#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska i hårt pressat läge

 

 

Syrianska kliver in i en period med tätt matchande - där tre viktiga drabbningar ska avverkas under en dryg vecka. Först ut är söndagens hemmamöte med Gamla Upsala SK där betydelsefulla poäng finns i potten. De rödgula är illa tvungna att skaka av sig förra helgens brakförlust och börja leverera resultat i bottenstriden.

Hårt prövat Syrianska i poängbehov

Efter stopptidsförlusten mot Skiljebo lyckades inte Syrianska repa mod, och åkte av bara farten på en rejäl smäll mot Karlberg (1-7) förra helgen. Det var en sådan dag där absolut ingenting fungerade och man kom fel in i situation efter situation. Truppen är dock på det klara med att man inte var nära att komma upp i nivå i genomklappningen, och har haft en hel träningsvecka på sig att samla kraft inför söndagens hemmamöte med Gamla Upsala som inleder en tuff matchperiod. GUSK-drabbningen följs upp av bortamatcher mot Lidingö på onsdag och bottenkollegan Håbo nästa helg, och de rödgula har inget annat val än att börja leverera resultat redan nu.

 

Det ser ut att bli en del justeringar i huvudtränare Oziris Kadic trupp till söndagens match där försvararen Michael Kamau är avstängd och där VSK-lånet Asmir Suljicic varit sjuk en del av veckan och bör ses som ett osäkert kort. Glädjande är dock att offensive Almir Zeqiri återigen är aktuell för spel efter en längre skadefrånvaro, men lär säkerligen inte matchas från start denna gång. Även nyförvärvet Skender Kaciku finns med i matchtruppen under söndagseftermiddagen.

 

Ojämnt GUSK har blandat och gett hittills

Gamla Upsalas säsong har hittills varit en berg-och-dalbana där starka resultat har blandats med ett par rejäla plumpar. Med sina toppambitioner är man säkerligen inte nöjda med sina blott fyra vinster på 16 matcher - bara två fler än Syrianska - och helt plötsligt har man nästintill blivit indraget i bottenstriden inför höstomgångarna. GUSK har visserligen ett hyfsat utgångsläge jämfört med de andra lagen på den nedre tabellhalvan, men bör snart börja vinna lite matcher för att slippa stå med hjärtat i halsgropen under slutspurten. Upplänningarna är dock ett lag med grundkvaliteter som mycket väl kan ställa till det för de allra flesta motståndare i den här serien, men som alltså varit alldeles för ojämnt för att vara med och utmana om topplaceringar.

 

Tabellnian GUSK har till den här säsongen gjort ovanligt stora förändringar i sin trupp - detta i ett lag som mer eller mindre brukar se likadant ut år efter år. Visserligen har den gamle räven Zaine Söderlund återvänt i rollen som huvudtränare, där han alltså ersätter fjolårets Alexander Edstein, men i laget finns desto fler nya ansikten. Från seriekonkurrenten Håbo har man plockat in den duktiga försvararen Umit Aras, samtidigt som Andreas Josefssom kommit tillbaka efter en sejour lägre ned i seriesystemet. Tunga tapp är däremot att anfallaren Mikael Mellberg lämnat för BKV Norrtälje och att försvararen Mathias Benker gått till VSK. Spelare med nyckelroller i dagens GUSK är mittfältaren Patrik S:t Cyr och skickliga duon Deniz Yaldir och Ahmed Kanjou som ligger bakom det mesta i offensiv väg.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Gamla Upsala SK

Matchdag: Söndag 13:e augusti
Avspark: 13:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Patrik Larsson, Borlänge
Senaste möte: Gamla Upsala SK - Syrianska IF 4-0 (29/4-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});