#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska matchar i Norrköping

 

 

Syrianska åkte på en uddamålsförlust efter ett sent avgörande senast - men får chans till revansch nu i helgen. De rödgula reser till Idrottsparken i Norrköping under söndagseftermiddagen där nyuppflyttade division 1-laget IK Sleipner står för värdskapet.

En bantad matchtrupp mönstras till helgen

Trots en hyfsad insats fick Syrianska se sig både bortkontrat och besegrat i bortamötet med Örebro Syrianska förra fredagen. Med tre gjorda mål framåt - och bud på betydligt fler - var det knappast offensiven som ställde till det, utan det var snarare ett svagt omställningsspel i defensiven vid Örebro Syrianskas vassa kontringar som låg bakom 3-4-förlusten. Just försvarsspelet är något som Syrianska har vässat under träningsveckan - och förhoppningsvis sitter det bättre när man ställs mot ett lag från en högre division nu i helgen.

 

Senast stod nyförvärvet Pavol Orolìn för två av de rödgula målen - och slovaken har en minst sagt fin form med fem mål på fem matcher under försäsongen. Faktum är att Syrianska gjort hela 13 mål under försäsongsmatchandet - ett målsnitt som fördubblats jämfört med fjolårets seriespel. I anfallsspelet känns det som om de rödgula är på rätt väg.

 

Hittills har huvudtränare Kalle Granath valt att lufta sin trupp rejält och låta mer eller mindre samtliga tillgängliga spelare få testa sina vingar. Med en knapp månad kvar till seriepremiären bantar man matchtruppen till söndagens bortamöte med IK Sleipner. Glädjande är att man än så länge varit näst intill förskonade från både skador och sjukdomar - och när träningsmatcherna nu avlöser varandra i en intensiv period behöver man ha en bred trupp tillgänglig.

 

Division 1-nykomlingar med välmeriterad trupp

Norrköpingsklubben IK Sleipner står för helgens motstånd - ett lag som i år är hemmahörandes i Division 1 Norra efter fjolårets avancemang. Precis som Syrianska har man matchat vid fem tillfällen hittills under försäsongen, och sett till resultaten så har man både blandat och gett. Med två segrar (3-1 mot VIK och 3-0 mot Motala), två oavgjorda (1-1 mot både Nyköping och Smedby) och en förlust (0-1 mot Oskarshamn) känns formen något oviss, och man vill säkerligen vässa till sig ett par snäpp innan seriespelet drar igång.

 

Huvudtränare för Sleipner är 46-årige Josef Massi vars trupp har både spets och bredd - och man kan mycket väl hävda sig på ett bra sätt i den inte allt för övermäktiga tredjedivisionen. Sleipner beskrivs nog bäst som en lagmaskin och ett hårt arbetande kollektiv, där man ändå har ett par starka kort som kan göra det lilla extra i offensiven. Den välmeriterade kvartetten Riki Cakic, Johan Roxström, Alexander Radesjö och Peter Skoog har viktiga roller i detta Sleipner - där även Syrianskalånet Philip Özer är en tongivande pusselbit i östgötarnas lagbygge.

 

Värt att notera är för övrigt att IK Sleipner är en klassisk klubb med en lång och anrik historia - "Randigt" grundades redan 1903 - och under årens lopp har man hunnit med 16 allsvenska säsonger och till och med en svensk mästartitel 1937-38. Söndagens försäsongsmöte med Syrianska känns inte riktigt i närheten en match om ett SM-guld, men drabbningen kan säkerligen bli intressant på många andra sätt.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: IK Sleipner - Syrianska IF

Matchdag: Söndag 13:e mars
Avspark: 14:30
Arena: Nya Parken
Domare: Robin Andersson, Finspång
Senaste möte: Syrianska IF - IK Sleipner 0-2 (7/3-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});