#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Kryss i avslaget träningsmöte

 

 

Lördagseftermiddagens träningsmöte mot IFK Aspudden-Tellus blev en, till stora delar, avslagen historia. Syrianska stod för en riktigt svag första halvlek och hamnade i ett tvåmålsunderläge - men de rödgula spelade upp sig rejält efter paus och fixade ett 2-2-kryss med bud på ett segermål flera gånger om.

Lördagens träningsdrabbning mot huvudstadslaget IFK Aspudden-Tellus - tabellsexa i Division 2 Södra Svealand - kändes på förhand ovisst. Seriespelet drar igång igen på onsdag, och inte helt ologiskt så låg bortamatchen mot Kvarnsveden i fokus för ett Syrianska som gick på halvfart denna eftermiddag. En lång rad av spelare ställdes över, samtidigt som de rödgula gick runt på en hel del folk och testade ett par potentiella nyförvärv. En tämligen avslagen träningsmatch nådde aldrig några högre höjder, utan fungerade snarare som ett litet avbrott från sommarträningen.

 

Syrianska tog visserligen tag i taktpinnen inledningsvis, men den första halvleken var annars en riktigt svag sådan. I en uddlös offensiv skapades egentligen bara en enda målchans innan paus - med det var däremot en riktigt vass sådan. Jonathan Bahar, lagkapten för dagen, spelades helt ren i ett friläge där bortakeepern Jakob Flygar till sist tjuvade bollen framför fötterna på den rödgula ytterforwarden som försökte dribbla sig förbi gästernas sista utpost.

 

Aspudden-Tellus var det något hetare laget under matchens första halva, där man under ett par blixtrande minuter satte sig i förarsätet med en tvåmålsledning. Duktige Ivar Birgersson serverade Sixten Fischer till 0-1 i den 22:a minuten, innan Birgersson själv placerade in 0-2 i det bortre krysset från distans kort därefter. Huvudstadslagets tvåmålsledning i paus var inte på något sätt orättvis, då Syrianska fram till dess sett både oengagerat och viljelöst ut.

 

Efter ett flertal byten i halvlek skulle hemmalaget få till en uppryckning - en rejäl sådan då man dominerade fullständigt och stundtals spelade ut Aspudden-Tellus efter noter. De klara målchanserna lät inte vänta på sig, men bortamålvakten Flygar kunde med ett par ruskigt svettiga räddningar hålla tätt. I den 59:e minuten tog sig testspelande portugisen Eldon Martins-Maquemba igenom och gjordes ned av Flygar, med både straff och målchansutvisning som följd. Då Aspudden-Tellus inte hade med sig någon reservkeeper till Västerås kom lagens tränare överens om att Flygar skulle få spela vidare mellan stolparna - och han tackade och tog emot med att rädda Martins-Maquembas efterföljande straffspark.

 

Under långa stunder var det Syrianska mot Flygar som länge lyckades freda sitt mål med ett par makalösa räddningar. Till sist fick de rödgula ändå hål på den storspelande bortamålvakten när David Hasler placerade in 1-2 intill stolproten i den 70:e minuten - och efter ytterliggare ett par brända jättelägen kom också kvitteringen då Martins-Maquemba dundrade in pigge Lucas Özgüns inspel i nättaket.

 

Syrianska vann den andra halvlekens skottstatistik med brutala 16-0 (10-0 i skott på mål), och även om man flera gånger om var nära ett segermål så fick man nöja sig med ett 2-2-kryss på Parken - inte helt rättvist kan tyckas, men ändå tämligen oväsentligt i sammanhanget då betydligt viktigare matcher väntar runt hörnet.

 

Även om insatsen inte kommer att hängas i julgranen så kan Syrianska ändå ta med sig det faktum att man verkar vägra förlora fotbollsmatcher. Trots tvåmålsunderläget fixar man ändå ett kryss vilket innebär att man är obesegrade sedan april. Glädjande den här eftermiddagen var att ytterbackarna Marcel Kaya och Behnam Olfat - som dragits med skador under våren - var tillbaka i spel och matchades en halvlek var på varsin kant. Positivt är också att de rödgula har en kreativitet i sitt anfallsspel där man har förmåga att skapa en hel del målchanser, utan att för den delen vara hundraprocentiga på vägen dit.

 

Nu har de rödgula ett par dagar på sig att ladda batterierna inför återstarten av seriespelet där oerhört viktiga matcher väntar under en intensiv period. Först ut är bortamötet med Kvarnsveden på onsdag - och på söndagen därefter reser man österut för att matcha Håbo FF i Bålsta.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - IFK ASPUDDEN-TELLUS                                  2-2 (0-2)

Mål:

 

 

 

0-1 (22) Sixten Fischer

0-2 (24) Ivar Birgersson

1-2 (70) David Hasler

2-2 (83) Eldon Martins-Maquemba

Avslut: 20-6 (4-6)
Avslut på mål: 11-4 (1-4)
Hörnor: 4-3 (0-3)
Offside: 3-2 (0-1)

Gula kort:

 

Jonathan Bahar, Syrianska (38)

Elber Tavares, Aspudden-Tellus (77)

Röda kort: Jakob Flygar, Aspudden-Tellus (59)
Publik: 100
Domare: Danha Bachiri, Västerås

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Patrik Öhman (46 Sebastian Karacan) - Michael Kamau (46 Behnam Olfat), Viktor Tsouplakis, Samuel Barlay, Marcel Kaya (46 Simon Grassi) - Dennis Olsson (46 David Hasler) - Sharam Said, Rodi Mahmoud - Jonathan Bahar (46 Lucas Özgün), Jaser Al-Mosawy (46 André Garabet, 59 Bosko Durovic), Eldon Martins-Maquemba

 

Ej inbytta ersättare:

-

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Syrianska IF - Skiljebo SK

 

Onsdag 2:a augusti klockan 18:30

Wenströmska IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});