#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Högintressant hemmapremiär

 

 

Efter ett kryss med mersmak i seriepremiären förra helgen har Syrianska laddat om inför säsongens första hemmamatch - söndagsmötet med ett namnkunnigt Nacka FF. På Swedbank Park är det ett taggat rödgult lag som gästas av en av seriefavoriterna i en högintressant hemmapremiär.

Rödgult kryss med mersmak i premiären

Syrianskas något turbulenta försäsong – med uteblivna resultat i träningsmatcherna och sena förändringar i ledarteamet – verkade inte störa de rödgula på något sätt i seriepremiären förra helgen. Även om 1-1 borta mot nykomlingen Upsala IF inte imponerar avsevärt så kan det inte heller ses som någon större katastrof. Det anses alltid vara lurigt att spela mot uppflyttade lag i de inledande omgångarna - lag som har en positiv trend från fjolåret och som allt som oftast är väldigt inspirerade när de kommer till spel i en högre serie än vad man är vana vid. Upsala IF skulle visa sig vara precis en sådan nykomling och en tuff nöt att knäcka för Syrianskas del. Även om UIF tog ledningen så var de rödgula det klart hetaste laget och trots den sena kvitteringen – Rigest Hysko nätade på stopptid – hade man lägen för ett segermål.

 

Med en ny bra träningsvecka i benen hoppas man ta ytterligare ett kliv mot lagets fulla kapacitet denna helg. En hemmapremiär mot en av seriefavoriterna står på programmet och det är ett optimistiskt Syrianska som kommer till spel. Skadeläget ljusnar allt mer och konkurrensen om platserna i huvudtränare Kalle Granaths startelva växer för varje träningspass som avverkas. Det står dock klart att spelare som David Hasler och Markus Hanna inte finns tillgängliga med anledning av sina skadebekymmer. Syrianska ska ändå kunna matcha ett starkt lag som under söndagen tävlingsspelar för första gången hemma på Swedbank Park denna säsong.

 

Stor allsvensk rutin i favorittippat Nacka FF

För motståndet i hemmapremiären står ett minst sagt namnkunnigt Nacka FF. Laget från huvudstadens "lite finare delar" har en på pappret riktigt spelartrupp som tillsammans har man en imponerande meritlista där över 200 allsvenska matcher och närmare 300 matcher i Superettan finns noterade. Tongivande spelare är självklart kvintetten Sebastian Castro-Tello, Haris Laitinen, bröderna Max och Fredrik Forsberg och Patrik Gerrbrand – samtliga med ett förflutet i allsvenska Hammarby. Det är just från Bajen som man ”köpt” sin plats i seriespelet som tidigare nyttjades av Hammarby TFF.

 

Patrik "Totte" Gerrbrand finns med både som spelare och i rollen som huvudtränare för detta Nacka som i premiären tappade en tidig ledning till kryss (1-1) mot Skiljebo på ett blåsigt Boovallen. Även om Nacka saknade en rad av spelare och inte presterade på sin maxnivå, var man det vassare laget som länge trummade på för ett segermål samtidigt som SSK fokuserade på sin defensiv och sina kontringar. I en intervju i lokaltidningen Nacka-Värmdö Posten kommenterar huvudtränare Gerrbrand sitt lags form så här:

– Självförtroendet är inte på topp. Många spelare är inte i form, och sen har vi mycket halvskador och sjukdomar. Vi är inte där vi hoppades att vi skulle vara vid den här tidpunkten.

 

Lite övrig kuriosa om Nacka FF är att klubben under ett par säsonger på 90-talet spelade i dåvarande andraligan med Rami Shaaban mellan stolparna och med Sören Åkeby som huvudtränare, men man gick i konkurs och återuppstod efter säsongen 2011 då man övertog Hammarby TFF's plats i seriesystemet. Den senaste tiden har Nacka FF haft problem med sina grannar i de närliggande villorna vid Boovallen som hävdat att fotbollsverksamheten "väsnas för mycket" och att fotbollsspelandet borde begränsas avsevärt. Politikerna i miljö- och stadsbyggnadsnämnden valde dock att lämna ärendet utan åtgärd. Värt att notera är också att förre justitieministern Thomas Bodström är ordförande för Nacka FF.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Nacka FF

Matchdag: Söndag 19:e april
Avspark: 13:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Johan Eriksson, Kumla
Senaste möte: Syrianska IF - Nacka FF 4-1 (9/4-12)

 

 

 

 

After a draw in the season opening last weekend Syrianska aiming for an even better effort in the league's first home game on Sunday afternoon. Syrianska will face a well-experienced Nacka FF at Swedbank Park - a team that wasted their early lead to a draw in the first round. It will be an exciting battle and hopefully a big crowd meet up with the team in the arena.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});