#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Full fart i säsongsförberedelserna

 

 

Syrianska har varit svårbesegrat under försäsongen där sju matcher resulterat i hela fem kryss. Med knappa tre veckor kvar till seriepremiären börjar tiden bli knapp att hitta rätt i sina förberedelser. Än finns det en del att jobba med för de rödgula som matchar mot IFK Eskilstuna under onsdagskvällen.

Behöver hitta rätt i sitt eget spel

Förra onsdagens försäsongsderby mot seriefavoriten Skiljebo slutade med ett 1-1-kryss där Rodi Taher blev målskytt för de rödgula. Derbyt var tämligen händelsefattigt och präglades snarare av kamp och dueller än något skönspel - men Syrianska stod upp bra och än en gång visade man sig vara svårbesegrade i träningsmatchandet.

 

Efter en spelledig helg väntar återigen ett test i matchspel under onsdagskvällen. Hemma på Parken gästas man av IFK Eskilstuna - som är storfavorit i Division 3 Västra Svealand - och förhoppningen är självklart att ta ännu ett kliv mot en vässad form inför seriepremiären den 9:e april. De rödgula väljer att möblera om en del i sin matchtrupp där ett par spelare ställs över, samtidigt som startelvan kommer att fyllas på med ett par nya namn jämfört med senast. Det börjar bli hög tid att hitta rätt i det egna spelet och få till en positiv resultatrad in i det kommande seriespelet.

 

Vass Division 3-nykomling gästar Parken

IFK Eskilstuna är alltså onsdagskvällens motstånd - ett lag som vann Division 4 ifjol och som är storfavoriter till att gå raka vägen genom trean och upp i Division 2 till nästa år. Ser man till truppen så är favoritskapet befogat, där enbart IK Franke ska kunna utmana om seriesegern. Huvudtränare Andreas Fröjdfeldt har ett riktigt vasst manskap till sitt förfogande med bland annat en anfallsduo som måste vara den absolut bästa av alla landets Division 3-lag. Sebastian Nygårds gjorde 24 mål under fjolåret och vid sin sida kommer han det här året att ha Serkan Pektas som hämtats in från lokalkonkurrenten City där han öst in mål de senaste säsongerna.

 

Sörmlänningarna inledde sin försäsong vasst med att piska dit Division 2-laget Rynninge hemma på Tunavallen, men därefter har man blandat och gett - både sett till resultat och hur man mönstrat sitt lag. I lördags åkte IFK på pisk mot VIK och får alltså resa tillbaka till Västerås under onsdagskvällen. Till mötet med Syrianska har man aviserat en helt annan elva än den som matchades mot VIK, vilket gör att detta IFK känns svårbedömt inför drabbningen. Hursomhelst bör Syrianska räkna med en tuff värdemätare i mötet på Parken.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IFK Eskilstuna

Matchdag: Onsdag 15:e mars
Avspark: 19:45
Arena: Solid Park Arena
Domare: Samrend Heidaripak, Västerås
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});