#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Målvakt lånas in från Brommapojkarna

 

 

Syrianska och talangfabriken Brommapojkarna blir samarbetsklubbar. BP ges möjlighet att matcha unga talanger hos Syrianska, och i ett första skede lånas U19-landslagets målvakt Viktor Göranzon ut till de rödgula under säsongen. Göranzon startade två superettamatcher för BP under fjolåret. 

IF Brommapojkarna är Europas största fotbollsklubb med drygt 4 000 aktiva spelare och 600 ideella ledare - och man är också landets främsta plantskola där man fostrat en lång rad av spelare så som John Guidetti, Albin Ekdal och Simon Tibbling. BP har genom åren plockat tio SM-guld på pojk- och juniornivå, och hela 27 gånger har klubben vunnit världens största fotbollsturnering Gothia Cup.

 

Syrianska och Brommapojkarna har nu tecknat ett samarbetsavtal - ett så kallat "Fotbollsutvecklande föreningssamarbete" - vilket innebär att de rödgula kommer kunna matcha yngre BP-spelare (upp till 22 år) i sitt representationslag. I ett första skede lånar Syrianska in målvakten Viktor Göranzon resten av säsongen. Göranzon - som gjort ett flertal pojklandskamper för Sverige, senast på U19-nivå - kommer alltså att både träna och spela med Syrianska under säsongen, samtidigt som BP har möjlighet att tillfälligt återkalla honom vid behov.

- Vi är jättenöjda med den här lösningen. Vi behöver ha tre målvakter i vår trupp och att vi kunnat få in ett så pass intressant namn som Viktor är vi självklart väldigt glada över, kommenterar Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

 

Viktor Göranzon startade två matcher för BP i Superettan under fjolåret, och fanns även som 16-åring med i den allsvenska truppen året dessförinnan. Brommapojkarna är storfavoriter i årets upplaga av Division 1 Norra och har värvat in flera starka namn - däribland välmeriterade målvakten Daniel Örlund som gjort åtta säsonger i AIK och fem i norska Rosenborg. Göranzon är ett av klubbens främsta framtidsnamn, och man ser väldigt positivt på att kunna matcha honom på seniornivå hos Syrianska under säsongen. Göranzon är tillgänglig för spel hos de rödgula redan i hemmapremiären mot Håbo FF nu på måndag.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});