#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Mittfältsduo saknas i bortamöte

 

 

Syrianska fina segersvit bröts i onsdags när man föll ihop som ett korthus under slutkvarten i hemmamötet med Enskede. De rödgula jagar revansch under måndagskvällen då man gästar BKV Norrtälje på bortagräs - en match där Syrianska dras med dubbla avbräck på det centrala mittfältet.

Jagar revansch efter onsdagens hemmaförlust

Efter tre raka segrar var det ett formstarkt Syrianska som fick besök av ett välspelande Enskede IK i onsdags kväll. De rödgula självförtroendet fick sig en rejäl törn efter pinsamma 1-5 i en drabbning som var minst sagt underlig. Syrianska tog tidigt ledningen som visserligen kvitterades innan paus, men i den andra halvleken var det länge hemmalaget som gick för segern på Parken. Jätteläge efter jätteläge bommades och två rödgula mål dömdes ytterst tveksamt bort. Istället var det Enskede som sprattlade till och fixade en offensiv hörna i den 71:a minuten - och när hemmaförsvaret stod och sov kunde 1-2 skickas i nät. Under slutkvarten vek Syrianska ned sig och tappade alla former av både organisation och struktur. Ytterligare tre bortamål trillade in bakom en överspelad Housnein Agodomou innan huvuddomare Andreas Glanberg's slutsignal.

 

Med tre intensiva träningspass - och en helledig fredag - har Syrianska slickat såret och inleder en revanschjakt när man under måndagskvällen gästar BKV Norrtälje. Fyra lag från Uppland finns med i Division 2 Norra Svealand och de rödgula får redan nu avverka den sista Upplandsresan, när man för fjärde bortamatchen i följd reser över till grannlänet för ett bortamöte. Syrianska är fortsatt obesegrade på bortaplan där man plockat sju av totalt nio poäng. Även denna gång är det spel på naturgräs som gäller, men enligt uppgift ska mattan på IP i Norrtälje vara väldigt välskött och tillhöra de absolut bästa i serien.

 

Syrianska, med huvudtränare Kalle Granath vid rodret, får stuva om en del i sin trupp då man dras med dubbla avbräck på det centrala mittfältet. Samuel Barlay är avstängd efter tre gula kort samtidigt som Alexander Persson-Njie varit sjuk under veckoslutet och kommer inte till spel. Mittbacken Robin Blommé ses som ett frågetecken med en del skadekänningar men reser med till Norrtälje under måndagen. Mittfältaren Sheriff Suma är åter aktuell efter sin avstängning och även David Hasler finns med i matchtruppen. Hasler har dragits med både ljumsk- och fotproblem men har alltså chans till säsongsdebut denna gång.

 

Defensiva vargar som stod för en "bragd" senast

Roslagsgänget BKV Norrtälje är det lag som står för de rödgula motståndet under måndagskvällen. BKV är en fortkortning av "Bollklubben Vargarna" - ett namn som kanske inte ses som lika skräckinjagande och trendigt nu som när klubben grundades 1933, men ändå verkar det finnas de som fortfarande väljer att kalla laget för just "Vargarna". BKV Norrtälje var nykomlingar ifjol och tog då en imponerande fjärdeplats, något som bidrog till att laget utmanade som en outsider inför den här säsongen. Årets seriespel har dock inletts med både toppar och dalar där veckans bortavinst mot Skiljebo (0-1) är lagets främsta resultat hittills. Trepoängaren på Hamre sågs som "en bragd" i de egna leden och BKV känns minst sagt svårbedömda inför denna omgång.

 

Mångårig huvudtränare för BKV Norrtälje är Peter Hautalahti som har en väl sammansvetsad trupp till sitt förfogande, där ingen riktigt sticker ut ur mängden. Om man ska tro våra lokalkonkurrenter VIK och Skiljebo lär anfallaren Andreas Bellander (fyra mål hittills, samtliga mot VIK) vara en tongivande spelare - en spelare som beskrivs som "seriens vassaste forward" med "fantastiska kvaliteter" och torsdagsmötet med Skiljebo var en möjlighet för alla att "avnjuta Andreas" som tidigare "haft lekstuga" på Hamre. Att tyda på dessa ord lär det vara en anfallare i klass med Messi eller Ronaldo som Syrianska ställs mot under måndagskvällen, vilket självklart är inspirerande för våra rödgula.

 

BKV Norrtälje kan vara det lag i serien som lägger minst vikt på sitt eget spel då man nästan uteslutande fokuserar på sin defensiv. Uttrycket "att parkera bussen framför eget mål" används ofta när det ska refereras till Norrtäljes sätt att spela, men faktum är att man är väldigt bra på det man gör. BKV har inga som helst problem med att ligga på försvarssida en hel match och försöka avgöra framåt med en lång och hög boll i djupled eller på en fast situation. Om man räknar bort målen i 7-1-segern mot VIK, så ligger BKV's målsnitt på ett per match - ett facit som alltså räckt till elva inspelade poäng hittills.

 

Måndagsmötet mellan BKV Norrtälje och Syrianska känns på förhand som en tät och jämn drabbning mellan två lag som varit hyfsat stabila bakåt under säsongsinledningen. Det lag som vågar, och vill, mest i sin offensiv kommer med stor sannolikhet dra det längsta strået.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: BKV Norrtälje - Syrianska IF

Matchdag: Måndag 18:e maj
Avspark: 19:30
Arena: Norrtälje IP
Domare: Adis Cosic, Eskilstuna
Senaste möte: Syrianska IF - BKV Norrtälje 1-2 (29/7-14)

 

 

 

 

Syrianska lost the home game against Enskede (1-5) a couple of days ago - after a final quarter when nothing worked out as it should. On Monday evening the red and yellow team has a chance to take revenge when visiting BKV Norrtälje away from home. Both central midfielders Samuel Barlay and Alexander Persson-Njie will miss the match due to suspension and illness. Sheriff Suma is back, and youngster David Hasler as well. Hasler can make his first appearance of the season this game.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});