#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Mardrömsstart gav derbyförlust

 

 

Syrianska fick en riktig mardrömsstart i bortaderbyt mot Västerås IK som gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter i matchinledningen. Trots en rejäl uppförsbacke ryckte de rödgula upp sig och reducerade två gånger om efter paus - men VIK kunde med nöd och näppe hålla undan och vinna med uddamålet.

Lokalderbyt mellan Västerås IK och Syrianska i den sista omgången av Division 2 Norra Svealand var mest av akademisk betydelse. Inget av lagen kunde ta sig upp på den övre tabellhalvan och varken VIK eller Syrianska var inblandade in någon bottenstrid - trots det verkade en hel del stå på spel när lagen tågade ut på Apalby's söndersprugna och ojämna naturgräsmatta.

 

Hemmalaget VIK öppnade klart piggast och hade till en början väldigt mycket spring i benen. Syrianska drog slarvigt på sig en frispark i defensiv ytterzon - och ännu slarvigare tappade man markeringen helt och hållet när Adam Botvidsson ostört nickade in 1-0 efter tio minuter. Bara minuten senare skulle Botvidsson noteras som tvåmålsskytt när han förlängde Charles Valeri Kotto Ekoka's nick i nät, även denna gång efter blekt försvarsspel - och nästan omgående efter avspark rann Almir Zeqiri igenom en passiv bortadefensiv och nätade till 3-0 i den 13:e minuten.

 

Mardrömsstarten var ett faktum när ett ruskigt effektivt VIK satte sig i förarsätet med en tidig tremålsledning. Uppförsbacken var minst sagt brant för Syrianskas del som ändå jämnade ut spelet efter den inledande kvarten - utan att för den delen rada upp målchanser. 

 

Precis som Syrianska, så hade huvuddomare Fredrik Jansson från värmländska Hammarö en riktigt jobbig eftermiddag. Jansson stod för en väldigt ojämn och inkonsekvent insats där en del domslut var väldigt märkliga. Syrianskas vänsterback Dennis Persson åkte på en ful armbågstackling i ansiktet efter en offensiv aktion, utan någon som helst åtgärd från domartrion. Persson tvingades bryta och blev utburen på bår - och tilldelades samtidigt ett gult kort från huvuddomare Jansson som hade snappat upp någonting som Persson sagt från båren.

 

Den första halvleken gick till VIK som i och med sin kvicka tremålsledning inte behövde ägna mycket tid på sin offensiv bortsett från de fyra lyckosamma minuterna. Efter paus var det däremot Syrianska för hela slanten. De rödgula tog sig samman och bjöd upp i kampmomenten, där VIK hade haft ett överläge med ett duellspel som hela liten låg på gränsen tll det tillåtna.

 

Trots att närkampsspelet stundtals var ovårdat från båda lagen så valde huvuddomare Jansson att uteslutet notera Syrianskaspelare på sitt gula kort. Både Josef Akpinar och Dennis Olsson åkte på dubbla varningar och visades ut - men Syrianska lyckades ändå reducera två gånger om. Lucas Özgun var på rätt plats vid rätt tillfälle efter en målvaktsretur och Allan Kosik nätade från straffpunkten efter en VIK-hands i egen box.

 

Med 20 minuter kvar hade Syrianska alltså bara ett mål upp - och man skapade även ett par chanser för en kvittering. Även VIK åkte på en utvisning i slutminuterna när Anton Renmark brutalt och riktigt fult tacklade Rigest Hysko - men trots att man "bara" var en man mindre fick inte Syrianska till det framåt. Kvitteringen uteblev när VIK höll undan och plockade en trepoängare. 

 

Syrianskas svaga inledning fällde alltså avgörande - och det räckte för VIK att totalt ha tre avslut på mål och blixtra till under ett par minuter för att ta en 3-2-seger i derbyt. De rödgula - som även den här matchen var drabbat av både avstängningar och skador - har inte haft någon vidare höstform och man måste, i ärlighetens namn, konstatera att nivån för att nå bättre prestationer inte riktigt finns där i dagsläget. I VIK har man intalat sig att derbypoäng och att placera sig före Syrianska i tabellen betyder mer än seriesegrar och avancemang i seriesystemet - och då är det bara att lyfta oå hatten gratulera de gulsvarta till en framgångsrik säsong som med dessa parametrar måste klassas som en enda stor succé. Samtidigt som VIK fick sina drömmars mål uppfyllda inleder Syrianska en trupprenovering innan man drar ingång försäsongsträningen om bara ett par veckor.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

 

VÄSTERÅS IK - SYRIANSKA IF                                                     3-2 (3-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (10) Adam Botvidsson

2-0 (12) Adam Botvidsson

3-0 (14) Almir Zeqiri

3-1 (63) Lucas Özgün

3-2 (72) Allan Kosik, straffspark

Avslut:

9-14 (5-4)

Avslut på mål: 3-8 (3-3)
Hörnor: 2-3 (2-1)
Offside: 1-1 (0-1)
Gula kort: 0-6 (0-2)
Röda kort: 1-2 (0-0)
Publik: 100
Domare: Fredrik Jansson, Hammarö

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});