#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Rödgul brakförlust i genrepet

 

 

Ett något reservbetonat Syrianska åkte på en riktig brakförlust i genrepet på Tunavallen. Eskilstuna City sköt två skott på mål innan paus och nätade båda gångerna - och i den andra halvleken var hemmalaget brutala när man sprang i från till en 7-2-seger efter en uppvisning i effektivitet. Viktor Tsouplakis och Jaser Al-Mosawy gjorde de rödgula målen.

Syrianska kom även i denna match till spel utan en lång rad av spelare - vissa ställdes över och andra var inte tillgängliga på grund av sjukdomar och skador. Det var alltså ett något reservbetonat rödgult lag som genrepade borta mot Eskilstuna City under lördagseftermiddagen - ett genrep vars resultatmässiga utfall blev allt annat än vad man hade önskat sig.

 

Det var hemmalaget som startade klart piggast och kunde låsa fast spelet på offensiv planhalva med en många gånger lyckosam press. Man skapade visserligen inga klara målchanser till en början, men ett Citymål skulle ändå komma. Sörmlänningarnas yttermittfältare lyfte bollen högt och långt in mot Syrianskas box, där ingen till en början verkade ta hand om den. City vann däremot andrabollen och kunde retfullt enkelt sätta dit 1-0 i den 9:e minuten. Det var hemmalagets första avslut på mål, och även det andra skulle sitta i nät en dryg kvart senare. Ett inspel från vänster rann igenom hela bortaförsvaret inklusive målvakt och vid den bortre stolpen kunde en ensam Cityspelare lägga in bollen i öppet mål till 2-0 i den 22:a minuten.

 

Ett trögstartat Syrianska vaknade till liv efter det andra baklängesmålet, och den avslutande delen av den första halvleken var det rödgult för hela slanten. Både André Garabet och Behnam Olfat hade utmärkta reduceringslägen, men Syrianska fick se sig nollat innan paus.

 

Trots 2-0-underläge var det ett optimistiskt Syrianska som klev ut till den andra halvleken - men hoppet om att kanske ändå kunna få med sig ett oavgjort resultat släcktes tämligen omgående. Innan den första minuten hade tickat klart hade City gjort 3-0 efter ett nytt inspel från vänster och ett avslut i öppet mål vid den bortre stolpen.

 

De rödgula hade ett par lägen för en reducering framåt, där André Garabet var klart närmast med ett friläge som hemmakeepern Richard Larsson parerade - och istället kunde City göra 4-0 i den 61:a minuten då Syrianska slog bort en frispark på egen planhalva och en hemmaspelare serverades ett öppet läge. Värt att notera är att City hade nätat på alla sina fyra avslut på mål vid det här laget.

 

Syrianska skulle få till en reducering när försvararen Viktor Tsouplakis nickade in en hörna till 4-1 i den 63:e minuten, men kort därefter gjorde City 5-1 - även det på en hörna som vackert nickades in i det bortre krysset. Målen rullade på fram till slut signalen där City först utökade till 6-1 innan nyförvärvet Jaser Al-Mosawy reducerade till 6-2, och på stopptid fastställde hemmalaget slutresultatet till 7-2 i en match där det mesta gick emot de rödgula.

 

Det är varken rimligt eller möjligt att snacka bort en femmålsförlust, och de rådde inte heller några tvivel om att Eskilstuna City var det starkaste laget denna eftermiddag. Mer anmärkningsvärt var det att Syrianska faktiskt vann skottstatistiken och att City gjorde hela sju mål på sina nio avslut mot bortamålet - ett helt osannolikt facit som måste vara någon form av rekord. City var brutala i sin effektivitet, där man både bjöds på mål och gjorde ett par som var riktigt vackra. Att dela ut ett godkänt betyg till ett Syrianska som släpper in sju bollar finns inte på världskartan, men även om man läckte bakåt så kan man ändå ta med sig en del av det offensiva spelet som stundtals var riktigt giftigt även om det sista lilla saknades många gånger.

 

Syrianska har en del att slipa på under veckan som kommer. Nästa helg inleder man seriespelet och när det ska spelas om poäng kan man inte längre se mellan fingrarna och luta sig mot bortförklaringar när man inte får till det som man vill. Det gäller att ta sig i kragen och verkligen minimera misstagen när man ställs inför en tuff uppgift redan i seriepremiären - ett lurigt bortamöte med svårspelade Gamla Upsala som visat god form under försäsongen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

ESKILSTUNA CITY - SYRIANSKA IF                                               7-2 (2-0)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

 

1-0 (9) Serkan Pektas

2-0 (22) Serkan Pektas

3-0 (46) Ludwig Wallinder

4-0 (61) Emil Fritzell

4-1 (63) Viktor Tsouplakis

5-1 (66) Emil Fritzell

6-1 (74) Anton Carling

6-2 (90) Jaser Al-Mosawy

7-2 (90+2) Emil Fritzell

Avslut: 10-13 (3-5)
Avslut på mål: 9-9 (2-2)
Hörnor: 2-3 (0-0)
Offside: 4-3 (1-3)

Gula kort:

 

 

Jàn Marcin, Syrianska (48)

Serkan Pektas, City (82)

Lucas Özgûn, Syrianska (85)

Röda kort: -
Publik: 100
Domare: Metin Yildirim, Södertälje

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-4-1):

Patrik Öhman - Michael Kamau, Jàn Marcin, Rigest Hysko (54 Jonathan Bahar), Michal Habànek (45 Simon Grassi) - Viktor Tsouplakis - Behnam Olfat (65 Lucas Özgün), Dennis Olsson, Sharam Said, Josef Akpinar (85 Alexander Bladh) - André Garabet (58 Jaser Al-Mosawy)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Marcel Kaya

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});