#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmaförlust efter defensiv kollaps

 

 

Syrianska öppnade piggt men tappade sedan allt och lite till i söndagens hemmamöte med IFK Aspudden-Tellus. En defensiv kollaps - med ett oengagerat och stundtals riktigt svagt försvarsspel - bidrog starkt till att de rödgula föll med 3-5 (1-1) i spöregnet på Parken. 

Söndagen bjöd till en början på strålande vårväder innan både spöregn och isande vindar drog in över Swedbank Park framåt eftermiddagen. Syrianskas insats mot gästande Aspudden-Tellus kan även den beskrivas som minst sagt varierande. Trots en på pappret stark startelva visade de rödgula stora defensiva brister som bortalaget verkligen tog tillvara på.

 

Syrianska inledde piggt - riktigt piggt. Ett stort spelövertag förvaltades till målchanser i offensiven och ett hemmamål låg länge i luften. Bortamålvakten Mathias Ahlnander (nyförvärv från Dalkurd) fick länge jobba hårt för att hålla tätt, men fick se sig överlistad i den 19:e minuten. Samuel Barlay visade både spänst och styrka när han nådde högst på en hörna och tryckte dit 1-0 för de rödgula.

 

Första halvtimman var det Syrianska för hela slanten och sett till antalet lägen hade en större ledning inte alls varit obefogad. När de rödgula stod för ett olyckligt bolltapp på egen planhalva fick Aspudden-Tellus en fribiljett in i matchen. Gästerna var brutala när det gavs möjlighet att utnyttja hemmalagets försvarsmisstag. Med sitt första avslut i matchen kvitterade Aspudden-Tellus till 1-1 - ett resultat som stod sig till halvtid.

 

Efter paus var det inledningsvis helt omvända roller i jämförelse med den första halvleken. Det var bortalaget som tog tag i taktpinnen och inom loppet av sex minuter hade Aspudden-Tellus tilldömts två (!) straffsparkar som båda förvaltades till en 3-1-ledning för gästerna. Straffsparkarna var helt korrekt utdömda och ett tydligt tecken på att Syrianskas försvarsspel var oengagerat, nonchalant och stundtals riktigt blekt.

 

Ett trippelbyte - där unga trion Marcel Kaya, Rodi Mahmoud och Lucas Özgün klev in - fick fart på Syrianska. En reduceringsjakt inleddes och ett hårt tryck sattes in mot bortadefensiven. De rödgula hade dock väldigt svårt att komma till avslut, men när man vid ett av få tillfällen faktiskt kom till skott kunde Allan Kosik skicka in 2-3 efter ett vackert anfall i den 62:a minuten. Även en kvittering låg i luften men ett rejält misstag av hemmalagets provspelande målvakt gav ett öppet mål till 2-4 och Syrianska fick jobba i uppförsbacke igen.

 

Ytterligare en reducering skulle komma - dock alldeles för sent. 17-årige inhopparen Taher Mahallatian skickade in 3-4 i oredan i offensivt straffområde i den 88:e minuten men på stopptid satte Aspudden-Tellus spiken i kistan med sitt 3-5-mål - även denna gång efter ett passivt försvarsagerande.

 

Syrianska har ännu inte vunnit i årets försäsongsmatchande - och man kommer även i fortsättningen få det svårt att gå segrande ur fotbollsmatcher när spelare i tongivande roller underpresterar i den utsträckning som man gjorde denna eftermiddag. Det är oroande att vissa spelare - som på den här nivån får ses som erfarna - gång på gång visar bristande engagemang och arbetsmoral. Att det ska krävas ett trippelbyte med en ung trio, som denna säsong debuterar på seniornivå, för att dra upp tempot och intensiteten är ett klart underbetyg för den meriterade startelvan man ändå ställde upp med. Det finns en hel del att jobba med för ledarteamet och truppen - både med det rent fotbollsmässiga men även med inställningen till träning och match.

 

Nästa match för Syrianskas del spelas på lördag då IK Sleipner från Norrköping - med Syrianskafostrade Philip Özer i laget - kommer på besök på Swedbank Park.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - IFK ASPUDDEN-TELLUS                                       3-5 (1-1)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

1-0 (19) Samuel Barlay

1-1 (29) Sebastian Lindberg-Gumpfer

1-2 (49) Christopher Kisch-Brunzell, straffspark

1-3 (55) Sammba Sowe, straffspark

2-3 (62) Allan Kosik

2-4 (82) Sebastian Lindberg-Gumpfer

3-4 (88) Taher Mahallatian

3-5 (90+1) Christopher Kisch-Brunzell

Avslut: 14-11 (11-3)
Avslut på mål: 10-9 (8-2)
Hörnor: 8-3 (6-2)
Offside: 6-2 (4-1)

Gula kort:

 

 

 

Kevin Sharro, Syrianska (57)

Rigest Hysko, Syrianska (60)

Dany Poles, Aspudden-Tellus (65)

Samuel Barlay, Syrianska (83)

Röda kort: -
Publik: 50
Domare: Armin Vukovic, Västerås

 

 

 

 

Syrianska scored three times at Swedbank Park - but lost anyway. A really poor defense performance stopped the red and yellow team from taking the first win of the year this rainy Sunday. The away team IFK Aspudden-Tellus - last years league competitors - won (5-3) after a very efficient effort, mainly in the second half.

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});