#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Frågetecken inför mötet med nästjumbon

 

 

Syrianska har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har en uppåtgående formkurva - men många frågetecken oroar inför helgens bortamöte med nästjumbon Avesta AIK. Avstängningar på både Jonathan Bahar och Alexander Persson-Njie, i kombination med ett par andra osäkra kort, gör att det är en rejält decimerad trupp som reser till Dalarna under lördagen.

Nästan halva startelvan från förra matchen saknas

De rödgula verkar vara på väg mot en fin höstform där tre av de fyra senaste matcherna resulterat i trepoängare - som också tagit laget på ett behagligt avstånd från bottenstriden. Efter måndagens 3-1-seger hemma mot Strömsberg parkerar Syrianska i tabellens mittskikt, men man har faktiskt bara fem poäng upp till serieledande Enskede. Syrianska ser ut att få smyga bakom topplagen och förhoppningen är självklart att spela sig till en fin slutplacering.

 

Inför lördagens bortamöte med nästjumbon Avesta AIK finns det en rad frågetecken som behöver rätas ut. Både Jonathan Bahar och Alexander Persson-Njie är avstängda och kommer inte till spel - precis som duon Samuel Barlay och Sheriff Suma som slutförhandlar med en utländsk klubb inför en eventuell transfer. Försvararen Markus Hanna har på nytt skrivits upp på skadelistan, samtidigt som lagkaptenen Robin Blommé inte riktigt repat sig efter en hjärnskakning. Då inte heller unge Marcel Kaya är tillgänglig på grund av en utlandsresa är det en väldigt decimerad trupp som får resa upp till Dalarna. Huvudtränare Kalle Granath ser ut att få lägga ett rejält pussel, men man ska nog ändå kunna trolla ihop en startelva som kan utmana Avesta. 

 

Har värvat fransman för att få igång målskyttet

Dalagänget Avesta AIK har haft en jobbig säsong med en tabellplacering under nedflyttningsstrecket i stort sett hela året. Nästjumbon har - inte helt ologiskt för ett bottenlag - haft problem med målskyttet där det endast producerats 13 mål hittills. 37 insläppta inte inte heller ett smickrande facit även om man i ett par matcher verkar ha skapat problem för sina motståndare. Hemma på Avestavallen har man tre uddamålsförluster mot de tre topplagen Enskede (1-2), Skiljebo (0-1) och Sandviken (1-2) samt ett 1-1-kryss mot tabellfyran Arameisk-Syrianska. Med sina nio inspelade poäng - fem upp till Strömsberg på kvalplats - behöver man förvandla de hedersamma förlusterna till vinster för att ha en chans i kampen om nytt kontrakt.

 

Avesta AIK - som i folkmun kallas "Klubben" - har en trupp där inte särskilt många hade division 2-meriter inför säsongen. Huvudtränare Mikael Lindgrens son Rasmus har lånats in från allsvenska Helsingborg och bör ses som en nyckelspelare, tillsammans med tunge anfallaren Viktor Hansson. Temperamentsfulle mittbacken Aram Abed och offensive Erik Schultz-Eklund ska också ha framträdande roller hos denna nykomling. Schultz-Eklund har för övrigt precis avtjänat en lång avstängning efter att ha åverkat en Strömsbergsspelare bland annat ansiktsskador och en okbensfraktur med ett knytnävsslag under kvalmötet lagen emellan i höstas.

 

Under veckan har Avesta värvat in en fransk anfallare vid namn Hanse Naounou som närmast kommer från FC Dardania i schweiziska fjärdeligan. Kanske kan Naounou, som ska ha fostrats i storklubben PSG's akademi, vara lösningen på Avestas måltorka. Det är ännu oklart om 26-årigen är spelklar till lördagens möte med Syrianska.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Avesta AIK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 8:e augusti
Avspark: 15:00
Arena: Avestavallen
Domare: Patrik Larsson, Borlänge
Senaste möte: Syrianska IF - Avesta AIK 3-1 (2/5-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});