#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Bortakryss efter sent baklängesmål

 

 

Syrianska jagade årets första seger och var på god väg att inkassera en sådan - men efter ett baklängesmål i slutminuterna fick de rödgula nöja sig med ett bortakryss mot ett för dagen väldigt ungt Assyriska FF. Alexander Persson-Njie och provspelande Sunday Bale gjorde Syrianskas mål i 2-2-mötet på Södertälje Fotbollsarena.

Södertäljelaget Assyriska FF har en stentuff bortamatch i cupen mot regerande svenska mästarna Malmö FF på programmet under söndagen och inte helt ologiskt var det ett väldigt ungt och reservbetonat lag som man valde att matcha i försäsongsmötet med Syrianska under lördagseftermiddagen. Detta unga - men oerhört välskolade - Assyriska skulle visa sig vara en bra värdemätare för ett Syrianska som för tillfället dras med både skador och sjukdomar.

 

På Södertälje Fotbollsarena valde huvudtränare Fredrik Giesecke att, till en början, matcha en 4-1-4-1-liknande uppställning med egenproducerade ungdomar som 16-årige Marcel Kaya och båda 17-åringarna Jonathan Bahar och Lucas Özgün från start. Efter en trevande inledning - där båda lagen mest kände av varandra - tog Syrianska tag i taktpinnen men hade svårt att ta sig igenom ett kompakt och välorganiserat hemmalag. Även om det var de rödgula som tilläts ha mest boll så var det Assyriska som kom till de farligaste chanserna - ofta efter bjudningar från bortaförsvaret.

 

I den 21:a minuten skapade Syrianska sitt första riktiga läge och då satt också 0-1 i nät. Alexander Persson-Njie hoppade upp och drog till med en halv cykelspark efter ett högerinlägg och trots - eller möjligtvis tack vare - att bollträffen inte blev helt ren var ledningsmålet ett faktum.

 

Den första halvleken var temposvag och inte särskilt välspelad. Assyriska fick in en logisk kvittering efter 34 minuter då bortadefensiven agerade passivt när Paul Noah vände upp och sköt, men bara minuten senare återtog Syrianska ledningen då provspelande anfallaren Sunday Bale - med ett förflutet i bland annat Sirius - fick till en riktig praktträff och bollen letade sig in i det bortre krysset.

 

Syrianska gick alltså till pausvila med en 2-1-ledning och försökte i början av den andra halvleken att få till en spelmässig uppryckning - ett försök som lyckades sådär. Med en mer traditionell 4-4-2-formerat lag svarade man stundtals för ett par riktigt bra kombinationer när bollen släpptes på ett och två tillslag, men alldeles för ofta kladdades det rejält och varken passningar eller bollmottagningar höll en nivå som kan anses vara godkänd.

 

Det såg länge ut att gå vägen för de rödgula som verkade ha full kontroll på sin uddamålsledning. Man borde nog till och med ha utökat den med ytterligare något mål, men precis som i många andra fotbollsmatcher brukar missade chanser i offensiven ofta straffa sig bakåt till slut. Så även denna gång. I den 89:e minuten kvitterade Assyriska med ett mer eller mindre identiskt mål som vid hemmakvitteringen i den första halvleken. Efter ett inspel från kanten tilläts en AFF-spelare alldeles för ostört både vända upp och avsluta.

 

De rödgula skulle få en sista chans att ändå fixa en seger. Unge Marcel Kaya - som var en av planens absolut främsta spelare denna eftermiddag - följde med från sin högerbacksposition och slog in ett högt inlägg över hemmamålvakten mot Jonathan Bahar som dök upp framför ett öppet mål vid den bortre stolpen. Bahar skickades brutalt in i målvirket efter en vårdslös tackling i ryggen och straffen var solklar - för alla utom en ung och orutinerad huvuddomare som inte riktigt hade modet att peka på straffpunkten på stopptid.

 

Om man ska sammanfatta lördagseftermiddagens insats lite kortfattat så kan ordet "ojämn" användas flera gånger om. Stundtals trillade man boll riktigt bra och andra stunder var den spelmässiga nivån riktigt låg. I det stora hela känns det som att man ska kunna kräva mer av detta lag, men man bör då också ha i åtanke att en lång rad av spelare - som bland andra David Hasler, Dennis Persson, Markus Hanna och Rigest Hysko - inte fanns tillgängliga denna match. Det man ändå får se som glädjande denna eftermiddag var att många unga spelare fick chansen att visa upp sig under 90 minuter.

 

Huvudtränare Fredrik Giesecke har nu valt att ge truppen ett par dagars ledighet innan man återupptar försäsongsträningen i slutet av nästa vecka. Nästa söndag matchar Syrianska på nytt då fjolårets seriekollega IFK Aspudden-Tellus gästar Swedbank Park med avspark klockan 12:00.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

ASSYRISKA FF - SYRIANSKA IF                                                   2-2 (1-2)

Mål:

 

 

 

0-1 (21) Alexander Persson-Njie

1-1 (34) Paul Noah

1-2 (35) Sunday Bale

2-2 (89) Pierre Zakaria

Avslut: 8-14 (6-6)
Avslut på mål: 4-3 (3-2)
Hörnor: 4-5 (3-1)
Offside: 2-2 (1-0)
Gula kort: 1-0 (0-0)
Röda kort: -
Publik: 50
Domare: Ingen uppgift

 

 

 

 

Syrianska missed the chance to take the first win of the year after conceding a goal in the last minutes of the match against the second league side Assyriska away from home. The red and yellow had the lead twice after goal by Alexander Persson-Njie and the testing striker Sunday Bale but unfortunately they had to be content with an inglorious draw.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});