kommande sju månaderna, och ansluter omgående till representationslagets försäsongsträning.

- Det ska bli jättekul. Jag ser fram emot att vara en del av Syrianska och vill verkligen visa att jag är en bra målvakt. Jag har kört med laget i någon vecka nu och det verkar vara sköna grabbar och många duktiga fotbolsspelare. Om vi får ihop det på rätt sätt så tror jag att det kan bli en riktigt bra säsong för oss, kommenterar Husse efter undertecknandet.

 

Husse har den senaste tiden varit aktuell för landslagsspel i afrikanska Togo, där Agodomou's föräldrar har sitt ursprung, men det blev inget spel i kvalet till afrikanska mästerskapen då målvakten vid det tillfället inte hade ett togolesiskt pass. I Togo spelar för övrigt Tottenham-anfallaren Emmanuel Adebayor som får anses som lagets stora stjärna.

 

Än är inte sista biten i Syrianska's lagbygge lagd. Klubbens sportkommitté fortsätter rekryteringsarbetet och förhoppningen är att knyta till sig ytterligare nyförvärv inom kort. Seriespelet inleds den 11:e april med ett bortamöte mot nykomlingen Upsala IF.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com


 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});