#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Målvaktstalangen om skadehelvetet

 

 

Syrianskas 18-årige målvaktstalang Michael Quintero har haft en mörk säsong som förstördes av en olycklig knäskada förra vintern. Rehabiliteringen har visserligen gått långsamt men ändå åt rätt håll vilket gör att Mike ser ljuset i tunneln - och räknar med en comeback någon gång under säsongen som kommer.

- Det har varit en riktigt jobbig tid och det känns så klart skönt att den snart är över, kommenterar 18-åringen själv.

 

Det var i december 2013 - sista träningspasset innan förra jul- och nyårsuppehållet - som Michael Quintero ådrog sig en rejäl knäskada inne i Fotbollshallen på Rocklundaområdet. Skadan var värre än vad som först befarades och det krävdes en operation - och en missad säsong.

- Jag hade inte velat något hellre än vara på planen istället för att sitta och titta på matcherna från läktaren.

 

Den efterföljande rehabiliteringen har varit utdragen och även om Mike har tränat lite lätt med laget under hösten har han inte varit redo att köra fullt ut:

- Det känns riktigt bra ibland men det är när jag gör vissa rörelser som det inte känns helt stabilt. Jag tycker ändå att det går åt rätt håll så jag hoppas att snart kunna vara tillbaka.

 

Mike, som har Syrianska som moderklubb, anslöt till de rödgula under sommaren 2012 efter en sejour i ett pojklag i lokala Gideonsbergs IF. Redan samma höst fick den då 16-årige målvakten debutera mellan stolparna i Division 1 Norra. Kometkarriären har stannats upp något av knäskadan och vägen tillbaka har alltså inte varit helt spikrak. Suget efter fotbollen har bidragit till motivationen för rehabiliteringen ändå funnits där. Efter den mörka säsongen syns nu ljuset i tunneln och Mike ser fram emot ett fotbollsår där just fotbollen kan läggas i fokus.

- Jag längtar sjukt mycket efter fotbollen. Det ska bli hur kul som helst att komma tillbaka när det väl är dags.

 

I dagsläget består målvaktsuppsättningen av de båda 18-åringarna Mike Quintero och Sebastian Karacan som står under avtal, samtidigt som 21-årige Gustaf Perssons framtid i klubben är osäker. Sportkommittén arbetar med att komplettera truppen med ytterligare en målvakt.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});