#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Ineffektivt Syrianska nollade på Parken

 

 

Lördagens försäsongsmöte med seriekollegan Upsala IF hemma på Parken blev en inte allt för välspelad tillställning. Syrianska var spelförande men lyckades inte förvalta de chanser som skapades framåt. Istället drog gästerna det längsta strået med matchens enda mål i den 67:e minuten.

Jämfört med bortaförlusten mot superettaklubben Syrianska FC (1-4) för dryga två veckor sedan var det ett till stora delar nytt lag som matchade hemma mot seriekollegan Upsala IF under lördagseftermiddagen. Nästan halva startelvan gjorde säsongsdebut där polske målvakten Cezary Osuch (KS Konstancin) tog plats mellan stolparna, Robin Blommé och Mattias Florén bildade mittlås med Kevin Sharro och Gabriel Medina på varsin ytterbacksposition. På det centrala mittfältet matchades Samuel Barlay, Rigest Hysko och 17-årige Rodi Mahmoud med Dennis Persson till vänster och David Hasler till höger. Sheriff Suma var den som fick agera ensam anfallare i huvudtränare Fredrik Giesecke's 4-1-4-1-liknande uppställning.

 

Lördagens hemmamöte med Upsala IF - nykomling i Division 2 Norra Svealand och ett lag som Syrianska kommer att ställas mot i seriepremiären den 11:e april - innehöll precis det som brukar spegla en träningsmatch i början av februari: många tunga ben, slarvigt passningsspel och väldigt otajmat i både löpningar och individuella aktioner. Inte helt oväntat var det ändå Syrianska som tog kommandot och ägde en hel del boll. Alldeles för ofta valdes dock spelalternativ i sidled istället för på djupet vilket gjorde att man hade svårt att skapa något vettigt mot ett erkänt försvarsstarkt UIF.

 

Ett par chanser lyckades man ändå skrapa fram. David Hasler bökade sig igenom men väntade alldeles för länge med avslutet, Kevin Sharro kom i ett hett läge där bortamålvakten Patrick Öhman stod för en stark benparad, Gabriel Medina's tunga högerkanon blockades i sista stund när Hasler spelade fram och Hasler själv fick ytterligare en vass chans men bollen letade sig strax utanför stolpen. UIF hade ett läge även dem. Efter ett motlägg i boxen spelades bollen snett inåt bakåt men Daniel Caurell's avslut var tamt för att resultera.

 

Värt att notera från den första halvleken - som slutade mållös - var att Syrianska åkte på en utvisning efter 28 minuter. Huvuddomare Thomas Lundqvist från Köping snappade upp något olämpligt som Rodi Mahmoud ska ha sagt och det röda kortet åkte upp direkt.

 

Efter paus jämnade UIF ut bollinnehavet något utan att för den delen skapa några målchanser. Den provspelade hemmamålvakten stod under långa stunder sysslolös men fick lite då och då ta emot ett par hemåtpassningar. Syrianska - som för tillfället är rejält nedtränat - hade varken ork eller energi för att växla upp tempot på en hyfsad nivå och på så sätt hota offensivt. Istället bjöd man gästerna på ett ledningsmål i den 67:e minuten. Ett olyckligt bolltapp på egen planhalva och ett mindre lyckat försvarsagerande gav Andreas Lillhager fritt fram för ett avslut med högerfoten och 0-1 satt otagbart tätt intill ena stolpen.

 

Syrianska försökte få till ett tryck under matchens avslutande 20 minuter och man lyckades sådär. Det var dock väldigt otajmat många gånger och passningsspelet fick en ovårdad prägel. Inte förrän i slutminuterna vaskades chanserna fram - och då som på löpande band. Den inbytte bortamålvakten Rickard Söder stod för den ena tokräddningen efter den andra och många gånger såg det ut som om han själv inte riktigt visste hur han lyckades parera avsluten.

 

En match utan någon som helst stopptid slutade med en uddamålsförlust för de rödgula. Om man ska sammanfatta insatsen så kortfattat som möjligt så var Syrianska inte tillräckligt bra för att vinna, men man var inte heller förtjänta av en förlust. Det var en del bitar som saknades denna eftermiddag och mycket kan nog förklaras i den tunga träningsperioden som laget just nu befinner sig i. Man ska nog inte dra några större slutsatser av den här matchen mer än att det finns en hel del att hämta av den här truppen.

 

Bortalaget Upsala IF kommer Syrianska alltså stöta på i seriepremiären och dryga två månader. UIF hade en hel del spring i benen denna eftermiddag och ska också ha beröm för sina ambitioner att vara ett spelande lag. Det var tydligt att man alltid försökte spela sig ur situationer, men det var också märkbart att man kommer från en lägre division och såg inte helt bekväma ut när pressen sattes in i ett betydligt tidigare skede än vad man säkerligen är vana vid efter fjolårssäsongen i den temposvaga femtedivisionen. Detta UIF kan ändå bli ett småtrevligt inslag i årets seriespel där Syrianska har revansch att utkräva efter lördagens 0-1-förlust på Parken.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - UPSALA IF                                                          0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (67) Andreas Lillhager
Avslut: 12-6 (4-2)
Avslut på mål: 7-4 (1-2)
Hörnor: 6-4 (4-1)
Offside: 9-1 (5-0)
Gula kort: Dennis Persson, Syrianska (61)
Röda kort: Rodi Mahmoud, Syrianska (28)
Publik: 100
Domare: Thomas Lundqvist, Köping

 

 

 

 

Syrianska lost unfortunate in the home game against league competitor Upsala IF on Saturday afternoon. The home side created a lot of scoring opportunities but was very ineffective. UIF scored the only goal in the middle of the second half after a defensive mistake by Syrianska. Despite heavy pressure during the final minutes, Syrianska became goalless in their home ground.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});