#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Vill få bättre utdelning i offensiven

 

 

Hemmasegern mot Upsala IF satt långt inne för ett ineffektivt Syrianska i onsdags. Nu har de rödgula laddat om och siktar på en jämnare insats där man vill få bättre utdelning i sin offensiv. Bottengänget Strömsberg står för motståndet i en ny match på den tillfälliga hemmaarenan Arosvallen.

Syrianska har chans att klättra i tabellen

Det var med hjärtat i halsgropen som Syrianska till slut lyckades övermanna ett piggt Upsala IF för ett par dagar sedan. De rödgula hade, trots en spelmässig dominans och mängder av heta målchanser, bara 1-1 med sig från den första halvleken - och när matchen stod och vägde efter paus klev inbytte 17-årigen Rodi Mahmoud fram och skickade dit segermålet.

 

Nu siktar Syrianska på att få bättre utdelning i sin offensiv och en ny chans kommer redan under måndagskvällen då man får besök av Strömsbergs IF. Ineffektiviteten behöver förvandlas till en stadigare målproduktion och med flera lite underliga resultat i omgången - fyra av de sex spelade matcherna har slutat oavgjorda - har man faktiskt en möjlighet att få lite häng på tabellens sex topplag, eller i alla fall klättra upp på behagligt avstånd från bottenstriden.

 

Det är en mer eller mindre indentisk matchtrupp som huvudtränare Kalle Granath ställer på benen, vilket innebär att lagkapten Robin Blommé fortfarande inte återhämtat sig efter sin hjärnskakning och att mittfältaren David Hasler inte är tillgänglig. Om startelvan blir densamma som senast återstår att se. Även måndagens match spelas på den tillfälliga hemmaarenan Arosvallen, där man fortfarande är hundraprocentiga efter segern mot UIF. Det är självklart en svit de rödgula vill förlänga.

 

Kontraktsjagande med 0,8 i offensivt målsnitt

Norduppländska Strömsberg står för motståndet under måndagskvällen och man gör det efter att ha blivit överkörda av Arameisk-Syrianska i förra omgången. Faktum är att 0-4-förlusten nog får ses som smickrade då Arameiska slog av på takten efter fyra gjorda mål under de 20 första minuterna. Under fjolåret klarade man sig kvar via kvalspel - och det är just på negativ kvalplats som man placerar sig nu. Med sex raka matcher utan seger är det snart hög tid att börja plocka trepoängare för att inte bli omsprungna i bottenstriden.

 

Precis som Syrianska har Strömsberg haft problem med målskyttet, och bara tolv gjorda mål på 15 matcher talar för en offensiv som inte riktigt klaffat som det ska hittills. I mer än hälften av matcherna har man blivit nollade, och säkerligen har man arbetat med sitt anfallsspel under uppehållet.

 

Efter en svajig säsongsinledning dammade huvudtränare Carlos Santis av västeråsbekante målvakten Martin Sundström, trots att 29-åringen inför seriestarten aviserade att handskarna skulle ligga på hyllan den här säsongen. Det har visat sig vara ett lyckat drag då Sundström varit en av lagets bästa spelare i många omgångar. I övrigt får lagkaptenen Tobias "Micro" Lööf ses som en av Strömsbergs nyckelspelare. Lööf har spelat i klubben sedan urminnes tider och är den som förväntas agera spelfördelare i lagets jakt på nytt kontrakt.

 

Strömsberg är för övrigt ett litet brukssamhälle i skogarna utanför Tierp i de allra nordligaste delarna av Uppland. Med en befolkningsmängd på 108 invånare är det smått imponerande att man har ett fotbollslag i division 2 - som än mer imponerande lyckats skaffa sig ett publiksnitt på 149 åskådare under sina hemmamatcher.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Strömsbergs IF

Matchdag: Måndag 3:e augusti
Avspark: 19:00
Arena: Arosvallen
Domare: Kalle Jansson, Örebro
Senaste möte: Strömsbergs IF - Syrianska IF 0-1 (25/4-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});