#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nordligt motstånd i fredagsdrabbning

 

 

Syrianska är inne i en period med tätt matchande - och under fredagskvällen får man besök av långväga gäster i Anundsjö IF som är i Västerås på träningsläger. De rödgula letar efter formen efter två raka förluster i försäsongsmatchandet, och hoppas komma tillbaka på rätt bana då seriestarten närmar sig med stormsteg.

Letar efter formen efter två raka försäsongsförluster

Efter en tämligen medioker insats åkte Syrianska på sin andra raka förlust efter 0-3 (0-1) mot division 1-nykomlingen IK Sleipner på Nya Parken förra helgen. Norrköpingslagets hemmaseger var odiskutabel även om vinstsiffrorna blev något för stora med tanke på de få målchanser Sleipner faktiskt skapade trots sitt spelmässiga övertag.

 

Tre insläppta mål är visserligen föga smickrande, men att bara släppa till fem avslut på det egna målet får på något sätt ändå ses som en fjäder i hatten för Syrianskadefensiven. Istället var det nog det egna spelet när man själva var bollförande som lämnade en hel del att önska. Med två försäsongsmatcher den här helgen - först mot Anundsjö under fredagskvällen och därefter mot Karlslund på söndagen - har man goda möjligheter att vässa till det som inte fungerade senast.

 

Huvudtränare Kalle Granath har en del sjukdomar och småskavanker i sin trupp att ta hänsyn till inför helgens matchande. De rödgula ska ändå kunna få till slagkraftiga matchtrupper utan att för den delen ta några risker med de spelare som har skadekänningar eller känner sig småslitna.

 

Norrländskt division 2-lag med internationella influenser

Fredagskvällens motståndarlag Anundsjö IF har rest ner närmare 60 mil för ett träningsläger i Västerås under veckoslutet. Klubben har sin bas i Bredbyn nordväst om Örnsköldsvik - ett litet samhälle med drygt 1 000 invänare och med det i åtanke är det smått imponerande att kan hålla igång ett division 2-lag i fotboll. Anundsjö har faktiskt vid ett flertal tillfällen varit högre upp i seriesystemet, senast 2006 då man spelade i Division 1 Norra med bland andra Västerås SK FK.

 

Dagens Anundsjö har - precis som Syrianska - en del internationella influenser med ett flertal spelare från utlandet i sin trupp. Efter fjolårets åttondeplats i Division 2 Norrland siktar man uppåt denna säsong med ett nytt tränarteam där 32-årige Sergej Tanurchov finns i spetsen i rollen som huvudtränare. Anundsjö inledde sitt försäsongsmatchande så sent som för två veckor sedan och har alltså inte hunnit med att mäta sig med så många andra lag hittills. En 3-4-förlust mot seriekollegan Härnösand har det blivit - och förra helgen matchade man i någon form av distriktsmästerskap där det blev vinster mot division 4-laget Arnäs (2-0) och division 5-laget Hägglunds (7-0), och en mållös kryssmatch mot Gottne från division 3.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Anundsjö IF

Matchdag: Fredag 18:e mars
Avspark: 18:15
Arena: Swedbank Park
Domare: Thomas Lundqvist, Köping
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});