#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Avslaget 0-0-möte mot Värmdö

 

 

Syrianska avverkade ett mållöst bortamöte med Värmdö under fredagskvällen - en match som var både avslagen och händelsefattig. Hemmalaget hade visserligen ett litet övertag sett till bollinnehav, men det var de rödgula som stod för de ytterst lätträknade målchanserna i 0-0-drabbningen.

Efter en offensiv urladdning i 7-3-segern mot tabelltvåan BKV Norrtälje i söndags kändes det som om Syrianska var på väg tillbaka på rätt spår igen - och förhoppningen var att även få till försvarsspelet när två luriga bortamatcher stod på programmet under en intensiv fyradagarsperiod. Under fredagskvällens möte med mittengänget Värmdö var defensiven mer eller mindre prickfri, men det egna spelet lämnade däremot en del att önska.

 

En näst intill identisk startelva som senast ställdes på benen även på Värmdövallen - enda ändringen var att Sharam Said startade som högerback istället för Viktor Tsouplakis. För övrigt bjöd Värmdövallen i vanlig ordning på ett väldigt svårspelat underlag med en sliten och sandfylld konstgräsmatta, något som inte ens hemmalaget verkade hantera i matchinledningen med bollar som studsade åt alla håll och kanter. 

 

Det första halvleken var annars riktigt sömnig. Tempot var stundtals extremt lågt, där huvuddomare Dabestani från Solna tvingades ta till pipan för att skynda på Värmdö's keeper Simon Nyström vid en utspark redan efter dryga tjugo minuter. Spelet var till stor del förlagt på mittplan där lagen turades om att slarva bort bollen till sina motståndare. Värmdö hade ett par tämligen ofarliga avslut från långt håll, samtidigt som Syrianska var nära att näta vid två tillfällen. Eldon Martins-Maquemba tog emot Igor Paldan's lyft med bröstet och tvingade Simon Nyström till en vass räddning på närskottet innan en hemmaback räddade på mållinjen i momentet efter, och Jonathan Bahar testade från distans med ett avslut som skapade vissa problem för Nyström.

 

Efter paus var det Värmdö som skaffade sig ett litet övertag sett till bollinnehav - utan att egentligen göra något vettigt utav det. Hemmalaget förde spelet men hade förtvivlat svårt att skapa målchanser värda namnet, och man kom inte närmare en ett par halvchanser där stabile bortamålvakten Viktor Göranzon inte behövde avstänga sig nämnvärt för att hålla tätt. Syrianska, som spelmässigt inte nådde några högre höjder, var det lag som ändå lyckades skrapa ihop till en handfull hyfsat heta lägen. Jonathan Bahar kom runt på kanten och skickade ett hårt inspel mot Dennis Olsson som inte fick träff på bollen framför det öppna målet, och strax därefter prickade Pavol Orolìn ribbans överkant med en klackspark i en rörig situation. De rödgula skulle få en jättechans att avgöra drabbningen på stopptid när man ställde om efter en hemmafrispark. Eldon Martins-Maquemba serverades ett friläge från mittlinjen, men Simon Nyström räddade en pinne för sitt Värmdö med en högklassig räddning på portugisens lyft.

 

Både logiskt och rättvist slutade matchen mållös, och med handen på hjärtat måste man hävda att det hade varit en rejäl bonus om Syrianska hade fått med sig en seger vid mål på jättechansen i slutskedet. Det här var en match som inte förtjänade någon vinnare - möjligtvis isåfall domartrion som skippade fredagsmyset för att göra ett bra jobb ute på konstgräset. Trots en ganska medioker insats, där försvarsspelet visserligen var prickfritt, fixade Syrianska ändå en pinne i en lurig bortamatch - en poäng som kan visa sig vara väldigt värdefull när serien ska summeras senare i höst. Värt att notera är också att Syrianska nu hållit nollan i fem av de senaste nio matcherna, vilket är ett något lustigt facit med tanke på att man släppt in hela 18 mål under samma period.

 

Redan på måndag väntar ett nytt bortamöte för Syrianskas del. Den uppskjutna matchen mot FC Gute i Visby ska bockas av, och ännu en gång är det väldigt viktiga poäng som finns i potten.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

VÄRMDÖ IF - SYRIANSKA IF                                                         0-0

Mål: -
Avslut: 7-9 (2-3)
Avslut på mål: 4-7 (2-2)
Hörnor: 5-0 (3-0)
Offside: 2-5 (2-3)

Gula kort:

 

 

 

 

 

Youssri Ouni, Värmdö (33)

Pavol Orolìn, Syrianska (55)

Andreas Kotsiopoulos-Holmberg, Värmdö (69)

Lamin Allen, Värmdö (85)

Linus Christensen, Värmdö (88)

Jonathan Bahar, Syrianska (88)

Röda kort: -
Publik; 100
Domare: Mohamad Dabestani, Solna

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau, Rigest Hysko, Igor Paldan, Sharam Said - Daniel Johansson - Dennis Olsson, Sasa Plavsic (60 Rodi Mahmoud) - Pavol Orolìn (57 David Hasler, 70 Josef Akpinar), Eldon Martins-Maquemba, Jonathan Bahar

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Viktor Tsouplakis, Lucas Özgün, Bosko Durovic

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});