#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Målkalas när topplag kördes över

 

 

Syrianska fick inte stopp på skytteligaledaren Emil Skogh som gjorde ett äkta hat-trick innan halvtimmen var spelad på Parken - men de rödgula repade sig och stod för offensiv urladdning när man vände ett tvåmålsunderläge till en förkrossande 7-3-seger hemma mot tabelltvåan BKV Norrtälje under söndagskvällen.

Efter 3-0-segern hemma mot GUSK i måndags var det ett Syrianska som var på väg att ta sig tillbaka på banan igen efter två raka förluster efter sommaruppehållet. När tabelltvåan BKV Norrtälje - som hade en ypperlig chans att ta in på serieledande Sollentuna som något överraskande tappade poäng - gästade Parken under söndagskvällen var det dock återigen ett rödgult lag som tvingades till ett flertal ändringar i sin startelva.

 

Syrianska fick en drömöppning av matchen med ett ledningsmål i det första anfallet. Ett fint kombinationsspel ledde fram till ett skottläge för Dennis Olsson som inte fick till någon ren träff, men Pavol Orolìn dök upp framför mål och kunde styra in 1-0 redan i den fjärde minuten. Visserligen skulle Norrtälje kvittera kort därpå - skytteligaledaren Emil Skogh vände om i boxen och nätade till 1-1 i ett läge där de rödgula möjligtvis skulle ha fått med sig en frispark i momentet innan - men matchinledningen var annars helt och hållet hemmalagets. Nyförvärvet Martins-Maquemba cykelsparkade från nära håll och tvingade bortakeepern Anton Hermansson till en kanonräddning, och bara minuten senare fick Hermansson på nytt rädda vasst när Dennis Olsson drog till från distans.

 

Trots att det var Syrianska som höll i taktpinnen var det Norrtälje som något ologiskt kunde sätta sig i förarsätet. I en spelvändning skickade Emil Skogh in 1-2 ur snäv vinkel i den 18:e minuten - ett avslut som inte såg helt otagbart ut även om det touchades via en hemmaspelare i nät. Skogh skulle därefter fullborda sitt äkta hat-trick när han dundrade in sitt 18:e (!) mål för säsongen med ett högerskott i krysset till 1-3.

 

Med ett tungt tvåmålsunderläge i baken innan halvtimmen var spelad, dröjde det inte länge innan Syrianska reste sig. Bara minuten senare tog pigge Pavol Orolìn sig in i offensiv box och gjordes ned - och den efterföljande straffsparken förvaltade Sasa Plavsic väl till 2-3. Syrianska tryckte därefter på för en kvittering, men hotades ständigt av BKV's vassa omställningsspel. Huvudtränare Kalle Granath gjorde en justering redan innan halvtidspausen där varningsbelastade Viktor Tsouplakis ersattes av Sharam Said för att få bättre koll på gästernas skickliga vänstersida - samtidigt som Jonathan Bahar drogs ned något från ett alldeles för offensivt utgångsläge.

 

Syrianska skulle hinna med en kvittering innan paus - en väldigt viktig sådan. Eldon Martins-Maquemba - en av matchens klart bästa spelare - stod för en fin prestation när han vände bort två bortaförsvarare och skickade in 3-3 i den 42:a minuten. En mycket sevärd och underhållande första halvlek slutade oavgjord med tre gjorda mål vardera för de båda lagen som för dagen var väldigt anfallsglada.

 

Under matchens andra halva var det proppen ur för Syrianska som släppte på alla bromsar och fullkomligen öste på i offensiv väg. Tabelltvåan Norrtälje hade svårt att hänga med och som ett brev på posten hade de rödgula välförtjänt vänt på steken. Ännu en gång var det Eldon Martins-Maquemba som noterades i målprotokollet efter att ha stänkt dit 4-3 efter en hörna. 

 

Även om Syrianska drog sig tillbaka under en period, där BKV tilläts ha ett större bollinnehav, kändes det aldrig riktigt farligt när bortalaget avverkade det ena uddlösa anfallsförsöket efter det andra. BKV tröttades snabbt ut - möjligtvis med anledning av den cupmatch som gick till förlängning som man avverkade så sent som i onsdags - och då växlade Syrianska upp i ett rasade tempo och radade upp chanser i offensiven. Inbytte David Hasler punkterade matchen en gång för alla när han med sin första bolltouch tryckte dit 5-3 efter Josef Akpinar's framspelning.

 

Slutkvarten var som kattens lek med råttan där hemmalaget blottade BKV's ihåliga försvar gång på gång. Martins-Maquemba hade lekstuga med sin ytterback som ständigt rundades - och det var efter att portugisen ännu en gång kom runt på kanten som en bortaförsvarare därefter skickade 6-3 i egen bur. Sasa Plavsic fastställde slutresultatet till 7-3 på stopptid när han enkelt rullade bollen i nät då Hasler serverade ett öppet mål, och en ny välbehövlig trepoängare inkasserades hemma på Parken.

 

Syrianska stod alltså för ett ordentligt styrkebesked när man piskade dit tabelltvåan BKV Norrtälje - som bara hade förlorat en enda match under de inledande 15 omgångarna - och det med klara siffror i en seger som aldrig var hotad. Ett tidigt tvåmålsunderläge vändes med sex raka mål framåt, och faktum är att BKV ska tacka sin duktige målvakt Anton Hermansson att detta inte rann iväg till ett tvåsiffrigt resultat i hemmalagets favör. Vinsten var för övrigt den tredje raka på Parken - och Syrianska är fortsatt hemmastarka och det enda laget i serien som är obesegrade på sin hemmaplan. Trots den fina insatsen är det av stor vikt att Syrianska håller fötterna på jorden då seriespelet nu går in i ett viktigt skede. På fredag bortaspelar de rödgula mot Värmdö - och på måndagen därefter ska den uppskjutna matchen mot FC Gute i Visby avverkas.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - BKV NORRTÄLJE                                           7-3 (3-3)

Mål:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-0 (4) Pavol Orolìn

1-1 (10) Emil Skogh

1-2 (18) Emil Skogh

1-3 (23) Emil Skogh

2-3 (24) Sasa Plavsic, straffspark

3-3 (42) Eldon Martins-Maquemba

4-3 (53) Eldon Martins-Maquemba

5-3 (80) David Hasler

6-3 (88) självmål

7-3 (90+3) Sasa Plavsic

Avslut: 27-7 (9-5)
Avslut på mål: 16-7 (5-5)
Hörnor: 10-1 (2-1)
Offside: 2-3 (0-3)

Gula kort:

 

Viktor Tsouplakis, Syrianska (38)

Noi Olafsson, Norrtälje (76)

Röda kort: -
Publik: 252
Domare: Suhel Youssef, Sollentuna

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Viktor Tsouplakis (40 Sharam Said) - Daniel Johansson - Dennis Olsson, Sasa Plavsic - Jonathan Bahar (79 David Hasler), Eldon Martins-Maquemba, Pavol Orolìn (76 Josef Akpinar)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Lucas Özgün, Marcel Kaya & Bosko Durovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});