#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Formsvaga lag möts i lokalderby

 

 

Två formsvaga lag drabbas samman i ett lokalderby under lördagen. Ett skadedrabbat Syrianska kommer till spel med tre raka förluster, samtidigt som lokalkonkurrenten Skiljebo förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Derbyts betydelse är av akademisk art - även om en viss prestige finns inblandad.

Tre raka förluster inför lördagens derby

Syrianska har, trots en del jämna matcher med resultatmässiga överlägen, haft det svårt att plocka poäng med en tunn och skadedrabbad trupp de senaste omgångarna - och i måndagens bortamöte med topplaget Sandviken var man, i ärlighetens namn, inte ens nära. De rödgula höll jämna steg i en halvlek, men när tabelltrean vässade till sin offensiv efter paus stod man utan chans. 0-4-förlusten var inte på något sätt ologisk även om det rann in något baklängesmål för mycket i matchens slutskede.

 

Det gäller att ta nya tag under lördagseftermiddagen då man reser till andra sidan staden för ett lokalderby mot Skiljebo. Det är ett fortsatt decimerat Syrianska som kommer till spel i mittenmötet där både skador och avstängningar begränsar valmöjligheterna i huvudtränare Kalle Granath's laguttagning. Vänsterbacken Dennis Persson är avstängd efter att ha åkt på sitt sjätte gula kort för säsongen senast, och lägg därtill en skadelista som är långt ifrån positiv för en trupp som bantades ned under sommartransfern. Att det däremot finns talang i truppen råder det inga tvivel om, och i sina bästa stunder kan man utmana vilket lag som helst på den här nivån.

 

Har nosat på toppen men inte riktigt räckt till

Lokalkonkurrenten Skiljebo har gjort en av sina bättre säsonger sett till de senaste årens resultat, men inte helt oväntat har man inte riktigt räckt till för att utmana i toppstriden. Trots att SSK nosade på de översta platserna under seriespelets första halva har man nu hamnat i ett ingenmansland, där utmaningen blir att hålla de andra Västeråslagen bakom sig nu under slutomgångarna. I det stora hela måste säsongen ses som ett kliv i rätt riktning för SSK som försökt förvandla sig från ett tjongande brunkargäng till ett spelskickligt lag med offensiva ambitioner och faktiskt lyckats ganska bra.

 

Årets Skiljebo tränas av Michael Andersson som inför säsongen kom från division 3-gänget Sala FF. Andersson valde tidigt att lägga sina kort på fjolårsreservern Philip Sunell mellan stolparna med nyförvärvet Carl Klinton framför i backlinjen - vilket har visat sig vara ett lyckat drag då SSK känns betydligt stabilare defensivt än tidigare. Nyförvärvet Patrik Damm - tidigare Grönvall - på mittfältet har även han en nyckelroll i detta SSK som haft det väldigt svårt mot Syrianska de senaste säsongerna. Man får faktiskt gå tillbaka nästan tio år i tiden - säsongen 2006 - för att hitta en notering om den senaste SSK-vinsten i tävlingssammanhang, och lika länge sedan var det då SSK gjorde mål på Syrianska på sin hemmaplan. Fjolårsmötet på Hamre IP slutade med en förkrossande 5-0-seger för de rödgula.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Skiljebo SK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 12:e september
Avspark: 14:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Henrik Matsson, Örebro
Senaste möte: Syrianska IF - Skiljebo SK 1-1 (3/6-15)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});