#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianskas motgångar fortsätter

 

 

Syrianska stod upp väl i hemmaderbyt mot topplaget Skiljebo och hade en välförtjänt poäng i sikte - men gästerna skulle visa sig ha marginalerna på sin sida. SSK drog det längsta strået och avgjorde efter en hörna i den sista stopptidsminuten, och de rödgula åkte därmed på en blytung 0-1-förlust.

När Syrianska och Skiljebo möttes i våras blev det en ensidig historia med en klar SSK-seger där de rödgula inte hade mycket att hämta. När nya huvudtränaren Oziris Kadic matchade sitt lag i returmötet fanns bara fyra av de spelare som startade i våras med i startelvan denna gång. Matchbilden blev också en helt annan - där det inte på något sätt var tydligt att de skiljde 25 poäng mellan lagen inför mötet denna varma sensommarkväll.

 

Syrianska mönstrade en något ovanlig 3-6-1-uppställning med fyra centrala mittfältare för att på så sätt få grepp om Skiljebos klart starkaste lagdel. SSK inledde visserligen drabbningen med en hel del boll, där det dock var i backlinjen man mestadels trillade runt, mot ett hemmalag som kontrollerade de ytor som gästerna gärna vill nyttja i sin offensiv. De rödgula hoppades att kunna skörda framgångar i sina spelvändningar, men man kom inte riktigt loss mot ett SSK-försvar där unge Pontus Collander imponerade defensivt.

 

Båda lagen hade svårt att få till några riktigt heta målchanser innan paus, där lägena var lätträknade. SSK hade en nick från nära håll som letade sig över ribban, och Syrianskas nyförvärv Kofi Appiah lyfte sånär bollen i nät då bortakeepern Marcus Modin stod långt ut i en omställning. Det vassaste läget fick nog ändå Bosko Durovic som blev sopren i den bortre delen av straffområdet efter Rasmus Rönnholms inspel, men hemmamittfältaren fick inte alls ordning på avslutet.

 

I den andra halvleken fick Syrianska lite mer att säga till om då man jämnade ut bollinnehavet rejält. De rödgula hade en del perioder där man var spelförande, men de många anfallsförsöken resulterade i relativt få målchanser. VSK-lånet Nikola Durovic drog till med ett avslut som letade sig strax utanför stolpen, och Daniel Johansson kastade sig fram och nickade till i vad som skulle visa sig bli hemmalagets klart vassaste läge för ett ledningsmål. Bortamålvakten Modin stod dock för en minst lika vass räddning på sin mållinje och höll tätt som så många gånger förr denna säsong.

 

Det mesta talade för ett mållöst 0-0-kryss - och det kanske hade varit det mest rättvisande resultatet för detta tillknäppta derby - men Skiljebo skulle få med sig full pott hem efter ett avgörande i den sista stopptidsminuten. Gästerna, som dittills inte vaskat fram mer än ett par halvchanser och inte kommit till ett enda avslut på mål, drog iväg en långboll från egen planhalva som olyckligtvis touchades ut till hörna. Om inte bortaförsvararen Oliwer Malmkvist dragit på sig en varning för maskning dryga kvarten tidigare hade nog matchtiden varit över vid det här laget, men SSK hann med hörnan och efter lite kalabalik i straffområdet träffade bollen stolpen innan Sebastian Avdic var hetast på returen och skickade in 0-1 från nära håll. Oerhört tungt för Syrianska som hade en välförtjänt poäng i sikte, men som istället fick se sig snuvade på det mest smärtsamma sättet.

 

Hedersamma förluster i all ära, men i det läge Syrianska befinner sig i så är inget annat än poäng värt något. Sett till den här prestationen är lagets tabellpostion en gåta, och fortsätter man att leverera insatser likt denna så kommer också resultaten att så småningom gå vägen. Skiljebo visade däremot topplagstakter där man, minst sagt, hade marginalerna på sin sida och fixade en trepoängare trots att man inte fick det att stämma spelmässigt. Det återstår att se om det räcker hela vägen för de gulsvarta som har en spännande höst framför sig - precis som Syrianska som redan på lördag ger sig iväg på en huvudstadsresa för att möta tabellfemman Karlberg på bortaplan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

SYRIANSKA IF - SKILJEBO SK                                               0-1 (0-0)

Mål:

0-1 (90+3) Sebastian Avdic

Avslut: 13-4 (7-2)
Avslut på mål: 4-1 (2-0)
Hörnor: 4-3 (0-1)
Offside: 1-2 (0-1)

Gula kort:

 

 

Rasmus Rönnholm, Syrianska (13)

Kofi Appiah, Syrianska (36)

Oliwer Malmkvist, Skiljebo (78)

Röda kort: -
Publik: 712
Domare: Richard Sundell, Karlstad

 

 

Syrianskas laguppställning (3-6-1):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Anel Bajramovic, Asmir Suljicic (80 Lucas Özgün) - Bubakarry Fadika, Daniel Johansson, Bosko Durovic (70 Behnam Olfat), Rasmus Rönnholm, Nikola Durovic, Muctaru Conte - Kofi Appiah

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Marcel Kaya, Belmin Alic, Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});