#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmaförlust efter sent baklängesmål

 

 

Ett rejält skadedrabbat Syrianska kom inte alls upp i nivå i lördagens hemmamöte med division 3-laget MD FF Köping. Ett segt och slitet hemmalag tog visserligen ledningen - Allan Kosik nätade innan paus - men gästerna vände och vann efter ett sent avgörande. 

Tolv (!) spelare saknades när Syrianska träningsspelade mot division 3-gänget MD FF Köping under lördagseftermiddagen. De spelare som ändå kom till start hade ingen vidare dag på konstgräset. De rödgula lyckades inte alls ladda om efter onsdagsmatchen - 1-0-segern mot Sundbyberg - och laget såg både segt och slitet ut. Att Köping till slut drog det längsta strået i en inte allt för välspelad match var inte på något sätt orättvist.

 

Syrianska inledde trögt och fick inte mycket av spelet att stämma. Visserligen stack högerbacken Mattias Florén upp och prickade stolpen i ett tidigt skede, i övrigt dröjde det innan några som helst målchanser skapades. De rödgula blixtrade till under ett par minuter då Allan Kosik först förvaltade ett friläge till 1-0 innan Alexander Persson-Njie bommade ett, om möjligt, ännu renare läge kort därefter. Utöver dessa offensiva aktioner var det händelsefattigt och inte särskilt kreativt i offensiv väg för hemmalaget. MD FF Köping hotade vid ett par tillfällen med sina spelvändningar och kvitteringen låg i luften - en kvittering som också kom efter en rad av mindre lyckade försvarageranden på den egna högerkanten.

 

Det oavgjorda resultatet (1-1) i paus var logiskt och speglade matchbilden väl - inget av lagen var särskilt mycket bättre än det andra.

 

I början av den andra halvleken försökte Syrianska dra upp tempot - något man lyckades med under ett par minuter innan det såg lika trögt och segt ut som innan paus. Alldeles för många spelare lämnade över ansvar på sina lagkamrater och ingen hade förmågan att ta initiativ i offensiven. Det var tämligen lättförsvarat för bortalaget som inte hade några som helst problem med att hänga med i den riktigt temposvaga promenadfotbollen. Syrianska hade ändå en boll i nät som vinkades av för offside - trots att bollen såg ut att komma från en bortaspelare. Mycket mer än så skapade inte de rödgula i anfallsväg.

 

Ju längre halvleken led desto mer fick ett piggt MD FF Köping att säga till om. Gästerna hade betydligt mer spring i benen mot ett slitet och tröttkört Syrianska vars tunna bänk inte möjliggjorde några byten. Ett blekt försvarsarbete gav gästerna möjligheten att avgöra i slutminuterna - en möjlighet man tog tillvara på när Martin Sjölund hittade det öppna målet efter en passning snett inåt bakåt från kortlinjen. Syrianska hade ingen energi att därefter få till en tryck för kvittering och bortalaget kunde till slut stå som segrare på Parkens konstgräs.

 

Syrianska var rejält drabbat av både skador och sjukdomar denna eftermiddag - och en tunn trupp lyckades inte heller ladda om efter matchen i onsdags. Med detta i åtanke var det kanske inte så konstigt att insatsen lämnade en hel del att önska. Ändå måste man påstå att många spelare inte presterade på den nivån man borde. Sett till antalet löpmeter var gästerna överlägsna mot ett orörligt hemmalag. Att endast komma till fem (!) avslut under en hel match mot ett lag från en lägre division tyder på att insatsen bör klassas som ett bottennapp. MD FF Köping avslossade två skott på mål - och gjorde mål på båda. Trots detta kan inte den provspelade målvakten lastas för något av baklängesmålen. 

 

De rödgulas försäsong är en resultatmässig besvikelse och nu återstår bara tre träningsmatcher innan seriepremiären. Det är hög tid att man får spelet att stämma och även får med sig ett par resultat som ger positiva vibbar inför säsongsstarten. Härnäst väntar ett lokalderby då division 1-laget Västerås SK FK står för motståndet nästa lördag - ett lag som ännu inte vunnit någon match i år.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - MD FF KÖPING                                                    1-2 (1-1)

Mål:

 

 

1-0 (29) Allan Kosik

1-1 (35) Simon Åkerström

1-2 (84) Martin Sjölund

Avslut: 5-8 (3-5)
Avslut på mål: 4-2 (3-1)
Hörnor: 5-3 (2-1)
Offside: 3-1 (1-0)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 50
Domare: Irfan Vukovic, Västerås

 

 

 

 

A really weak effort and a late away goal became Syrianska's defeat at Swedbank Park this Saturday afternoon. The home side took the lead in the first half when Allan Kosik scored alone with the away team's goalkeeper. MD FF Köping equalized shortly thereafter and fixed a win after a goal in the final minutes. Syrianska now aiming to take revenge when division 1-side Västerås SK FK visits in a pre-season derby next weekend.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});